"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kuzey Kore, terör listesinden çıktı

ABD’nİn teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılan Kuzey Kore, bunu memnuniyetle karşılayarak yeniden nükleer silâhlardan arınma sürecine girdi.

Kuzey Kore’deki komünist rejimin yayın organı KCNA’daki habere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “ABD’nin bizi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma sözünü tutmasını saygıyla selâmlıyoruz” ifadesini kullandı. Sözcü, ayrıca yeniden Yangbyon’daki nükleer tesislerin faaliyetinin durdurulmasına ve ABD ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun müfettişlerinin çalışmalarına başlamasına izin verme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi. Kuzey Kore, beyan ettiği tüm nükleer tesislerde ve beyan edilmeyen yerlerde karşılıklı rıza ile nükleer uzmanların örnekler almasına ve testler yapmasına izin vereceğini ve nükleer teknoloji transferi ve uranyum programı hakkında doğruyu söyleyip söylemediğine dair uzmanların denetim yapmasını kabul etmiş, hemen ardından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack de ABD ve Kuzey Kore arasında nükleer tesislerin denetlenmesi sürecine ilişkin anlaşmaya varılmasının ardından ABD’nin Kuzey Kore’yi, teröre destek veren ülkeler listesinden çıkardığını ilân etmişti.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Clintonlar resmen Obama’ya döndü

  Castro: Obama’nın yaşaması mû'cize

  Kuzey Kore, terör listesinden çıktı

  Ürdün’de, İsrail malları protesto edildi

  Ayrılıkçı lider sadece bağımsızlık istiyor !

  İran’dan ABD’ye iki şart

  Kürt yönetimi ile gizli görüşme

  ABD, AFGANİSTAN’DA AŞİRET LİDERLERİNE OYNUYOR

  ABD, yine Pakistan topraklarına saldırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır