"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kürt yönetimi ile gizli görüşme

Türkİye’nİn bölücü terör örgütüne karşı birlikte atılacak adımları gözden geçirmek için Iraklı Kürtlerle görüşmeye hazırlandığı yönündeki haberlerin ardından, bölgesel yönetimle gizli olarak zaten görüşüldüğü ortaya çıktı.

Irak Kürdistan Demokrat Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Sefhin Dizayi’nin, Aktütün karakolu saldırısının düzenlendiği gün, Dış İşleri Bakanlığı’nda Türk yetkilerle görüşmesi bölge ile olan diyaloğun devam ettiğini gösterdi. Cihan muhabirinin ismini açıklamak istemeyen bir yetkiliden özel aldığı bilgiye göre, görüşmede Türk tarafı, Sefhin Dizayi’ye yakında bölge ile resmî görüşmelerin gerçekleşeceği bilgisini verdi. Dizayi, temaslar sırasında Aktütün saldırısında duydukları üzüntüyü de dile getirdi. Türk yekililerin Dizayi’ye “Bölge ile ilişkiler devam edecektir. Yakında bir heyet sizinle resmî olarak görüşecektir. Bu görüşme ya Bağdat’ta ya da Erbil’de gerçekleşecektir” dediği öğrenildi. Bu arada Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB )’nin Ankara Temsilcisi Behroz Galali, Kürt gazetelerine resmî görüşmelerin yakında başlayacağını açıkladı. Bu görüşmelerin, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Bağdat’taki dâvetinde de gerçekleşebileceği tahmini üzerinde duruluyor. Aktütün saldırısından sonra hem askerî yetkililer hem de hükümet, Iraklı Kürtlerden terörle mücadele konusunda daha fazla işbirliği beklediklerine dikkat çekmişlerdi.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Clintonlar resmen Obama’ya döndü

  Castro: Obama’nın yaşaması mû'cize

  Kuzey Kore, terör listesinden çıktı

  Ürdün’de, İsrail malları protesto edildi

  Ayrılıkçı lider sadece bağımsızlık istiyor !

  İran’dan ABD’ye iki şart

  Kürt yönetimi ile gizli görüşme

  ABD, AFGANİSTAN’DA AŞİRET LİDERLERİNE OYNUYOR

  ABD, yine Pakistan topraklarına saldırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır