"Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Halil seçim malzemesi oldu

HALTER Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, ''Halen aktif olan bir sporcu, federasyon başkan adayı ile seçim gezilerine gidiyor.

Antrenman yapmayıp seçim gezileri için Türkiye'yi dolaşırsa müsabakalarda nasıl yarışacak'' dedi. Akkuş, 31 Ekimde gerçekleştirilecek Halter Federasyonu Genel Kurulu öncesi seçim çalışmalarının startını vermek için geldiği Konya'da, yaptığı açıklamada, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu'nun, ''3 yıldır halter camiası huzursuz'' açıklamasının kaynağının ne olduğuna bakmak gerektiğini söyledi.

HUZURSUZLUK ÇIKARILIYOR

Federasyon olarak daha önceki federasyonun sporculara sağladığı imkanlardan daha azını sunmadıklarını ifade eden Akkuş, ''Baktığımız zaman sporcuların kamp harcamaları, seyahat masrafları, antrenman malzemesi kaliteleri hiçbir zaman daha az değildir. Dolayısıyla huzursuzluk sebebini ben anlamış değilim. O zaman şunu sormak gerekir? Huzursuzluk ferdi midir? Yoksa toplam bir huzursuzluk mu vardır? Bu konuda geniş bir tartışma açmak ve her sporcuya mikrofon uzatmak gerekir. Bunun da sonu yok'' diye konuştu. Akkuş, federasyon başkanlarının geçici olduğunu, ancak sporcuların tarihe geçtiğini ve kalıcı olduklarını düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

SPORCU SEÇİM DIŞINDA OLMALI

'Halen aktif olan bir sporcu federasyon başkan adayı ile seçim gezilerine gidiyor. Antrenman yapmayıp seçim gezileri için Türkiye'yi dolaşırsa müsabakalarda nasıl yarışacak? Bu sporcu Avrupa şampiyonasında yarışacağını ve jübile yapacağını söylüyor. Aktif olan bir sporcuyu yanında şehir şehir dolaştıran, delegelerden onun yardımıyla oy isteyen başkan adayının değerlendirmesini de kamuoyuna bırakacağım. Sporcular seçim çalışmalarının dışında tutulması gerekir. Sporcuların da kendilerini seçim çalışmalarının dışında tutması gerekir. Şu gelinen noktada Halil Mutlu'nun bunları konuşması, 4-5 aydan beri konuşmalarının seçime yönelik olduğu anlamına gelir. Kendisinin böyle bir ortamda bulunması çok uygun değil. Bütün dünyanın tanıdığı başarılarla tarihe geçmiş bir sporcunun bu tür tartışmaların, bu tür faaliyetlerin içinde olmaması gerekir. Bunu kamuoyu değerlendirecektir.''

14.10.2008


 

UEFA obeziteye savaş açtı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Dünya Kalp Federasyonu, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve obeziteye savaş açmak amacıyla, ''Gol Atmak İçin Ye (Eat For Goals)'' isimli bir yemek kitabı çıkardı.

UEFA'nın sitesinde yer alan habere göre, Avrupa futbolunun yönetim organı ve Dünya Kalp Federasyonu, Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle çocuklara yönelik bir yemek kitabı hazırladı. ''Sağlıklı bir yaşam tarzı, sağlıklı yemeklerle mümkündür'' sloganıyla yola çıkılan ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan yemek kitabında, aralarında Bayern Münihli Miroslav Klose, Liverpoollu Steven Gerrard ve Real Madridli Ruud van Nistelrooy'un da bulunduğu 13 futbolcu, ''sağlıklı'' yemeklerin tariflerini verdi. Çocuklara, ''şampiyonların yediği yemekleri pişirip, yiyin'' şeklinde çağrıda bulunulan, ''Gol Atmak İçin Ye'' isimli kitapta, yemekler, çocukların anlayabileceği şekilde resimlenerek tarif edildi.

14.10.2008


 

Kocaelispor icra kıskacında

KOCAELİ 1. İcra Müdürlüğünce Kocaelispor Kulübü aleyhinde borçlar nedeniyle başlatılan icra takibi sonucunda, geçen sezon alınan Bank Asya 1. Lig şampiyonluk kupası ile tesislerdeki 4 bilgisayarın 15 Ekim Çarşamba günü açık artırmayla satışa sunulacağı bildirildi.

Eski Kocaelisporlu futbolcu Haydar Koç'un alacağı olan 40 bin YTL için avukatı Cumhur Batı aracılığıyla Kocaeli 1. İcra Müdürlüğünde başlattığı icra takibinin ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yapılan başvuruda, Kocaelispor Sefa Sirmen Tesisleri'nde Bank Asya 1. Lig şampiyonluk kupası ile 4 adet bilgisayarın maddi değerinin icra müdürlüğüne bildirilmesi istendi. TFF tarafından kupaya 12 bin YTL, 4 bilgisayara ise 2 bin YTL değer biçildi. Kupa ile bilgisayarlar 15 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'de açık artırma ile satışa sunulacak. Satış gerçekleşmezse açık artırma 20 Ekim Pazartesi günü tekrarlanacak.

14.10.2008


 

Skibbe: Türkiye'de herşey çok farklı

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, Galatasaray'da bir çok şeyin Almanya'dakinden farklı olduğunu gördüğünü söyledi.

Hasan Doğan Akkademi Ligleri Çalıştırıcı Sertifikasyon Programı 2. döneminde bir konuşma yapan Skibbe, bu sezon başlayacak 13-14-15 yaş gruplarını kapsayacak Akademi Ligi'nde görev yapacak antrenörlere hitap etti. ''Galatasaray'daki bir çok şeyin Almanya'dakinden farklı olduğunu gördüm'' diyen Michael Skibbe, ''Her ülkenin kendine özgü özellikleri oluyor. Türkiye'nin de kendi durumuna göre farklı özellikleri bulunuyor. Türkiye'de de futbolun Almanya ve diğer ülkelerde olduğu gibi halk tarafından çok sevildiğini gördüm. Buradaki taraftarlar takımları için çok daha fazla üzülüyorlar ve daha fazla eziyeti göze alıyorlar'' ifadesini kullandı. Türkiye'de her zaman ikinci adımın, birinci adımdan daha öncelikli olduğunu belirten Alman teknik adam, ''Beklenen ve konulan hedefler gerçeğe göre biraz yüksek oluyor. Genellikle (Biz bir şeye ulaşmak istiyoruz ve hedefliyoruz) denilmiyor. Bunun yerine (Biz bunu yapmak zorundayız) deniliyor. Bu aslında yanlış oluyor'' diye konuştu. Skibbe, bir soru üzerine Türk futbolunda en çok değiştirilmesi gereken şeyin, oyuncuların hakemle çok diyaloğa girmesi ve sakatlık anında yerde fazla kalınması olduğunu söyledi.Bu konuda İngiltere Premier Ligi'nin örnek alınabileceğini anlatan Skibbe, ''Orada hakemler sakatlık anlarında oyunu mümkün olduğu kadar devam ettiriyorlar ve oyuncular yerden çabuk kalkıyor. Oyuncuların hakemle diyaloğu da İngiltere'de az. Bu konudaki eğitime de gençlik aşamasında başlaması gerekir. Bu konuda benim takımımda da sıkıntılar var ve değiştirmemiz gerekiyor'' dedi.

14.10.2008


 

Ümit Millî Takımı Belarus önünde final bileti arıyor

ÜMİT Milli Takımımız, 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri PlayOff ilk maçında 1-0 mağlup ettiği Belarus ile rövanş maçında bu akşam karşı karşıya gelecek.

Belarus'un Barisov şehrindeki Gorodskoy Stadı'nda oynanacak ve TSİ ile 19.00'da başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Stefan Johannesson yönetecek. Johannesson'un yardımcılıklarını Erik Bergsten ve Joakim Flink yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.

14.10.2008


 

TOKİ, Sivasspor'a modern bir stat yapacak

SİVASSPOR'UN maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadyumu'nun yerine başka bir alana TOKİ tarafından modern bir stadyum yapılması için çalışma başlatıldı.

Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadyumu'nun yerine kentteki başka bir alana TOKİ tarafından modern bir stadyum yapılması için çalışma başlatıldı. Sivas'taki programı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çalışma kapsamında mevcut stadyumun bulunduğu alanın TOKİ'ye verilmesi, TOKİ tarafından da başka bir alanda stadyum ve modern bir spor kompleksi yapılması planlanıyor.

14.10.2008


 

Hasan Doğan Ampute Futbol Turnuvasında final günü

MERHUM Futbol Federasyonu Eski Başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen Ampute Futbol Turnuvası'nın finalinde, Karagücü Spor Kulübü ile Gençlerbirliği Spor Kulübü karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında oynanacak final maçı, bugün saat 12.00'de Ankara 19 Mayıs Dış Sahalar'da yapılacak ve kupa sahibini bulacak. Turnuvayı değerlendiren Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, zevkli ve çekişmeli maçlara sahne olan turnuvanın amacına ulaştığını belirterek, ''Artık ülkemizde bir engelli futbolu gerçeği vardır. Tüm Ankaralılar'ı bugünkü final maçına bekliyoruz'' dedi.

14.10.2008


 

Hamilton, Massa'yı kasti çarpmakla suçladı

FORMULA 1 takımlarından McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Pazar günkü Japonya Grand Prix'sinde, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın kendisine ''kasten'' çarptığını öne sürdü.

Avustralya, Monaco, İngiltere ve Almanya Grand Prix'lerinin galibi olan ve pilotlar klasmanında 84 puanla ilk sırada yer alan Hamilton, sezonun bitmesine 2 yarış kala kendisini 6 puan geriden takip eden rakibi Massa'yı kızdıracak açıklamalar yaptı. Hamilton, Japonya Grand Prix'sine ilk sırada (Pole position) başlamasına karşın, yarışın 2. turunda Massa ile çarpışarak spin atan, bu yüzden de oldukça geriye düşerek, yarışı 12. sırada tamamlayabildi. Massa ise suçlamaları reddederken, ''Ona bilerek çarpmadım. Böyle düşündüğüne inanamıyorum'' diye konuştu.

14.10.2008


 

Türkiye Kupasında gruplar Cuma günü belli oluyor

2009 Sezonu Fortis Türkiye Kupası Grup Maçları kura çekimi 17 Ekim 2008 Cuma günü saat 11.00'de Ataköy Olimpiyat Evi'nde yapılacak.

Grup müsabakaları beşer takımdan oluşan dört ayrı grupta toplam yirmi takım arasında oynanacak. 20072008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig'i ilk dört sırada tamamlamış olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor seri başı olarak gruplarda yer alacak. Eleme aşamasında tur atlayan on altı takımın gruplara dağılımı kura ile belirlenecek. Fortis Türkiye Kupası 2. kademe karşılaşmaları sonunda Alanyaspor, Altay, Ankaraspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor, Konyaspor, Malatyaspor, Manisaspor, Tokatspor ve Trabzonspor gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

14.10.2008


 

F.Bahçe'de sakat futbolcular kontrolden geçirildi

Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Samandra Tesisleri'nde yapılan antrenmanın öncesinde teknik direktör Luis Aragones futbolcular ile sahada 5 dakika süren bir toplantı yaptı. Sakatlıkları bulunan futbolcular Semih, Gökhan, Alex, Emre ve Josico sağlık kurulu başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından kontrolden geçirildi.

14.10.2008


 

Futbol Federasyonu'na sponsor desteği artıyor

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, federasyonun sponsor gelirlerini yıllık 40 milyon YTL'ye yükselttiğini belirterek, ''Geçen yılın aynı döneminde bu rakamın 15 milyon YTL olduğunu söylersek, gelişimi daha net ortaya koyabiliriz.

Rakamın hazirana kadar 45 milyon YTL olmasını ümit ediyoruz. Bu kamuoyunda federasyona duyulan güvenin göstergesidir" dedi.

14.10.2008


 

MAÇ SONUNDA KAVGA

Zonguldak Deplasmanlı Süper Lig'de mücadele eden Devrek Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Karadenizspor'u 2-1 mağlup etti.

Maç sonunda saha içerisinde sevinen Devrek Belediyesporlu futbolcu ile Karadenizsporlu futbolcular arasında yumruk yumruğa kavga çıktı. Soyunma odasına kadar giden kavgayı polis güçlükle önledi.

14.10.2008


 

Mustafa Denizli

Geçmişi bir kenara bırakıp geleceğe bakmak lazım. Tamam, Ertuğrul Sağlam beyefendi bir insan, herkesin takdirini kazanmış bir futbol adamıdır.

Fakat kabul edelim ki, teknik direktör olarak şu veya bu sebeple Beşiktaş da başarılı olamadı.

Yönetimin şık olmayan teşebbüslerine karşılık, kendinden bekleneni yapıp biraz da geç istifa eden Ertuğrul Sağlam, bir anlamda Beşiktaş yönetimini de zor durumda bıraktı. Zira sezon içinde teknik direktör bulmak ve başarılı olmak oldukça zordu. Hele hele Türkiye ve Türk futboluna yabancı bir teknik direktörle başarı neredeyse imkansızdı. Tek amacı lig şampiyonluğu olan bir takım için bulunacak en iyi isim Mustafa Denizli idi. İşte Başkan Yıldırım Demirören’in hiç zaman kaybetmeden milli maç arasını en iyi değerlendirerek Mustafa Denizli ile anlaşması bu bakımdan oldukça isabetli olmuştur.

Daha önce iki büyük kulüpte şampiyonluk yaşamış kariyeri belli bir teknik adam olan Mustafa Denizli için de Beşiktaş bir şans olmuştur. Daha şimdiden 3 büyük kulüpte teknik direktörlük yapma ünvanını elde den Denizli, Beşiktaş’ı da şampiyon yaparsa, 3 büyük kulüpte şampiyonluk yaşamış tek teknik adam olacak.

Beşiktaş camiası tek yürek olarak M ustafa Denizli’ye destek olmalı, Onun Beşiktaşlılığından şüphesi olanlara bir hatırlatma: “Denizli, Beşiktaş’la ilgili yayın yapan Serencebey Gazetesi’nin Ağustos sayısında yer alan röportajında, Beşiktaşlı olduğunun hatırlatılması üzerine, ‘’Ben, ‘manyak’ seviyesinde bir Beşiktaşlıydım’’ diye konuştu.

Beşiktaşlı olmasına rağmen, siyah-beyazlı kulüpte neden forma giymediği sorusuna Mustafa Denizli, ‘’Beşiktaş’a 78 yıl her transfer döneminde geldim gittim, olmadı. Sonra Galatasaray’a geldim, orada devam ettim. Fenerbahçe hiç hesapta olmayan, aklımın ucundan bile geçmeyen bir çalışmaydı. Yani bana en yakın yer Beşiktaş’tı ama olmadı’’ diye cevap verdi.

Geç geldin, hoş geldin Mustafa Denizli.

NADİ AKSOY

14.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır