"Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İzinsiz wireless kul hakkına girer

Adana Müftüsü Mehmet Barış, başkasının kablosuz internetini izinsiz kullanmanın kul hakkına girdiğini söyledi.


Ankara’daki Selçuklu mirası

Ankara’da, Cumhuriyetin ilk yıllarının modern yapıları ile Roma ve Bizans şehir kalıntıları yanında, pek fazla bilinmese de Selçuklu döneminden kalma

Google’dan KOBİ’lere internet servis kanalı

DünyanIn önde gelen arama motoru Google, reklâm ajansları, web tasarımcıları, teknoloji ve KOBİ danışmanları ile internet dünyasında kariyer yapmak is


  Pandanın gen haritası çıkarıldı

Çİn’de bilim adamları, pandanın gen haritasını genel hatlarıyla çıkarmayı başardı.


  O, Türkiye’nin en akıllı köpeği

Türkİye’nİn çeşitli illerinde katıldığı yarışmalarda aralarında ‘’Türkiye’nin En Akıllı Köpeği’’ unvanı da bulunan 3 kupayı elde eden Alman Çoban Köpeği ‘’Cindy’’ yetenekleriyle dikkati çekiyor.


  Sihirli diziler olumsuz etkiliyor

Uzman Psikolog Hakan Akıner, gerçek üstü güçlere sahip kahramanların yer aldığı ‘’sihirli dizilerden’’ ergen ve çocukların olumlu etki almalarının mümkün görünmediğini bildirdi.


  KRİZİN FATURASI FAKİRLERE

Bazı sivil toplum kuruluşları, gelişmiş ülkelerdeki finans krizi nedeniyle fakir ülkelere yardımın geri plana atıldığını bildirdiler. Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, yayınladığı bildiride, IMF ve Dünya Bankasının son toplantılarında fakir ülkeler için "utanılacak kadar az çözüm sunulduğunu" belirtti. Bildiride, yoksul ülkelerin ikinci plana atıldığı, bu ülkelere krizin üstesinden gelebilmeleri için hangi yardımlarda bulunulacağının bilinmediği vurgulandı.


  Rektörden özgürlükçü üniversite sözü

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversitenin demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir üniversite olacağını belirterek, ‘’Siyasî düşüncelerin cirit attığı bir üniversite olmayacağız’’ dedi.


  Avcı: Eğitimle alâkalı her türlü affı destekliyorum

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitimle alakalı her türlü affı desteklediğini ve eğitimlerini tamamlamak isteyen gençleri affetmeyi Türkiye Cumhuriyeti devleti için bir vecibe olarak gördüğünü bildirdi.


  13 bebeğin öldüğü klinik,1 haftada tamamen doldu

İZMİR İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan ve Prematüre Kliniğine geçen hafta kontrollü şekilde bebek alımına başladıklarını, kliniğin şu anda dolu olduğunu bildirdi.


  Başbakanlıkta terörle mücadele toplantısı

TERÖRLE Mücadele Değerlendirme Toplantısı, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak.


  Kaçaklar, karakolda isyan çıkardı

TÜRKİYE'DE kaçak konumunda oldukları için polisce yakalanarak Kumkapı’daki misafirhanede tutulan yabancı uyruklular olay çıkarttı.


  AKP’li başkan hakkında takipsizlik kararı

BATMAN Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP İl Başkanı Ömer El hakkında takipsizlik kararı verdi.


  Cudi ve Gabar'da operasyonlar sürüyor

GÜVENLİK güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları aralıksız devam ediyor.


  AYM’de“gerekçe”mesaisi

Anayasa Mahkemesi heyeti, AKP’nin kapatılması talebiyle açılan dâvâda, partinin 2008’de aldığı Hazine yardımından 1/2 oranında yoksun bırakılmasına ilişkin kararın taslağını bugün okumaya başlayacak. Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, geçen hafta yaptığı açıklamada, bu hafta karar taslağı üzerinde çalışacaklarını ve bitmesi halinde hafta sonu gerekçeli kararı, yayınlanmak üzere Resmî Gazete’ye göndereceklerini belirtmişti.


  Hrant’ın arkadaşları adalet istedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 8’i tutuklu 19 sanığın yargılandığı dâvânın 7. duruşması dün görüldü. Duruşmaya, cinayet zanlısı Ogün Samast katılmazken, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin bulunduğu meydanda toplanan bir grup, ‘’Hepimiz tanığız, adalet istiyoruz’’ yazılı, ‘’Hrant Dink Dâvâsını İzleme Koordinasyonu’’ imzalı pankart açtı.


  Ergenekon’un asker sanıklarına kötü haber

AskerÎ Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), aralarında terör örgütü Ergenekon davasında tutuklu muvazzaf subayların da bulunduğu pek çok sanığı ilgilendirecek emsal bir karara imza attı.


  Tampon bölgeye gerek yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tampon bölge gibi bir şeye şu anda zaten gerek olmadığını, olması gerekenlerin ise yapıldığını söyledi.


  CHP’li Eryılmaz hakkında “rüşvet” soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yayımlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı sebebiyle Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında soruşturma başlattı.


  Ek yerleştirmede başvuru süresi 1 gün uzatıldı

ÜNİVERSİTELERE ek yerleştirme için dün sona erecek başvuru süresi, bugün saat 17.00'ye kadar uzatıldı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2008 ÖSYS Ek Yerleştirme tercih işlemlerinin süresinin bugün saat 17.00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.


  İzmir Limanının devrine onay

DanIştay 13. Dairesi, TCDD Genel Müdürlüğüne ait İzmir Limanı’nın işletme hakkının 49 yıllığına özelleştirilmesine ilişkin ihalenin iptal talebini reddetti.


  ÇİFTÇİ HÂLÂ TEDİRGİN

Kurak geçen bir yılın ardından Eylül ayında yağan yağmurlar, tarımsal üretim için umut verse de geçen yılın etkilerinin henüz ortadan kalkmamış olması sebebiyle çiftçinin tedirginliği devam ediyor.


  “Uluslar arası engelsiz medya buluşması”

“Uluslar arası engelsiz medya buluşması” “UluslararasI Engelsiz Medya Buluşması’’ faaliyetleri kapsamında, engellilerin sorunlarını dile getirdikleri ve çözüm için gösterdikleri çaba sebebiyle TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan’ın da aralarında bulunduğu medya mensuplarına ödülleri törenle verildi.


  Yol çöktü, çevredeki binalar boşaltıldı

ŞİŞLİ’de, bir inşaatın temel kazısı sebebiyle inşaat alanının yakınındaki yolun 50 metrelik bölümü çöktü.


  Engelliler hasta ve yaşlılara bakmayı öğreniyor

Konya Millî Eğitim Müdürlüğü, İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur), Millî Prodüktivite Merkezi ve Konya Engelliler Derneğince ortak yürütülen proje kapsamında 20 engelliye Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde hasta ve yaşlılara bakım kursu veriliyor.


  Cerrah, kendini canlandırdı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, emniyette çekimi yapılan bir televizyon dizisinde kendisini canlandırdı.


  Anız yangınları ciğerlerimizi karartıyor

Zonguldak, Bartın ve Karabük’te, 2005’ten bu yılın Eylül ayına kadar, anız yakılmasından 105, insan kaynaklı diğer ihmallerden ise 79 yangın çıktı.


  BİLECİK’TE TREN KAZASI

Bilecik’te, motorin yüklü trenin, önünde seyreden ve arızalandığı için duran yük trenine çarpması sonucu meydana gelen kazada, kimi vagonlar raydan çıktı.


  Otomobil koyun sürüsüne daldı

KARAMAN’DA otomobilin koyun sürüsüne dalması sonucu 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Serdar Gök (26) yönetimindeki 34 AS 1263 plâkalı otomobil, Karaman-Ereğli kara yolunun 17. kilometresinde, yolun karşısına geçirilmeye çalışan koyun sürüsüne daldı.


  Kan dâvâsı barışla noktalandı

MUŞ’TA yaklaşık bir buçuk ay önce 4 kişinin öldüğü kavgayla başlayan kan davası barışla sonuçlandı.


  Şehit ailesinin ev sevinci

HAKKÂRİ’DE 2007 yılında vatanî görevini yaparken şehit düşen Tarık Emeket’in Kars’ta yaşayan ailesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ev yaptırıldı.


  Firma iflas edince otogar inşaatı yarım kaldı

BİTLİS Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, yapımına 2006 yılında başlanan otogarın, müteahhit firmanın iflas etmesinden dolayı tamamlanamadığını söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır