"Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

EKONOMİK KRİZ AHîLİKLE AŞILIR

ÇANAKKALE'DE, 13. Ahilik Kültürü ve Meslekî Eğitim Haftası faaliyetleri kapsamında tören düzenlendi.



İşçi çıkarmak çözüm değil

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, işverenlerin ekonomik bunalımdan çıkarken, işçiyi işten atarak çözüm aramamaları gerektiğini bildirdi. Başoğlu, “Zaten ağır çalışma şartlarının vurduğu ve ezdiği işçileri, bir de işten atarak ezme yoluna gidilmemelidir” dedi.



ÇİFTÇİ MAKARNALIK BUĞDAYA YÖNELDİ

KONYA Tarım İl Müdürü İbrahim Doster, çiftçinin, kendisine daha çok kazandıracağı düşüncesiyle makarnalık buğday ekimine yöneldiğini söyledi.



İhracatla ayakta kalabildik

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, son dönemde küresel piyasaları vuran krize karşı ihracattaki risk sigortasının pazar çeşitliliğinde gösterilen başarı olduğunu bildirdi.



Finansal kriz, reel sektör krizine dönüşebilir

ANKARA Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, küresel finan krizine karşı hükümetin tedbir alması gerektiğini, aksi takdirde finans krizinin reel sektör krizine dönüşebileceğini belirtti.



Bütçemiz, AB’ye uyacak

TÜRKİYE'NİN 2009 yılı bütçesi küresel krizle mücadele ve ‘’kurumsal mali sorumluluk’’ bütçesi olacak. Bütçede, harcamalar, gelir performansına göre gerçekleştirilecek.



''İkinci el'' de kriz mağduru

KÜRESEL finansal krizin etkilerinin dünyaya giderek yayılması nedeniyle tüketicilerin harcamalarını kısması, ‘’ikinci el’’ otomobil satışlarını da durma noktasına getirdi.



Pamukta ''buruk'' hasat

ÇUKUROVA yöresinde hasat zamanı etkili olan sağanak yağışlarla düşen kalite ve oluşan piyasa fiyatları pamuk üreticisini memnun etmiyor.



Kurumsal şirketlere jetmil sürprizi

ATLASJET Havayolları, Jetmil Kart sahiplerine fırsatlar sunmaya devam ediyor.



Sistem kökten sorgulanmalı

ANADOLU Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Koca, küresel krizin bir ahlâksızlık krizi olduğunu ifade etti.



Özel sektörde borç endişesi

DOĞU Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, özel sektörün borç yükü altında boğulmaması için acil tedbir alınması gerektiğini bildirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır