"Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

FED Başkanı ekonomiden umutlu

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD’nin mali kurtarma planının, piyasalarda normalliği sağlayacağını ve ekonominin canlanmasına zemin hazırlayacağını söyledi.

Bernanke, Wall Street Journal internet sitesinde yazdığı makalede, ‘’Bu adımlar, piyasanın daha fazla normal işlemesine izin verecek ve mali piyasaların canlanmasına daha fazla destek için özel sermayeyi cesaretlendirecek’’ dedi. Washington yönetiminin mali sistemde güveni yeniden sağlamak amacıyla, ‘’malî ve ekonomik toparlanmanın zeminini hazırlayacağını’’ ifade eden Bernanke, ‘’Ekonomimiz, malî piyasalarda istikrar sağlanmadığı sürece ve sağlanıncaya kadar en iyi şekilde işlemeyecek’’ ifadesini kullandı. Birçok bankanın halen borcunu ödeyebilecek ve kredi verebilecek durumda olduğunu belirten Bernanke, tarihin, ciddî finansal kriz dönemlerinde, genellikle birçok malî kurumun borcunu ödeyemez ya da benzer bir duruma yakın olduğu noktada hükümetin müdahalede ettiğini ve bunun da geç olduğunu gösterdiğini vurguladı.

15.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  BORSALAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

  Yüksek faizin bedelini ödüyoruz

  Tüzmen: Dövizde yeni dengelere alışın

  Türkiye’nin finansal sistemi sağlam

  Dünya borsaları toparlanıyor

  Çin, kriz dinlemiyor

  Asya-Pasifik’in önlenemez yükselişi sürüyor

  FED Başkanı ekonomiden umutlu

  Petrol yeniden yükselişte

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır