"Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Mevlânâ yılında gönüllere tohum ekildi

MEVLÂNÂ’NIN 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlânâ Vakfı İkinci Başkanı Esin Çelebi Bayru, 2007 Mevlânâ Yılı faaliyetleriyle ‘’bazı gönüllerde tohumlar yeşerdiğini, bazı gönüllere de tohum ekilmiş olduğunu’’ söyledi.

Bayru, Mevlânâ’ya bütün dünyada büyük ilgi duyulduğunu, geçen yıl düzenlenen Mevlânâ Yılı faaliyetlerinin en güzel tarafının da Mevlânâ’nın sadece ismini duyan kişilerin, O’nu daha yakından tanıyabilme imkânına kavuşması olduğunu belirtti. Bayru, 2007 yılında Mevlânâ konusunda önemli çalışmalar yapıldığını, pek çok kişinin kendi mesleğiyle ilgili araştırmalar yaptığını, açılan sergiler dışında heykeltıraşlar, kuyumcular, modacılar ve müzisyenlerin Mevlânâ ile ilgili eserler ürettiğini dile getirdi. 2007 Mevlânâ Yılı’nda insanların Mevlânâ ile ilgili yeni kitaplar okuma fırsatına da kavuşup daha fazla bilgilendiğini ifade eden Bayru, ‘’Mevlânâ, kadar büyük bir okyanus ki, 2007 yılında yapılan tanıtım ve faaliyetleri ‘yeterli veya yetersiz’ olarak ifade edemem. Yalnız, herkes kendi kabınca, kendi açısından Mevlânâ’yı tanıtmak için elinden geleni yaptı. 2007 Mevlânâ Yılı faaliyetleriyle bazı gönüllerde tohumlar yeşerdi bazı gönüllere de tohum ekilmiş oldu. Bunun yansımalarını görüyoruz, göreceğiz’’ dedi. Bayru, Uluslararası Mevlânâ Vakfı olarak bu konuda çalışmalar yaptıklarını, amaçlarının Mevlânâ’yı dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, bu konuda özellikle ABD’deki Mevlevîler ile sürekli görüştüklerini, onları sık aralıklarla Türkiye’de ağırladıklarını anlattı.

15.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  DÜNYADAKİ OSMANLI MİMARİSİNE ÇEKİ DÜZEN

  Tokat’ta kitap sergisi

  Mevlânâ yılında gönüllere tohum ekildi

  Meşrûtiyet’in 100. yılında “Osmanlıların Paris’i”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır