"Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

İhracatçı krizi fırsata çevirmenin arayışında

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küresel mali krizin her gün bir şeyler çıkardığını, bu sebeple ihracatçılar olarak planlarını önlerini gördükten sonra yapmak istediklerini söyledi.

Büyükekşi, Lojistik ve Transport Fuarı’nın açılışı için geldiği Mersin’de yaptığı açıklamada, global ekonominin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Mal sattıkları pazarlarda bir daralmanın olduğunu, global krizin kendilerine hemen her gün yeni bir şeyler çıkarttığını belirten Büyükekşi, ‘’Onun için acele etmek istemiyoruz. Önümüzü görüp ondan sonra planlarımızı yapmak istiyoruz. Talepte daralma olur ve alan olmazsa kurlar istediği kadar yükselsin hiçbir şey ifade etmez. Önemli olan talepteki daralmanın aşılmasıdır, o zaman kurun yükselmesi tek başına bir şey ifade eder’’ dedi. Büyükekşi, amaçlarının küresel mali krizi fırsata çevirmenin yollarını arayarak üretime ve ihracata dayalı politikaları hayata geçirmek olduğunu, tüm bunları yaptıktan sonra küresel krizin kendileri için büyük avantaj olacağını bildirdi. Özellikle lojistik olarak Türkiye’nin, Avrupa’ya yakın olmasını bir avantaj olarak gördüklerini anlatan Büyükekşi, ‘’Avrupa’daki firmaların çok riske girmeden daha küçük miktarlı mal talepleri olabilir, bunları hayata geçirebiliriz’’ diye konuştu. Büyükekşi, bu yılki ihracat hedeflerinin tutacağını, ancak önümüzdeki yıl mümkün olduğu kadar pazarı çeşitlendirmek zorunda olduklarını ifade etti.

17.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  AB: Ekonomide köklü reform şart

  G-8 kriz için toplanacak

  AYM: Türkiye'deki yatırımları destekleyeceğiz

  İhracatçı krizi fırsata çevirmenin arayışında

  Hızlı trenle yeni “İpek Yolu” projesi

  Yağış tamam sıra kuraklık desteğinde

  Krize hazırlıksız yakalanmayın

  FAO: Malî kriz, küresel açlığı ağırlaştırabilir

  Silva: Dünyayı devasa kumarhaneye çevirdiler

  Aso: ABD'nin bankaları kurtarma planı yetersiz

  Asya'da petrol fiyatları 14 ayın en düşük seviyesinde

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır