"Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Hızlı trenle yeni “İpek Yolu” projesi

YAKLAŞIK 2 bin yıl önce Çinliler tarafından açılan ve dünya ticaretinde önemli bir konuma sahip ‘’İpek Yolu’’nun trenlerle katedilmesi konusunda Türkiye ile Çin arasında görüşmelere başlandığı bildirildi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bu yıl ilki düzenlenen ‘’Lojistik ve Transport Fuarı’’nın açılışına katılmak üzere geldiği Mersin’de, fuar kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Demir Yolu Bakan Yardımcısı Kaizhou Peng önderliğindeki heyeti ağırladıklarını ve bazı konular üzerinde görüştüklerini söyledi. Görüşmeler sırasında İpek Yolu’nun yeniden hayata geçirilmesi yönünde hızlı tren alt yapısının oluşturularak dünya transport sektörüne önemli katkı sağlanabileceğini belirttiklerini bildiren Tüzmen, şöyle devam etti:

‘’Çin Halk Cumhuriyeti tüm dünya için oldukça önemli. Çünkü oldukça büyük bir nüfusu var ve dünya taşımacılığında gerek kara yolu gerek demir yolu konusunda önemli bir potansiyeline sahip. Şu an itibariyle 2,3 trilyon dolar civarında ticareti olan Çin’in, önümüzdeki süreçte bu rakamı 10 trilyon dolara çıkarması planlanıyor. Böylesine büyük ticaret hacmi olan bir ülkeyle ortak projeler geliştirmemiz, kalkınma hızımıza ivme kazandırır.’’ Türkiye’nin lojistik kabiliyetini iyi şekilde kullanarak, Mersin başta olmak üzere çok sayıda ilin son derece büyük kalkınma hızı yakalayacağını ifade eden Tüzmen, ‘’Çin’den yapılan ticaretin bir kısmını bile Türkiye üzerinden taşındığımızı düşünürsek, önemli lojistik girdisi yaratabiliriz’’ dedi. Tüzmen, yapılan görüşmelerde Çin heyetinin ‘’Mersin’in Akdeniz başta olmak üzere tüm bölge coğrafyası için önemli lojistik merkezi olabileceğini’’ bildirdiklerini vurguladı.

17.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  AB: Ekonomide köklü reform şart

  G-8 kriz için toplanacak

  AYM: Türkiye'deki yatırımları destekleyeceğiz

  İhracatçı krizi fırsata çevirmenin arayışında

  Hızlı trenle yeni “İpek Yolu” projesi

  Yağış tamam sıra kuraklık desteğinde

  Krize hazırlıksız yakalanmayın

  FAO: Malî kriz, küresel açlığı ağırlaştırabilir

  Silva: Dünyayı devasa kumarhaneye çevirdiler

  Aso: ABD'nin bankaları kurtarma planı yetersiz

  Asya'da petrol fiyatları 14 ayın en düşük seviyesinde

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır