"Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

‘Sultan II. Abdülhamid’in Arşivinden Dünya’

SULTAN II. Abdülhamid’in fotoğraf sanatına merakıyla oluşturduğu 35 bin fotoğraflık arşivden 1800’lü yılları yansıtan 80 tanesinin yer alacağı ‘’Sultan Abdülhamid’in Arşivinden Dünya’’ sergisi, 21 Ekimden itibaren Topkapı Sarayı Müzesi’nde gezilebilecek.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen sergide, Sultan II. Abdülhamid’in dünyanın birçok ülkesinden ünlü fotoğrafçılara çektirdiği ya da kimi zaman sultanın bu merakını bilenler tarafından hediye olarak gönderilen 35 bin fotoğraflık arşivinden seçmeler yer alacak. Açıklamaya göre, bugün dünyanın en büyük fotoğraf arşivini oluşturan söz konusu arşivden dünyanın 19 ülkesinin 1800’lü yıllarına tanıklık eden fotoğraf kareleri, ayrıca bir albüm-kitapla da ilgililerin beğenisine sunulacak. Sergi açılışı ve yine sergideki fotoğraflardan oluşan albüm-kitabın tanıtımı, 20 Ekim’de Topkapı Sarayı Müzesi’nde gerçekleştirilecek. ‘’Sultan II. Abdülhamid’in Arşivinden Dünya’’ sergisi, 16 Kasım 2008 tarihine kadar izlenime açık kalacak.

17.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî eserlere “çip”li takip

  Ustalardan yazı ve şiir atölyesi

  Tarihî Bayaz Han “kent müzesi” oluyor

  Tarihî Mersin evlerine restorasyon

  Dağlarca 20 Ekim’de defnediliyor

  ‘Sultan II. Abdülhamid’in Arşivinden Dünya’

  Şiir okuma yarışmasında İhlas Koleji ilçe birincisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır