"Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

MİLLETE ADALETİ HİSSETTİRSİN

Mazlum-Der Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Milletin başbakanı olmak demek; millete hizmet etmek için makamlara gelen memurlarının hesap vermesini istemek ve bunu sağlamak; adalet peşinde koşan savcıların kurban edilmesine göz yummamak; yapılan eleştirilere katlanmak ve hakikati ortaya çıkarıcı açıklamalar yapmak; bu milletin adaletli bir ülkede yaşadığını hissetmesini sağlamak demektir.”


‘Başörtü için uzlaşın’

Samanyolu Haber Televizyonunda yayınlanan Avrupa Masası programına misafir olan AB Komisyonunun Genişleme Komiseri Olli Rehn, başörtüsü konusunun teme

GÜVENLİK KONSEYİ İĞNELİ FIÇI

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kibaroğlu, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği ve Uluslararası Atom E


  ERGENEKON DÂVÂSI YARIN BAŞLIYOR

EMEKLİ Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk ve eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanıklı ‘’Ergenekon’’ davasının görülmesine yarın başlanacak.


  SP’nin yeni Genel Başkan adayı Numan Kurtulmuş

SADET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) partililerle görüşmeleri sonucunda Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un kongrede yeni genel başkan adayı olarak tavsiye edilmesi kararı alındığını açıkladı.


  2009 yılı bütçesi TBMM’ye sunuldu

2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 2009 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Tasarısı, Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilâtı ve Hazine Müsteşarlığı bürokratları tarafından son şeklinin verilmesinin ardından, Meclis Başkanlığı’na verildi. Bütçe, temel büyüklüklerin belirlenmesinde Orta Vadeli Program’ın yanı sıra küresel krizle birlikte ortaya çıkan gelişmeler de dikkate alınarak hazırlandı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 23 Ekim Perşembe günü bütçeyi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunacak. Bütçe, Kasım ayında komisyonda görüşülecek. Meclisin yaklaşık iki ay sürecek bütçe maratonu, Aralık ayında Genel Kuruldaki görüşmelerin ardından tamamlanacak.


  Diyarbakır'da, Molotof kokteylli gece

DİYARBAKIR'DA kimliği belirsiz kişilerce bir banka şubesi ile bir otomobile Molotof kokteyli atıldı. Alınan bilgiye göre, önceki gece Melikahmet Caddesi’ndeki bir banka şubesine kimliği belirsiz kişilerce Molotof kokteyli atıldı. Yüzleri kapalı oldukları belirlenen kişiler, etrafta bulanan çöpleri de yola dökerek barikat oluşturduktan sonra kaçtı. Öte yandan, Kaynartepe Mahallesi 202. Sokak içerisindeki bir otomobile de kimliği belirsiz kişilerce Molotof kokteyli atıldı. Yanan araç vatandaşlar tarafından güçlükle söndürülürken, araçta maddî hasar meydana geldi. Olaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.


  Korsan gösteriyi polis engelledi

ÜMRANİYE'DE izinsiz gösteri yapan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Mustafa Kemal Mahallesi’nde toplanan gruptakiler, çuvallara doldurdukları kuru yapraklar ile çöp bidonlarını caddede üzerinde ateşe verdi. Bazı iş yerlerinin camlarını da kıran gruba Çevik Kuvvet ekipleri panzer desteğiyle müdahale etti. Gruptakiler, ara sokaklara kaçarak dağıldı. Öte yandan, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Şahin Caddesi’ndeki bir alış veriş merkezine de kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Olayda, alışveriş merkezinin camları kırıldı.


  Hakkını arayan kazanıyor

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE YAPILAN BAŞVURULAR ÇOĞUNLUKLA TÜKETİCİ LEHİNE SONUÇLANIYOR. KARARDAN TATMİN OLMAYANLAR MAHKEMEYE İTİRAZ EDEBİLİYOR.


  Tuzla’da 13 işyerine kilit

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla Tersaneler Bölgesinde yapılan denetimlerde bu yılın Ağustos ayına kadar 19 iş yeri için kısmî durdurma, 13 iş yeri için de kapama kararı verildiğini bildirdi.


  Uyuşturucu çetesi adliyede

ANTALYA'DA, organize suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 19 kişi, adliyeye sevk edildi.


  Konya Ovası kuraklık tehdidinde

Konya Ovası’nda yaygın olarak üretilen pancar, mısır ve buğday için önemli oranda suyun kullanılması, yağışların ve su miktarının azalmasının bölge tarımının geleceğini risk altına soktuğu bildirildi.


  Ahşap ev çöktü: 60 yaralı

AKHİSAR Kaymakamı Mustafa Çek, ilçeye bağlı Yeğenoba Köyünde çöken ahşap evde yaralanan 60 kadar vatandaşın ayakta tedavi edildiğini, vücudunda kırıklar bulunan 3 kişinin ise hastaneye yatırıldığını bildirdi.


  Kovaya düşen bebek boğuldu

ORDU'NUN Ünye ilçesinden banyoda bırakılan içi su dolu kovaya düşen 18 aylık bebek boğuldu.


  Geri manevra yapan baba oğlunu ezdi

BATMAN'DA 5 yaşındaki çocuk, babasının kullandığı traktörün altında kalarak öldü.


  İneğin işkembesi hurda deposu gibi

BATMAN merkeze bağlı Binatlı köyünde bir ineğin işkembesinden 22 kilo poşet, bez, çöp ile 18 adet inşaat çivisi, vida ve civata çıkarıldı.


  YURT-KUR’da fasulyeye zam yok

TÜRK kültüründe ve mutfağında önemli bir yeri olan, ancak son yıllarda fiyatı hızla yükselen kuru fasulye, Adana’da, öğrencilerin sofrasına 1 YTL’den geliyor.


  Şanlıurfa’da 5 araç kundaklanarak yakıldı

ŞANLIURFA'DA 4 otomobil ve 1 minibüs üzerle-rine tiner döküldükten sonra ateşe verildi. Edinilen bilgiye göre ilk olay dün saat 04.00 sıralarında Şehitlik Mahallesi Meteoroloji Caddesi üzerinde meydana geldi.


  Yedigöller, sonbaharda farklı güzel

BOLU'NUN tabiî güzellikleriyle ünlü Yedigöller Millî Parkı, sonbahar mevsimi ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır