"Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Hükümete IMF baskısı

Türkiye’nin IMF ile standby anlaşması geçen Mayıs ayında biterken, küresel ekonomik krizle birlikte bazı iş çevreleri hükümete IMF ile yeni anlaşma yapması çağrısında bulunuyor. Konuyla ilgili bir yoruma yer veren İngiliz Financial Times gazetesi, söz konusu çevrelerin IMF ile yapılacak tedbir niteliği taşıyan bir anlaşmanın yabancı yatırımcıya güven vermek ve yaklaşan yerel seçimin harcamalarını sınırlamak açısından hayatî önem taşıdığına inandıkları bildirildi.



Türkiye, krizle birlikte tarihî bir fırsat yakaladı

DÜNYADAKİ malî krizi değerlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye için tarihi bir fırsatın ortaya çıktığını söyledi.



Fiskobirlik piyasaya giriyor

FINDIK Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, önümüzdeki hafta başı itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına fındık alımlarına başlayacaklarını, birlik adına ürün alıp almayacakları konusun da, hafta sonu yapacakları yönetim kurulu toplantısında görüşeceklerini söyledi.



Kışlık bakım yaptırılan araç daha ekonomik hâle geliyor

KIŞ mevsiminde, aracın soğuk hava şartlarında karşılaşabileceği problemlere karşı direncini arttırmak için bakım yapılması büyük önem taşıyor. Uzmanlar, kışlık bakımın yapılmamasının telâfisi güç problemlere ve ekonomik kayıplara yol açtığına dikkat çekiyor.



İkinci el piyasası krizden çok etkilendi

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde son yıllarda yatırım aracı olmaktan çıkan ikinci el otomobil piyasasında, küresel finansal krizinin yolaçtığı endişelerin giderek yayılması sebebiyle satışlar durma noktasına geldi.



Dalgalı döviz kuru turizmciyi vurdu

SON günlerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar otelcileri zarar ettiriyor. Dövizin 3 yıl önceki kurla aynı seviyede seyretmesinden yakınan sektör temsilcileri, ne kâr edebiliyor ne de oda fiyatlarına zam yapabiliyor.



Küresel gündem: ‘Kriz’

ULUSLARARASI piyasalarda geçen hafta küresel finansal kriz dünya gündemindeki yerini korumaya devam ederken, ABD ile birlikte Avrupa ülkeleri krizin etkilerini hafifletmek amacıyla çeşitli tedbir paketleri açıkladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır