"Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Eleştiriler Fatih Terim'i istifa noktasına getirdi

A MİLLİ TAKIMINDA 2010 YILINA KADAR OLAN SÖZLEŞMESİNİN 2012 YILINA KADAR UZATILMAMASI VE ALACAĞI YENİ ÜCRETİN MEDYADA AÇIKLANMASINA TEPKİ GÖSTEREN FATİH TERİM'İN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İSTİFA EDECEĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ.

A MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in göreve geldiği günden bu yana 2010 yılına kadar olan sözleşmesini 2012 yılına kadar uzatmaması ve alacağı ücretlerinde medyada açıklanması üzerine milli takımı kararı aldığı iddia edildi. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulunun www.tff.org sitesinde yaptığı açıklamada; "Özellikle medyada yer alan haberlerde Fatih Terim'in hem mevcut hem de zamlı olduğu iddia edilen yeni ücreti konusunda çıkan yalan haberler bizleri üzdüğü gibi Milli Takımımızın hocasını ve teknik heyetini de derinden yaralamaktadır. Ancak Fatih Terim'in ücretine zam almak için sözleşmenin uzatılmasını talep ve kabul ettiği yolundaki haberler insafsız ve Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Takım hocasını zan altında bırakmayı hedefleyen bir yalandır.

AÇIKLAMA TERİM'İ TATMİN ETMEDİ

"Yazılı ve görsel basında şahit olduğumuz "sıkı pazarlık", "maaş artırımı için söz verildi", "bu paraya değer mi" şeklindeki ifadelerin maddi konuları temel alması, 30 yıla yakın bir süredir futbolcu ve antrenör olarak milli formaya hizmet etmiş olan Fatih Terim'e yapılan büyük haksızlıktır. Bir kez daha belirtmek isteriz ki Fatih Terim, milli forma altında hizmet verdiği hiçbir gün maddi konularda Federasyon yönetiminden herhangi bir talep veya şikayette bulunmamıştır" açıklamasını Terim'in etkili bulmadığı ve istifa kararını da bu nedenle aldığı ileri sürüldü. Hürriyet gazetesinin resmi internet sitesinde yer alan haberde, Terim'in önümüzdeki hafta içinde bir basın toplantısı yaparak bırakma kararını açıklayacağı iddia edildi.

FATİH TERİM - ADNAN POLAT BULUŞMASI

Bu arada Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Galatasaraylı Eski Sporcular Derneği'nin organize ettiği 9. Karadeniz Ülkeleri Veteran Oyunları'nın açılışında birlikte görünmeleri dikkatlerden kaçmadı. Burhan Felek Spor Tesisler'nde yapılan törende Terim ve Polat'ın samimi görüntüler oluşturmaları, Fatih Terim'in Galatasaray'ın başına geleceği söylentilerini de beraberinde getirdi. İkilinin daha sonra da Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Turgay Aksoylu'nun cenaze töreninde biraraya geldiği ve Terim'in Milli Takım'dan ayrılmayı düşündüğüyle ilgili görüşmeler yaptığı ileri sürüldü.

19.10.2008


 

Voleybol Federasyonu'nda ‘garip’ hırsızlık

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ YA DA KİŞİLER, FEDERASYONUN ANKARA'DAKİ BÜROSUNA GİRİP SADECE CEZA KURULU DOSYALARININ BULUNDUĞU BİLGİSAYARI ÇALDI. FEDERASYON YETKİLİLERİ, OFİSTE BİLGİSAYARIN YERİNE BIRAKILMIŞ KUTU İÇİNDE BEYAZ BİR ‘FARE’ BULDU.

VOLEYBOL Federasyonu'nda dün gece ilginç bir soygun yaşandı. Alınan bilgiye göre dün gece federasyonun Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda bulunan ofislerinden birinin kapısını kırarak içeri giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, sadece ceza kurulunun dosyalarının bulunduğu bilgisayarı çaldı. Sabah saatlerinde ofise gelen federasyon yetkilileri, çalınan bilgisayar kasasının yerine bırakılan kutu içinde beyaz bir fare buldular. Yetkililer, detaylı bilgiye henüz ulaşılamadığını ve parmak izi arayan emniyet görevlilerinin araştırmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Öte yandan Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, önceki gece federasyon ofisinde yapılan hırsızlığı, ''ilginç bir tesadüf'' olarak değerlendirdi. Voleybol Federasyonu'nda önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerin gerçekleştirdiği hırsızlık olayı sonunda, ceza kurulunun oda kapısı kırılarak girilmiş ve önemli dosyaların bulunduğu bilgisayarlardan biri kasasıyla birlikte çalınmıştı.

Federasyon başkanı Karabıyık, olayın, doping yaptığı gerekçesiyle ömür boyu müsabakalardan men edilen milli voleybolcu Burak Hascan'ın, avukatıyla bir basın toplantısı düzenleyerek ceza kurulu dosyasının kendilerine verilmediğini savunmasının hemen ardından gerçekleştiğine dikkati çekerek, ''Bu olayı ilginç bir tesadüf olarak değerlendiriyorum'' dedi. Karabıyık, çalınan bilgisayar yerine bırakılan kutu içindeki beyaz fare ile bir mesaj verilmek istendiğini ifade ederek, ''Ben bu mesajı anlayamadım'' diye konuştu.

19.10.2008


 

Beşiktaş, Mustafa Denizli ile bugün ‘siftah’ yapıyor

SİYAH-BEYAZLI TAKIM, TEKNİK DİREKTÖR DENİZLİ'NİN YÖNETİMİNDE İLK MAÇINI BUGÜN ANKARA'DA GENÇLERBİRLİĞİ İLE YAPACAK.

UEFA Kupası'nda Metalist Kharkiv karşısında alınan 4-1'lik yenilginin ardından hareketli günler geçiren ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından Mustafa Denizli'yi takımın başına getiren Beşiktaş, Denizli yönetiminde bugün ligde ilk maçına çıkacak. Beşiktaş, başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ni yenerek hem Denizli yönetiminde ilk galibiyetini almak hem de zirve mücadelesini sürdürmek istiyor.

BEŞİKTAŞ'IN HENÜZ YENİLGİSİ YOK

Turkcell Süper Lig'de Ertuğrul Sağlam yönetiminde ilk 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan, henüz yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, topladığı 14 puanla Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından 3. sırada yer alıyor. Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Serdar Özkan, Batuhan Karadeniz, Gökhan Zan ve Aydın Karabulut, Gençlerbirliği maçı kadrosunda bulunmuyor.

3 GÜNDÜR SUNİ ÇİMDE ÇALIŞTILAR

Beşiktaş, maçın oynanacağı stadın zemininin suni çim olması nedeniyle, koşullara alışmak amacıyla maç tarihinden 3 gün önce Ankara'ya gitmişti. Çalışmalarını sun'i çimde yapan siyahbeyazlı ekip, dün gerçekleştirdiği idmanla hazırlıklarını tamamladı. İki takım arasındaki karşılaşma Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

19.10.2008


 

Sami Yen'de derbi günü

GALATASARAY İLE TRABZONSPOR BUGÜN 103. DERBİYİ OYNAYACAK. İKİ TAKIM ARASINDA BUGÜNE KADAR YAPILAN MAÇLARDAN 46'SINI GALATASARAY, 33'ÜNÜ TRABZONSPOR KAZANIRKEN, 23 MAÇ İSE BERABERE BİTTİ. LİGDEKİ 68 MAÇTA DA SARI-KIRMIZILILAR 30, BORDO-MAVİLİLER 21 GALİBİYET ALDI. TRABZONSPOR, İSTANBUL'DAKİ 34 LİG MAÇINDA GALATASARAY'I SADECE 7 DEFA YENERKEN, ''CİM BOM'' İSE BORDO-MAVİLİLERİ 18 KEZ MAĞLUP ETTİ.

SÜPER Ligde Galatasaray ile lig lideri Trabzonspor, bugün yapacakları lig maçıyla birlikte tarihte 103. kez karşı karşıya gelecek. Son karşılaşmasında Bursaspor'a deplasmanda 2-1 yenilmekten kurtulamayan ve oynadığı futbolla eleştirilerin hedefi olan sarı-kırmızlı ekip, Trabzonspor'u mağlup ederek hem puan farkını azaltmayı hem de taraftarını yeniden mutlu etmeyi planlıyor. Trabzonspor maçı öncesi Galatasaray'da Emre Güngör, Orkun, Uğur, Mehmet Topal, Linderoth, Barış ve Serkan Çalık'ın sakatlıkları sürerken, son yapılan antrenmanda sakatlanan Hasan'ın durumu ise bugün netlik kazanacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

103. DEFA KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 102 karşılaşmanın 46'sını Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 102 maçta, Galatasaray 129, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor'un 9 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 68 karşılaşmanın 30'unu ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray toplam 84, Trabzonspor ise 74 gol attı. İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, Trabzon ve İstanbul'da 1-0'lık skorlarla kazandı.

İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig karşılaşmalarında Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu. Trabzonspor, İstanbul'daki 34 maçta Galatasaray'ı yalnızca 7 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 18 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın İstanbul'daki 44 golüne karşılık, Trabzonspor 34 gol kaydetti.

19.10.2008


 

Ürdün-Filistin maçını Cüneyt Çakır yönetecek

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Filistin-Ürdün (A Milli) ve İngiltere-Çek Cumhuriyeti (U21) karşılaşmalarını yönetecek. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ''26 Ekim'de Filistin ile Ürdün arasında oynanacak hazırlık karşılaşması için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hakem talep eden FIFA'nın isteğini inceleyen Merkez Hakem Kurulu, Cüneyt Çakır'ı görevlendirdi. Müsabakada Çakır'ın yardımcıları Serkan Ok ve Bülent Gökçü olacak. 4. hakem ise Hüseyin Göçek olarak belirlendi. Cüneyt Çakır ayrıca 18 Kasım 2008 tarihinde İngiltere ile Çek Cumhuriyeti Ümit Milli Takımları arasında Bramall Lane'de oynanacak hazırlık maçını yönetmek üzere İngiltere Futbol Federasyonu tarafından bu ülkeye davet edildi. Karşılaşmada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Cem Satman yapacak.''

19.10.2008


 

Gönüllü atletler Avrasya Maratonu'nda koşacak

ADIM Adım gönüllü atletleri, 26 Ekim 2008 Pazar günü, 30. Avrasya Maratonu'nda omurilik felçlileri onuruna koşacak ve bağış toplayacaklar. "Harekete Geç!" sloganı ile 2008 yılı başında faaliyete geçen Adım Adım Oluşumu aynı yıl 3. Öger Antalya Maratonu'nda 62 gönüllü koşucu ile katılarak, Türkiye'nin ilk kollektif yardımseverlik koşusunu gerçekleştirdi. Adım Adım formasıyla koşan yardımsever koşucular, binlerce kişiye ulaşarak TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği)'nin akülü tekerlekli sandalye sosyal sorumluluk projesi için yaklaşık 74.000 YTL bağış topladılar ve 37 adet akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladılar.

19.10.2008


 

Abdi İpekçi'de bugün Harlem şov var

Dünyaca ünlü basketbol şov takımı Harlem Globetrotters, bugün İstanbul'da gösteri yapacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak gösteri maçında Harlem Globetrotters, Washington Generals takımıyla karşılaşacak.

19.10.2008


 

F.Bahçe Ülker'in Avrupa sınavı yarın başlıyor

BASKETBOLDA ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, ligde 2008-2009 sezonunun açılış maçında 20 Ekim Pazartesi günü TAU Ceramica takımıyla deplasmanda yapacağı karşılaşma için bugün İspanya'ya gidecek.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, yaptığı açıklamada, sezon öncesi hazırlıklarının sakatlıklara rağmen son derece verimli geçtiğini belirterek, ''Türk Telekom ile yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı hariç, diğer maçlarda kendi seviyemizi yakaladık, iyi savunma yaptık. Şimdi Avrupa Ligi'nin açılış maçında TAU Ceramica ile karşılaşacağız. İspanya'ya kazanmaya gidiyoruz'' dedi.

19.10.2008


 

İzmir'li bayan judocular Bakü'de 3 madalya kazandı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı Bakü'den 3 madalya ile döndü.

Takımın üç bayan sporcusu, Azerbaycan'ın başşehri Bakü'de düzenlenen Büyükler Judo Dünya Kupası'nda dereceye girdi. 19 ülkeden 250 sporcunun katıldığı kupada yarışan İzmir judo takımı, bir altın ve iki bronz madalya kazandı. Büyükler Judo Dünya Kupası'nda +78 kiloda Gülşah Kocatürk birinci, 52 kiloda Kübra Tekneci ve 57 kiloda Kudret Eğilmez üçüncü oldu. Yurtdışından gelir gelmez Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden sporcular ve judo takımı antrenörü Mesut Kapan, ayak bileği kırılan Kocaoğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu.

19.10.2008


 

Tokat'ta şimdiden F.Bahçe heyecanı yaşanıyor

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Tokatspor'da, basın sözcüsü Kaya Çakırtaş, Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmayı değerlendirerek, ''Fenerbahçeliyim ama buradan ellerini boş bir şekilde göndereceğiz'' dedi.

Fenerbahçe'yi Tokat'ta ağırlayacak olmalarının büyük bir prestij olduğunu ifade eden Çakırtaş, gruptaki seribaşı bir takımı kentte konuk etmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.Tokat'ta gencinden yaşlısına, herkesin bu duruma çok sevindiğini anlatan Çakırtaş, ''Gerçekten bizim ve şehrimiz için çok hoş oldu. Özellikle Fenerbahçe'yi burada çok iyi karşılayacağız. Fenerbahçeliyim ama buradan ellerini boş bir şekilde göndereceğiz.''

19.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır