"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kamu personelinin payı az

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’nin, AB üyeleriyle karşılaştırıldığında Gayri Safi Millî Hasılasından (GSMH) kamu personeline en az pay ayıran ülke olduğu savunuldu.

Alınan bilgiye göre, konfederasyonun araştırma birimi KESK-AR tarafından AB Ekonomik ve Finansal Göstergeleri ile Orta Vadeli Malî Plan 2008-2010 verileri üzerinden yapılan araştırmada, Türkiye ile AB üyesi ülkelerde kamu personeline ayrılan kaynak karşılaştırıldı. Araştırmada, AB-27 ülkeleri için kamu personel giderlerinin GSMH içindeki payının, 2008 yılı için yüzde 10,7, Türkiye’de ise yüzde 6,6 olduğu belirtildi. AB-27 ülkeleri için GSMH’den kamu çalışanlarına ayrılan payın, Türkiye’dekinden yüzde 62 fazla olduğu ifade edilen araştırmada, ‘’Türkiye, Avrupa’da GSMH’den kamu personeline az payı veren ülke durumunda’’ denildi. KESK Genel Başkanı Sami Evren, araştırmaya ilişkin değerlendirmesinde, kamu hizmetlerinin aslî unsuru olan kamu çalışanlarına ekonomiden yeterli pay aktarılmayarak emeğiyle geçinenlerin yoksullaşmasına sebep olunduğunu ileri sürdü. Evren, bütçede faiz ödemelerine harcanan payın kamu emekçilerine ayrılan paydan daha yüksek olmasının hükümetin ekonomik tercihini ortaya koyduğunu savundu.

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  50 yılda 125 kriz

  Emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında

  İş dünyası çare arıyor

  Maden ocakları işsizlerin umut kaynağı

  KAPIKULE’DE TIR KUYRUĞU

  MÜSİAD Fuarı ekonomiyi büyütecek

  Güney Kore krizini önlemek için tedbir aldı

  Dinî bayramlarda ikramiye verilsin

  Kamu personelinin payı az

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır