"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Kaşgarlı’nın yılında Türkçe hikâyeler yarışacak

AVRASYA Yazarlar Birliği’nin, 2008 Kaşgarlı Mahmut Yılı nedeniyle Türkçe’nin değişik lehçe ve şivelerinin konuşulduğu ülkeleri de kapsayan bir hikaye yarışması düzenlediği bildirildi.

Avrasya Yazarlar Birliği Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrasya Yazarlar Birliği’nin Türkçe’nin ilk ansiklopedik sözlüğünü hazırlayan Kaşgarlı Mahmut’un doğumunun 1000. yılı nedeniyle, UNESCO, Kültür Bakanlığı ve Türksoy’un da destekleriyle hikaye yarışması düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Türkçe konuşulan bütün ülkelerde, Avrasya Yazarlar Birliği öncülüğünde yürütülecek yarışmanın, Azerbaycan, Batı Trakya, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Romanya, Başkurdistan, Çin, Gagauz Yeri, Irak, İran, Kazakistan, Kırım, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Çuvaşistan, Hakasya, Yakutistan, Altay, Tuva gibi bir çok ülke ve özerk bölgelerde, Türkçe yayın yapan edebiyat dergileri ve adı geçen ülkelerin Yazarlar Birliklerinin işbirliği ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, Kaşgarlı Mahmut Hikâye Yarışması birinci kademe değerlendirmelerinin ortak lehçeler birleştirilerek 17 jüri ile, son değerlendirmenin ise Uluslararası Değerlendirme Jürisi tarafından yapılacağı ifade edildi. Yarışmanın Türkiye jürisinde, Kayseri’den de iki yazar bulunduğu belirtilen açıklamada, Yazar Emir Kalkan’ın jüri başkanı olduğu, İmdat Avşar’ın da jüri üyesi olarak yer aldığı kaydedildi.

Yarışmaya, değişik Türk lehçe ve şivelerinde yazılan 2000 civarında hikayenin gönderildiği, bu sayının, yarışmanın son katılım tarihi olan 30 Ekim 2008’e kadar daha da artacağı belirtildi.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Mardin Kalesi alarm veriyor

  Yalova’nın sonbaharı, kışı

  Kaşgarlı’nın yılında Türkçe hikâyeler yarışacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır