"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

MAHKEME FARAZİYELERLE KARAR VERİYOR

MAZLUM-DER Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararında başörtüsü yasağının kalkmasıyla toplumda çatışma çıkacağı söyleniyor. ‘Ya ileride şöyle olursa’ gibi faraziyelerle hareket ediliyor. Bunun doğru olmadığı ap açık ortada. Okullarda yasak var, ama evlerde, sokaklarda yasak yok. İnsanlar toplumun her kesiminde, birlikte barış içerisinde yaşıyorlar. Anayasa Mahkemesi bunu nasıl görmezden geliyor, insanın inanası gelmiyor. Faraziyelerle hukuk olmaz ki.”


KILIÇKAYA: KARARA HİÇBİR HUKUKÇU KATILAMAZ

HUKUKCULAR Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya da verilen karara hiçbir demokrat ve özgürlükçü hukukçunun katılamayacağını kayde

KARDAŞ: SORUNLAR, YENİ BİR ANAYASAYLA ÇÖZÜLÜR

EMEKLİ Hâkim Albay Ümit Kardaş, karar neticesinde oluşan tablonun, ancak yeni bir anayasayla çözülebileceğini belirtti.


  ZEMZEM TUTKUSU

Umre için Ramazan ayında Suudi Arabistan’a giden vatandaşların yük limitlerinin dolması sebebiyle beraberlerinde getiremedikleri zemzem suları bir uçakla Türkiye’ye ulaştırıldı.


  İkinci duruşmada kargaşa yaşanmadı

“ERGENEKON” dâvâsının ikinci duruşması Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampusu’nda görüldü.


  Tutuklu yakınları duruşmayı takip etti

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dâvâyı izlemek üzere cezaevi nizamiyesine gelen tutuklu 46 sanığın yakınları, burada işlemlerini yaptırdı.


   İşlemler sonucu, öncelikle tutuklu sanıkların eş ve çocukları, anne ve babaları ile birinci derece

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Cumhuriyet savcısı Ertaç G. ve koruması olduğu öne sürülen şüpheli adliyeye sevk edildi.


  Gerekçe, karara uyduruldu

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası’ndan yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal kararının gerekçesini “bir çelişkiler kumkuması” olarak değerlendirildi.


  Ağır ceza hakimi rüşvetten gözaltında

İZMİR'DE bir süre önce, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak haksız menfaat elde ettiği iddiasıyla tutuklanan V. O. Ç.’nin serbest bırakılması karşılığı rüşvet aldığı ileri sürülen, aralarında ağır ceza hakimi A. K. ve bir avukatın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.


  Erdoğan’dan Bahçeli’ye 100 bin YTL’lik dâvâ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve AKP, TBMM’de yaptığı konuşmada, ‘’Ağır bir şekilde suçlayıcı ve aşağılayıcı ifadelere yer verdiği’’ iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhinde toplam 100 bin YTL’lik manevi tazminat dâvâsı açtı.


  Yaz saati uygulaması hafta sonu bitiyor

YAZ saati uygulaması, bu hafta sonu bitiyor. 26 Ekim Pazar günü saat 04.00’de saatler bir saat geri alınacak.


  Eller aya, bİz yaya!

Hİndİstan, ilk insansız ay aracını önceki gün sabaha karşı fırlatarak, Ay’ı keşfetme ve burada yerleşecek alanlar bulma ya da üsler kurma konusunda girişimler başlatan İngiltere, Çin, Japonya, ABD, Rusya gibi ülkelerin arasına katıldı. Ay’a insanlı ve insansız araçlar göndermeyi planlayan ülkeler ile projeleri şöyle:


  İnternet kullanım yaşı 3’e indi

World Internet Institute (WII) adlı uluslar arası bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre İsveç’te internet kullanımı yaşı 3’e kadar indi.


  Çocuklar için internet güvenliğine büyük yatırım

Avrupa Birliği, çocuklar için internet güvenliği konusunda gelecek beş yılda 55 milyon avro mali kaynak ayıracak.


  Alternatif tıp araştırılıyor

İsveç’İn Karolinska Üniversitesinde kurulan Osher Tıp Merkezinin 3 yıldır alternatif tıbbı bilimsel olarak araştırdığı bildirildi.


  Bütün deniz kaplumbağaları birbiriyle akrabaymış

AmerİkalI ve Avustralyalı bilim adamlarının yaptıkları bir genetik araştırmada bütün deniz kaplumbağalarının akraba olduklarını ortaya çıkardı.


  Halk doktorlardan tam gün hizmet bekliyor

SAĞLIK Bakanlığı’nın devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların başka kurumlarda da çalışmasını önlemeyi amaçlayan Tam Gün Yasası taslağı tartışılmaya devam ediyor.


  İşçileri taşıyan servis takla attı: 11 yaralı

Küçükçekmece’de ıslak yolda virajı alamayan servis minibüsünün takla atması sonucu çoğu hafif 11 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza, sabah saatlerinde Altınşehir Eski İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. Şahintepesi’nden aldığı tekstil işçilerini Halkalı’daki işyerlerine götüren servis minibüsü yolun ıslak olması sebebiyle virajı alamayarak yol kenarına devrildi. 34 BP 408 plakalı minibüs takla atarak ters dönerken, çoğunluğu hafif 11 kişi yaralandı. Yoldan geçen sürücüler ve vatandaşlar, minibüsteki yaralıların dışarı çıkmasına yardımcı oldu. Olay yerine çağrılan ambulanslarla yaralılar birer ikişer taşınırken, kaza yerinde büyük panik yaşandı. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan işçiler, yokuş aşağı gelen araçlarının ıslak olan yolda yalpalayarak virajı alamadığını söyledi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


  Provokatörler Molotofla saldırdı

İstanbul Ümraniye’deki Mustafa Kemal Mahallesi 3001.


  Öğrenci yurdunda yangın

Gazİosmanpaşa’da, öğrenci yurdundaki yangında 6 kişi dumandan etkilendi.


  Bağcılar’da hacı adayları bir araya geldi

Türkİye’nİn diğer il ve ilçelerinde olduğu gibi Bağcılar’da da, bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları, belediye tarafından verilen bir yemekte bir araya geldi.


  DP’de kongreler devam ediyor

Demokrat Parti (DP) Amasya Merkez İlçe Başkanlığı’na İsmail Yeşiltaş, DP Suluova İlçe Başkanlığı’na ise Mustafa Aksoy seçildi.


  Kanunî Koleji’nden 38 öğrenciye burs

MUraş Öğretim Kurumları bünyesinde eğitim veren Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Özel Kanuni Koleji’ başarılı öğrencilere karşılıksız burs veriyor


  Günde 6 milyonu aşkın ekmek çöpe gidiyor

Türkİye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de günde 6 milyon 150 bin ekmeğin ısraf edildiğini, bunun malî boyutunun 1,5 milyon YTL olduğunu belirtti.


  Çay verip gıda alıyorlar

Bu yıl yetişen dördüncü sürgün çayı, ÇAYKUR’un alım yapmayacağını açıklaması üzerine özel firmalara vermek durumunda kalan üretici karşılığında şeker, pirinç, yağ gibi gıda maddeleri alıyor.


  Bir dalda iki mevsim

Antalya’nIn Gazipaşa ilçesinde sonbaharla birlikte yaprakları sararan erguvan ağaçlarının bir yandan da çiçek açması, görenleri şaşırttı.


  Örgüt, çocukları alet ediyor

Terör örgütü PKK’nın, son günlerde yaptığı izinsiz gösterilerde çocukları korkutarak, sindirerek ya da ödüllendirerek eylemlerine alet ettiği bildirildi.


  Engelli merkezi destek bekliyor

Zİhİnsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Gülsen Keserman, şubat ayında kapatılan özel yatılı bakım merkezini, hayırseverlerin ve devletin desteğiyle yeniden açmak istediklerini söyledi.


  Göçler şehirleri zora sokuyor

Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi (EKOSEP) 5. Yönlendirme Toplantısı Erzurum’da başladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır