"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İngiltere, Afganistan’da ağız değiştirdi

İNGİLTERE Savunma Bakanı John Hutton, İngiltere’nin Afganistan’da Taliban’a karşı yürütülen mücadeleyi kazanacağını belirtti.

Afganistan ve Irak’a yaptığı ziyaretlerin ardından, İngiltere’nin yüksek tirajlı pazar gazetelerinden News of the World’e makale yazan Hutton, bu savaşın sadece askerî yöntemlerle değil, güvenliğin sağlanması, yönetimin güçlendirilmesi ve altyapının zenginleştirilmesiyle kazanılacağını ifade etti. Afganistan’daki İngiliz askerinin ekipman güçlükleri olduğunu da kabul eden Hutton, bu sorunların en kısa zamanda çözüleceğine dair söz verdi. Hutton, “Biz bunu Afganistan’da savaşırken ölen 121 İngiliz askerinin anısına borçluyuz” diye yazdı. Bakan Hutton, Afganistan’daki mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini belirtirken, “Eğer bugün Afganistan’ı yalnız bırakıp yeniden El Kaide ve Taliban’ın eline düşmesine yol açarsak terör tarafından desteklenen bir devletin ortaya çıkarılmasının etkilerinin İngiltere’deki şehir ve kasabalarda da hissedileceğinden emin olabiliriz” ifadesini kullandı. Afganistan’da uyuşturucuyla mücadelenin önemine de işaret eden Hutton, “NATO ve Afgan güçlerinin dikkatlerini uyuşturucu baronları, laboratuvarlar ve kaçakçılar üzerinde odaklaması gerektiğini” de ifade etti.

27.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Küresel gücün küresel dili’

  İngiltere, Afganistan’da ağız değiştirdi

  İsrail, erken seçime gidiyor

  Clinton-Obama ortak mitingi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır