"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ergenekon’a devam ediliyor

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dâvâ açılan 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek. Dâvânın bir önceki duruşmasında sanıkların tamamının birlikte yargılanmasına karar verilmesi sebebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıkları gazete, televizyon ve haber ajansları aracılığıyla duruşmaya davet etmişti.

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı ‘’Ergenekon’’ davasının 3. duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda saat 10.00’da başlayacak. Davanın bir önceki duruşmasında sanıkların tamamının birlikte yargılanmasına karar verilmesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başka davalar kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay dışındaki diğer 38 tutuksuz sanığı gazete, televizyon ve haber ajansları aracılığıyla duruşmaya davet etti. Duruşmaya gelmeleri halinde, aralarında Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu ve İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever’in de olduğu tutuksuz 40 sanığın kimlik tespit işlemi yapılacak. Duruşmada daha sonra, önceki oturumlarda bazı sanık ve avukatlarının iddianamenin satır satır okunması yönünde talepte bulunmaları dolayısıyla iddianamenin okunması bekleniyor.

Öte yandan, Köksal Şengün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, iddianameyi hazırlayan 2 savcı, sanıklar, avukatlar ve izleyicilerin hazır bulunacağı duruşma salonunun iç salonunda yoğunluk oluşması halinde, daha önceden duruşmayı bu salondan izlemelerine izin verilen 6 haber ajansından birer muhabiri bu bölüme almayabileceği ifade ediliyor. Bu durumda haber ajanslarının muhabirleri ile diğer basın kuruluşlarının temsilcileri, davayı, duruşma salonundan sayılan ve iç salonun bitişiğinde yer alan dış salondaki LCD ekrandan canlı olarak izleyecek.

Davada, her duruşmanın ardından oturumlarda yapılan konuşma ve beyanlar ile mahkemece alınan ara kararlar gibi gelişmeler tutanak haline getiriliyor.

27.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’de Bediüzzaman konferansı

  İHLÂS RİSÂLESİ’Nİ BÜTÜN İNSANLIK OKUMALI

  ‘Kral’ demeyen öğrenciye 18 ay hapis

  Bal arıları matematikçi çıktı

  Geleceğin nakliye uçağı

  Ergenekon’a devam ediliyor

  Gençler: AYM’nin gerekçeleri vehim

  4 YENİ GÖZALTI

  MÜSİAD: Ön yargılar değişmeli

  2009’da dış borç ödemesi zorlayacak

  DB’den yoksul ülkelere kredi desteği

  Gazi ve 65 yaş aylığına yeni yılda yüzde 8,7 zam

  TESK: Bir defalık ÖTV ve KDV alınmasın

  Komutanlar Bakanlar Kurulunda

  İktidar olsaydık azlederdik

  Araç kundaklayana ömür boyu hapis

  Gönül, Yunanistan ve İsrail’e gidiyor

  Anavatan’ın yeni Genel Başkanı, Uzun

  Türk sağını, 28 Şubat provokasyonu bitirdi

  ÖZLENEN YAĞIŞTAN SONRA HAVA ISINACAK

  Yağışın ardından, sıcak geliyor

  ONLAR GELECEĞE UMUTSUZ BAKIYORLAR

  Tedbiri al, gribe yakalanma

  Meke değil, çamur gölü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır