"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ONLAR GELECEĞE UMUTSUZ BAKIYORLAR

Antalya’dakİ orman yangınının ardından bölgenin yeniden eski haline getirilmesi için aileleriyle gelen çocuklar, hem eğitimlerine devam ediyor hem de çalışıyorlar.

Eğitime yoksulluk engeli

Ailelerinin işi sebebiyle çoğu her yıl farklı okullara devam etmek zorunda kalan çocuklar, inatla başarıyı kovalasalar da zaman zaman geleceğe umutsuz bakıyorlar. Antalya’daki orman yangınının hemen ardından, bölgeye kesim için çok sayıda ailenin geleceğini öngören Manavgat Kaymakamlığı, ‘’Geçici işçi çocuklarının tesbiti, okullara yönlendirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması’’ amacıyla Ağustos ayında komisyon kurdu ve ardından bölgeye yerleşen aileler tek tek gezilerek, ilköğretim çağındaki çocukları okullara yönlendirildi. Ailelerinin işi sebebiyle çoğu her yıl farklı okullara devam etmek zorunda kalan çocuklar ise zaman zaman umutsuzluğa kapılıyor. Sekiz yıllık eğitimin zorunlu olması sebebiyle okula devam edebilen çocuklar, fakirlik ve güç hayat şartlarıyla mücadeleyle erken yaşta tanışanlardan. Derme çatma çadırlarda kalan, elektriğin olmaması sebebiyle gaz lambasının altında derslerini yapmaya çalışan, bir yandan da kesim işlerine yardım eden çocukların çoğu, ailelerinin işi sebebiyle çok sayıda okul değiştirmiş. Çocukların büyük kısmı, eğitimlerine devam etmek isteseler de imkânlarının yetersizliği sebebiyle ailelerini ikna etmekte güçlük çektiklerini söylediler.

Muğla Milas’tan gelen 8. sınıf öğrencisi Özlem Sultan Aydın, okula geç başladığı halde, sınıf atlayarak okumaya devam eden, her dönem takdir, teşekkür belgesi alan bir öğrenci. Kaldıkları çadırda elektrik olmadığı için geceleri gaz lambasıyla çalışmak zorunda kalıyor. En büyük hayali ana sınıfı öğretmeni olmak olan Sultan, bunun hayalden öteye gitmeyeceğine inanıyor.

Antalya Çakırlar’dan ailesiyle bölgeye gelen 5. sınıf öğrencisi Hakan Aslaner de ailesiyle çadırda kalıyor. Okulu çok sevdiğini belirten Hasan, doktor veya öğretmen olmak istediğini söyledi. Ailesinin maddî durumunun çok kötü olduğunu dile getiren Hakan, ‘’Fakiriz, o yüzden fazla bir okul okumayacağım’’ diyerek geleceğe umutsuz bakışını ortaya koydu. Ders dışında kesime katıldığını, tomruk soyduğunu, dalları kestiğini belirten Aslaner, arta kalan zamanlarında da ders çalıştığını söyledi.

27.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’de Bediüzzaman konferansı

  İHLÂS RİSÂLESİ’Nİ BÜTÜN İNSANLIK OKUMALI

  ‘Kral’ demeyen öğrenciye 18 ay hapis

  Bal arıları matematikçi çıktı

  Geleceğin nakliye uçağı

  Ergenekon’a devam ediliyor

  Gençler: AYM’nin gerekçeleri vehim

  4 YENİ GÖZALTI

  MÜSİAD: Ön yargılar değişmeli

  2009’da dış borç ödemesi zorlayacak

  DB’den yoksul ülkelere kredi desteği

  Gazi ve 65 yaş aylığına yeni yılda yüzde 8,7 zam

  TESK: Bir defalık ÖTV ve KDV alınmasın

  Komutanlar Bakanlar Kurulunda

  İktidar olsaydık azlederdik

  Araç kundaklayana ömür boyu hapis

  Gönül, Yunanistan ve İsrail’e gidiyor

  Anavatan’ın yeni Genel Başkanı, Uzun

  Türk sağını, 28 Şubat provokasyonu bitirdi

  ÖZLENEN YAĞIŞTAN SONRA HAVA ISINACAK

  Yağışın ardından, sıcak geliyor

  ONLAR GELECEĞE UMUTSUZ BAKIYORLAR

  Tedbiri al, gribe yakalanma

  Meke değil, çamur gölü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır