"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ASIL TEHLİKE KÜRESEL ISINMA

Nicholas Stern, Hong Kong’da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “küresel ısınmayı göz ardı etmenin yol açtığı riskler, mâli sistemin yol açtığı riskleri göz ardı etmenin getirdiği sonuçlardan çok daha büyük olacaktır” dedi.


Asit yağmurları ormanları ‘besliyor’

AmerİkalI bilim adamları iklim değişikliğine iyimser açıdan bakan sürpriz bir sonuca ulaştı. 20 yıllık uzun bir araştırmanın ardından asit yağmurların

Arıların gazabı

ABD’nİn Florida eyaletinin güneyindeki bir şehirde arı sürüsü terör estirdi.


  Bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek, yanlış kullanılan antibiyotiklerin, organ bozukluklarına yol açıp, böbrek, karaciğer, mide ve bağırsak sistemine zarar verebileceğini bildirdi.


  600 yıllık kavuna tescil

Orta Asya’dan 1300’lerin sonu, 1400’lerin başında tohumu getirtilerek, Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde toprakla buluşturulan Kırkağaç kavunu, coğrafi işaret olarak tescillendi.


  Uykusuz çocuklar obez oluyor

Uyku süresi kısa olan çocukların, hem atıştırma süresinin artması, hem de uykusuzluğun iştah mekanizmalarını değiştirmesi sebebiyle daha şişman olduğu bildirildi.


  Çocuklar demirsiz kalmasın

Gazİantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılınç, demir eksikliğinin çocuklarda iştahsızlığa, huzursuzluğa, uyku düzensizliğine, ilerlemiş hâliyle ise zekâ parametrelerinde düşüşe sebep olabildiğini söyledi.


  “ASKERî ESASLARA UYGUN”

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Aktütün olayına ilişkin Bayraktepe ve diğer bölgelere kuvvet tahsisi, ateş planları, sevk ve idarenin askerî esaslara uygun şekilde yapıldığını, İkinci Ordu Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında herhangi bir eksiklik tesbit edilmediğini bildirdi. Koşaner, basında yer alan ''insansız hava aracı'' görüntülerinin hiçbirinin Aktütün olayına ilişkin emare teşkil etmediğini ifade etti.


  Ergenekon’da sıra iddianamede

Emekli Tuğg. Veli Küçük ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında yer aldığı 46’sı tutuklu 86 sanıklı ‘’Ergenekon’’ dâvâsının üçünçü duruşması dün yapıldı. Duruşmaya Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile Ali Yasak’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 26 sanık katıldı. Duruşmada bazı tutuksuz sanıkların kimlik tesbitleri yapıldıktan sonra 2455 sayfalık iddianamenin okunmasına başlandı.


  TÜSİAD: Tek tip üniversite olmaz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ‘’her kuruma tek tip elbise öngören mevcut yasama korsesinin, üniversitelerin kendi kurum profillerini inşa etmeleri ve sektörde çeşitliliğin gelişmesi önünde ciddî bir engel’’ olduğunu söyledi.


  Asker, hükümete brifing verdi

Bakanlar Kurulunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, Genelkurmay Başkanlığınca terörle mücadele konusunda brifing verildi.


  Biz seçtik, yargı aldı

Anayasa Mahkemesinin, verdiği son son kararlarla yapısını tartışılır hale getirdiğini ifade eden TGTV Genel Başkanı Necati Ceylan, “Parlamentoyu millet olarak seçtik, fakat yargı yetkisini yok etti. Anayasanın maddelerini değiştirme yetkisini kaybetti. Bu sebeple yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. Sivil toplum örgütleri olarak el ele vermeliyiz, güçlerimizi birleştirmeliyiz. Ancak millet ile bütünleşirsek el birliğiyle bir anayasa yapabiliriz” dedi.


  Anayasa Mahkemesi, toplum mühendisliği yapıyor

MEMUR-SEN Erzurum Temsilcisi Mehmet Dindi, Anayasa Mahkemesi’nin anayasa değişikliği metnini yargılama yerine TBMM üyelerine ve siyaset kurumu aktörlerine yönelik toplum mühendisliği yaptığını söyledi.


  AKP Genel Merkezi önünde eylem

AKP Genel Merkezi önünde, hükümeti protesto ederek oturma eylemi yapan bir grup gözaltına alındı.


  Diyarbakır Barosu Başkanlığına Aktar seçildi

DİYARBAKIR Barosu başkanlığına Mehmet Emin Aktar seçildi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan Diyarbakır Barosu’nun 41. Genel Kurulu’nda, Meral Danış Beştaş, Mehmet Emin Aktar ile Suat Akdağ başkanlık için yarıştı.


  Kadıköy’de, 2 araç daha kundaklandı

KADIKÖY'DE sokakta park halindeki 2 otomobil kundaklandı. Göztepe Hızır Caddesi Küme Sokak’ta park edilen 34 KPU 05 ve 34 DZ 9051 plâkalı otomobiller, gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi.


  İzinsiz gösteriye 11 tutuklama

VAN'IN Erciş ilçesindeki izinsiz gösteri sırasında ve sonrasında gözaltına alınan 14 kişiden 11’i tutuklandı.


  İlköğretim öğrencisi intihar etti

VAN'IN Çatak ilçesinde bir ilköğretim öğrencisi intihar etti. Alınan bilgiye göre, 6. sınıf öğrencisi Mehmet Reşat Batur (11), hafta sonu tatilini geçirmek üzere ilçeye bağlı Sözveren Köyü Taşaltı mezraasındaki evine gitti.


  Yuşçenko Ankara'da

UKRAYNA Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, iki günlük ziyaret için Ankara’ya geldi.


  Yağmur barajları yükseltti, çiftçiyi sevindirdi

İstanbul’da hafta sonu etkili olan sağanak yağış, barajlara 29 milyon metreküp su gelmesini sağladı.


  İLK HACI KAFİLESİ 30 EKİM’DE YOLA ÇIKIYOR

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Diyanet İşleri Başkanlığı ve A tipi seyahat acentalarınca başkanlığın gözetiminde gerçekleştirilen hac organizasyonun, bu yılki hazırlıklarının büyük ölçüde tamamladığını söyledi.


  YASEM’den ‘Modern Satış’ eğitimi

YASEM’İn düzenlediği iki günlük Modern Satış Teknikleri Semineri sona erdi.


  İzmir’in ekmeği de arsenikli

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi, Ekmek ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Temsilcisi Coşkun Yolgörmez, İzmir’de 650-700’e yakın ekmek fabrikasının bulunduğunu, fabrikalardan yüzde 99’unun, ekmek üretiminde içme suyu niteliğindeki şehir suyu kullandığını açıkladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır