"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İLK HACI KAFİLESİ 30 EKİM’DE YOLA ÇIKIYOR

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Diyanet İşleri Başkanlığı ve A tipi seyahat acentalarınca başkanlığın gözetiminde gerçekleştirilen hac organizasyonun, bu yılki hazırlıklarının büyük ölçüde tamamladığını söyledi.

İlk hacı kafilesinin 30 Ekim Perşembe günü Medine’ye hareket edeceğini, 3 Aralıka kadar da bütün kafilelerin kutsal topraklara ulaşacağını anlatan Karaman, dönüşlerin de 13-20 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceğini kaydetti. Kutsal topraklara gidecek kafile başkanları ve sağlık personelinin eğitiminin tamamlandığını belirten Karaman, hacı adaylarına il müftülüklerince verilen eğitimlerin de devam ettiğini söyledi. Karaman, eğitimlerde hacı adaylarına hem dinî konularda hem de insanî ilişkiler ve yolculukla ilgili bilgi verildiğini bildirdi. Bu yıl hacı adaylarının daha rahat şartlarda konaklaması için odalarda kalan hacı sayısına kısıtlama getirdiklerini ifade eden Fikret Karaman, ‘’Geçen senelerde normal hac tipinde bir odada 8-10 kişi kalıyordu. Bu yıl hacıların lehine bir düzenleme yaptık. Normal bir tipte bir odada 5, normal iki tipte ise 7 kişi kalacak’’ dedi.

PAKET TAŞIMA DERDİNE SON

Hacı adaylarının Suudi Arabistan’dan aldıkları hediyelik eşyaları Türkiye’ye ulaştırmak konusunda sorun yaşadıklarını anlatan Karaman, bu sıkıntıyı gidermek için PTT Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müsteşarlığıyla ortak bir çalışma yapmayı planladıklarını söyledi. Kutsal topraklarda vatandaşların satın aldıkları eşyaları teslim edecekleri istasyonlar kurmayı düşündüklerini anlatan Karaman, eşyaların Diyanet, PTT ve Gümrük Müsteşarlığından görevlilerin gözetiminde paketlenmesinin ve paketlerin 81 il ve ilçede hacıların kapılarına teslim edilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Karaman, bu uygulamanın cüz'î bir hizmet bedeli olacağını da belirtti. Karaman, hacı adaylarına günde 2 öğün yemek servisi uygulamasının devam ettiğini bildirdi. Fikret Karaman, şehit ailelerine kontenjan ayırdıklarını, hacca gitmek için başvuran ve kayıt sistemi içinde olan şehit eşi, anne ve babalarına öncelik tanıdıklarını belirterek, bu kapsamda bin şehit yakınının hacca gideceğini ifade etti. HACI ADAYLARINA GSM KARTI HACI adaylarının Türkiye’deki yakınlarıyla rahat haberleşmesini sağlamak için Türk Telekom ile ortak bir çalışma yaptıklarını da bildiren Karaman, ‘’Bu yıl ilk defa hacı adaylarına Suudi Arabistan’da geçerli olan bir GSM kartı verilecek. Hacılarımız bu kartın numarasını yakınlarına bildirecek ve hac süresince onlarla rahat bir şekilde iletişim kurabilecek’ diye konuştu. Karaman, yurt dışı görüşmelerde arayana da aranılana da ücret yazıldığını, bunun da ülke ekonomisi için olumsuz sonuçları olduğuna dikkati çekerek, Türk Telekom ile yapılan çalışma sonrasında artık sadece arayan kişiye ücretlendirme yapılacağını belirtti.

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ASIL TEHLİKE KÜRESEL ISINMA

  Asit yağmurları ormanları ‘besliyor’

  Arıların gazabı

  Dalay Lama: Mücadeleyi bırakıyorum

  Bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım

  600 yıllık kavuna tescil

  Uykusuz çocuklar obez oluyor

  Çocuklar demirsiz kalmasın

  “ASKERî ESASLARA UYGUN”

  Ergenekon’da sıra iddianamede

  TÜSİAD: Tek tip üniversite olmaz

  Asker, hükümete brifing verdi

  Biz seçtik, yargı aldı

  Anayasa Mahkemesi, toplum mühendisliği yapıyor

  AKP Genel Merkezi önünde eylem

  Diyarbakır Barosu Başkanlığına Aktar seçildi

  Kadıköy’de, 2 araç daha kundaklandı

  İzinsiz gösteriye 11 tutuklama

  İlköğretim öğrencisi intihar etti

  Yuşçenko Ankara'da

  Yağmur barajları yükseltti, çiftçiyi sevindirdi

  İLK HACI KAFİLESİ 30 EKİM’DE YOLA ÇIKIYOR

  YASEM’den ‘Modern Satış’ eğitimi

  İzmir’in ekmeği de arsenikli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır