"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray böyle gitmez

SÜPER Lig'de haftayı deplasmanda 4-2'lik Eskişehirspor mağlubiyetiyle kapatan Galatasaray'da Michael Skibbe'nin performansı, geçen sezon takımın başında bulunan Karl Heinz Feldkamp'ın çok gerisinde kaldı.

Galatasaray yönetimiyle yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle sezonu tamamlamadan istifa eden Alman teknik adam Feldkamp'ın ardından göreve gelen ve yine Feldkamp'ın yönetime önerdiği isimler arasında gösterilen Michael Skibbe, sarı-kırmızılı takımla ligin ilk 8 haftasında beklenenden uzak bir görüntü çizdi. Bu sezon Turkcell Süper Lig'de yapılan 8 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Galatasaray takımı, topladığı 14 puanla ancak 6. sırada kendine yer bulabilirken, Karl Heinz Feldkamp idaresinde geçen sezon ise sarı-kırmızılı ekip ilk 8 haftada 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan kazanmış ve ligde lider durumda yer almıştı. Daha önce 2006-07 sezonunda Erik Gerets ile ilk 8 haftada yalnızca 11 puan toplayabilen Galatasaray, 2003-04 sezonunda da Fatih Terim yönetiminde ise yine 14 puanda kalmıştı. Feldkamp dönemine göre puan olarak geride kalan Skibbe yönetimindeki Galatasaray, kalesinde de bir önceki sezona göre daha fazla gol gördü. Geçen sezon ilk 8 hafta sonunda 18 gol atan ve kalesinde 4 gol gören sarı-kırmızılı takım, bu sezon ise 19 gol atmasına karşın rakiplerinden 10 gol yemekten kurtulamadı.

28.10.2008


 

Milan Baros da kurtaramadı

SÜPER Lig'de deplasmanda Eskişehirspor'a 4-2 yenilen Galatasaray, ilk kez Çek oyuncusu Milan Baros'un gol attığı bir karşılaşmayı kaybetti.

Turkcell Süper Lig ve UEFA Kupası'nda attığı 8 golle Galatasaray'ın en etkili silahı olan Baros, Eskişehirspor'a karşı takımını 2-1 öne geçiren golü atmasına rağmen, takımını yenilgiden kurtaramadı. Milan Baros, Galatasaray'ın UEFA Kupası elemelerinde İsviçre'nin Bellinzona takımını ile yaptığı karşılaşmalarda 3 gol atarak takımının tur atlamasında önemli katkı sağladı. Çek golcü, sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Bellizona'yı 4-3 yendiği ilk karşılaşmada 2, sahasında 2-1 kazandığı maçta ise 1 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Turkcell Süper Lig'de de Galatasaray'ın 4. haftada deplasmanda Kocaelispor'u 4-1 ve 5. haftada Konyaspor'u aynı sonuçla geçtiği karşılaşmalarda 2'şer gol atan Baros, adeta yıldızlaştı. Ancak, oyuncunun tüm çabasına ve bir kez de fileleri havalandırmasına rağmen, Eskişehirspor karşısında Baros'un gol attığı bir maçta ilk kez Galatasaray yenilgiyle ayrıldı.

28.10.2008


 

FEDERASYON CEZASI KAPIDA

ESKİŞEHİRSPOR'A 4-2 yenilen Galatasaray'a bir ceza da Futbol Federasyonu'ndan gelecek. Futbol Federasyonu'nun bu yıl uygulamaya koyduğu, Futbol Disiplin Talimatı'ndaki değişikliğe göre, sarı-kırmızılı takım karşılaşmada gördüğü kartlar nedeniyle 20 bin YTL'den 50 bin YTL'ye kadar tutabilecek para cezasına çarptırılacak.

Sezon başında yapılan talimat değişikliğine göre, bir karşılaşmada takımın en az 5 futbolcusunun sarı kartla cezalandırılması ya da en az 3 oyuncusunun hakem tarafından müsabakadan ihraç edilmesi halinde para cezasına çarptırılmasına yol açıyor. Galatasaray'da, Eskişehir'de oynanan karşılaşmada Ümit Karan, Meira, Emre Aşık, Servet, Baros ve Arda sarı kart görmüş, Ayhan ise maçın bitiminden sonra gördüğü ikinci sarı kart nedeniyle kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

28.10.2008


 

Çapı bu kadar

Hafta içinde G.Saray Olimpiyakos'u iyi güzel bir oyunla yenince, güven sarsıntısı geçiren Skibbe yeniden camiada güven tazelemişti.

Tabi öncesinde de Trabzon galibiyeti güvenin başlangıç süreci olmuştu. Ancak Eskişehirspor karşısında alınan ağır yenilgiyle, Skibbe'yle ilgili güven bunalımı yeniden G.Saray camiasının gündemine damgasını vuracaktır. Skibbe' yle ilgili şu tespit daha gerçekçi olur düşüncesindeyim.

G.Saray takımının kadrosu yetenekli oyuncularden müteşekkil. Bu kadroyu bir antrenör fizik kondüsyon olarak hazırlayıp sahaya sürse, aşağı yukarı bu ayarda bir futbol zaten oynar. Asıl mesele, müsabaka esnasında, olası tedbirleri alabilmek ve gerekli taktik değişiklikleri yapabilmektir.

İşte bu can alıcı noktanın uygulamasını yapmak için, takımın teknik direktörü son derece önem arzeder. Teknik adamın kaliteli olması ve olmaması, maç içinde atraksiyon gerektiği zamanlarda daha bir ortaya çıkar. Daha önce Bursa maçı ve bu haftaki Eskişehir maçındaki örnekler gibi. Bu taktiksel değişikliği yapamayıp, oyunu kenardan seyreden teknik adamla daha öncede yazdığım gibi G.Saray büyük hedeflere varamaz.

Skibbe'nin çapı bu kadar. Bursa maçında maçı tek başına alan Yusuf'u 90 dakika seyredip, ömrünün en iyi maçını oynamasına müsade etmişti. Hatta Yusuf bu maçtan sonra Milli Takıma çağrılmıştı. Eskişehirspor maçının ilk 5 dakikasında Youla'nın; "Ben bu maçta çok tehlikeliyim" mesajını, Skibbe algılamayınca G.Saray bir maçta kalesinde dört gol gördü.

Halbuki çabuk olan Youla'yı, G.Saray'ın en çabuğu Sabri'yle kilitleyebilir, üç puanı alıp gidebilirdi. Hatta bunu G.Saray'ın 2-1 öne geçmesinden sonra yapabilme basiretini dahi Skibbe gösteremedi. Ne diyelim, artık yönetim bu konuyla ilgili hatasının sonuçlarına katlanmak zorun da kalacaktır.

SAİD OKUR

28.10.2008


 

A Millî Takımına Türkiye'yi tanıtma ödülü verildi

İSVİÇRE ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 3. olan (A) Milli Takım'a, Türkiye'yi tanıtma ödülü verildi.

Milli takım, Türkiye'nin önde gelen turizmcilerinin üye olduğu ve uluslararası turizm örgütlerinden biri olan Skal International İstanbul tarafından organize edilen SKALITE 2008 ''Turizmde Kalite'' ödüllerinden biri olan ''Uluslararası Tanıtıma Katkısı Olan Etkinlikler'' kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülün, 62 bin kişinin katıldığı oylama sonucundaverildiği bildirildi.

28.10.2008


 

Mehmetçik Turnuvası başladı

KASTAMANU İli Daday İlçesi Çevre Köyleri ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği ''Mehmetçik'' futbol turnuvası, İstanbul'da başladı.

Gaziosmanpaşaspor'un Sedat Balkanlı Tesisleri'nde yapılan turnuvanın başlama vuruşunu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol yaptı.

28.10.2008


 

Yanal: Ligde çok şeyler değişecek

SÜPER Lig'de sahasında Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, ligin 8. haftasını geride bıraktıklarını ve ligde çok şeylerin değişebileceğini söyledi.

Yanal, yeni oluşan bir takım olduklarını belirterek, ''Önümüzde zor bir süreç var. Ama İyi bir yoldayız. Takımdaki oyuncuların kazanma arzularını görüyoruz'' dedi. Ligin uzun bir maraton olduğunu ve rakiplerinin de kendilerinin puan kayıpları yaşayacağını ifade eden Yanal, ''Daha 8. haftadayız. Ligde çok şeyler değişecektir. Geçen yıla baktığınızda ligde 22-23 puanlık bir kayıpla şampiyon olundu. Her geçen yıl bu baraj düşüyor. Bir ligin tamamında yaklaşık 25 puan kayıpla şampiyon olunuyor. Bizi ve diğer rakipleri düşündüğümüzde, şu anda gerçekten hiçbir şey değişmedi'' diye konuştu. Trabzonspor'un zirve yarışının devam ettiğini kaydeden Yanal, İbrahima Yattara'nın uzun bir süreden sonra tekrar takıma katıldığını, önümüzdeki maçlarda çok faydalı olacağını söyledi.

28.10.2008


 

Zico, Özbekistan liginde çıktığı 5 maçı da kazandı

ÖZBEKİSTAN'IN Bunyodkor kulübü ile 2009 yılı sonuna kadar kontrat imzalayan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico, Özbekistan Ligi'nde takımının başında çıktığı 5 maçta da galip geldi.

Bunyodkor takımını eylül ayında teslim alan Zico, takımının Asya Şampiyonlar Ligi yarı finalinde elenmesine rağmen, Özbekistan Ligi'nde oynadığı 5 maçta da galip gelmeyi başardı. Zico'lu Bunyodkor, Özbekistan Ligi'nin bitmesine 5 hafta kala, 69 puanla liderliği sürdürüyor. Bunyodkor, 31 Ekim'deki Özbekistan Kupası finalinde de Taşkent'in diğer takımı Pakhtakor ile karşılaşacak.

28.10.2008


 

Büyükler puan kaybetti, F.Bahçe kendine geldi

Türkcell Süper Lig'de 8. hafta maçları tamamlanırken, kendi sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş liderliğini sürdürdü.

Yeni teknik direktörleri Mustafa Denizli yönetiminde İstanbul'daki ilk maçına çıkan siyah-beyazlılar, yenik duruma düştüğü karşılaşmada, Delgado ile bulduğu golle puanını 18'e çıkardı ve ilk sıradaki yerini korumayı başardı.

Beşiktaş'ın puan kaybetmesiyle liderlik şansını yakalayan Trabzonspor ise kendi evinde Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalarak, bu avantajını kullanamadı. Beto'nun golüyle 1-0 geriye düşen Trabzonspor, Gökhan'ın 2 dakika sonra attığı golle skoru eşitlemesine rağmen sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Bu sonuçla bordo-mavililer ligde 17 puanla ikinci sırada kaldı.

Beşiktaş ve ardından Trabzonspor'un puan kaybetmesiyle üst sıraları yakalama şansını elde eden Galatasaray, Eskişehirspor deplasmanında 4-2 gibi hiç beklemediği bir skorla sahadan mağlup ayrıldı. Geçen hafta Lincoln'den yararlanma olanağını kaybeden sarı-kırmızılılar, bu hafta da Ayhan'ın kırmızı kart görmesiyle bir darbe daha aldı. Galatasaray bu sonuçla 14 puan ve averajla 6. sırada yer aldı.

Ligde ve Avrupa'da kötü gidişine son vermek isteyen Fenerbahçe, İstanbul'da Bursaspor önüne çıktı. Rakibi karşısında sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler moral buldu. Puanını 12'ye yükselten Fenerbahçe averajla 9. sırada kaldı. Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle sarı-lacivertlilerin lehine sonuçlanan bir hafta geride kalmış oldu.

Ligin 8. haftasında fileler 34 kez havalanırken, 3 maçı ev sahibi, 2 maçı da konuk ekipler kazandı. 4 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı.

28.10.2008


 

TOPLU SONUÇLAR

Denizlispor-Gençlerbirliği :2-2

Ankaraspor-Kocaelispor :4-0

Antalyaspor-Hacettepe :1-1

Ankaragücü-Kayserispor :1-3

Fenerbahçe-Bursaspor :5-2

Eskişehirspor-Galatasaray :4-2

Trabzonspor-Gaziantepspor :1-1

Konyaspor-İstanbul B.Şehir Bld.:1-2

Beşiktaş-Sivasspor : 1-1

28.10.2008


 

HAFTANIN KARMASI

Murat Şahin (Gaziantep), Luka (Eskişehir), Roberto Carlos (Fenerbahçe), Erman (İstanbul Belediye), Mehmet Çakır (Ankaraspor), İzzet (Denizlispor), Mehmet Topuz (Kayserispor), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Youla (Eskişehirspor), Uğur Boral (Fenerbahçe), İbrahim Akın (İstanbul Belediye).

28.10.2008


 

GOL KRALLIĞI

Ligin 8. haftasında krallığı yarışında Ankaraspor'dan Mehmet Çakır, Bursaspor'dan Sercan, Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ve Antalyaspor'dan Djiehoua 5'er golle ilk sırada yer aldı.

28.10.2008


 

HAFTANIN YILDIZI

Youla (Eskişehirspor)

28.10.2008


 

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu

28.10.2008


 

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu (Ankaragücü-Kayserispor)

28.10.2008


 

HAFTANIN TAKIMI

Eskişehirspor

28.10.2008


 

9. HAFTANIN MAÇLARI

1 Kasım Cumartesi: Hacettepe - Konyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Trabzonspor, Eskişehirspor - Fenerbahçe. 2 Kasım Pazar: Kocaelispor - Ankaragücü, Gençlerbirliği - Antalyaspor, Bursaspor - Ankaraspor, Sivasspor - Denizlispor, Kayserispor - Beşiktaş, Galatasaray - Gaziantepspor.

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır