"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Hakan Şükür pahalı geldi

ROMANYA'NIN güçlü takımı Steua Bükreş'de Marius Lacatuş'un istifasının ardından, Başkan Gigi Becali hem antrenör hem de oyuncu olan milli futbolcu Dorinel Munteanu ve yardımcısı Türk vatandaşı Yüksel Yeşilova ile anlaşarak basın toplantısı yaptı.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin Türk basınında çıkan Hakan Şükür'ün Steau Bükreş'e transferi ile alakalı Gigi Becali'ye sorduğu soru üzerine Becali "Bizim Hakan'ı getirecek kadar paramız yok" cevabını verdi. Yardımcı antrenör Yüksel Yeşilova için çok iyi bir yardımcı antrenör olduğunu söyleyen Becali, "İstediği kadar para verdim ne istediyse verdim ona" Romanya'daki en pahalı yardımcı antrenör oldu." diye konuştu.

BİZ BU BÜTÇE İLE G.SARAY'I ELEDİK

Spor köşe yazarları ve taraftarların takımı eleştrimesine anlamadığını söyleyen Gigi Becali, "Galatasaray gibi bir oyuncuya 17 milyon euro veren bir takımda hiç bir şey olmuyor. Biz 10 oyuncuya bu kadar para vermedik. Ama sonuçta Galatasaray'ı yenmeyi başardık ve biz bu bütçemizle Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz Galatasaray ise UEFA kupasında oynuyor. Buna rağmen Galatasaray'da kimse kimseye darılmıyor ama Romen basını ve taraftaralar Gigi Becali'ye ve Steua Bükreş'e niye darılıyorlar bunu anlayamıyorum." ifadelerini kulandı.

HAKAN ŞÜKÜR'E TEKLİF GÖTÜRDÜK

Gigi Becali'nin başkanlığındaki Steua Bükreş takımına yardımcı antrenör olarak geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Yüksel Yeşilova ise, burada Türk antrenörlerini en güzel bir şekilde temsil edeceğini söyledi. Yüksel Yeşilova şunları söyledi: "Steua Bükreş takımındaki görevim teknik direktör Dorinel Munteanu'nun birinci yardımcısı olarak takımın teknik, taktik gibi her türlü konuda alınacak kararda yardımcı olmak. Romanya'da birçok takımda antrenörlük ve yardımcı antrenörlük yaptım. Gigi Multescu ve başka hocalarla da çalışma imkanı buldum. Hakan Şükür gösterdiği performansla futbolu bırakması çok yazık olur. Hakan Şükür'e de buradan başarılar diler inşaallah onu tekrar sahalarda görürüz. Becali, 'Hakan Şükür' almaya paramız yok' dedi ama Dorinel Munteanu ile bizim transfer yapma yetkimiz var. Biz bu yetkimizi ihtiyaç olunan tarafa kulanacağız. Şu anda bu transferlerden bahsetmek istemiyoruz. Hakan Şükür teklif götürüldü ama kesin bir şey yok. Hakan Şükür'ün başka bir takıma gideceği duyumlarını aldık. Ama Hakan gibi bir yıldızın Steau Bükreş'te oynaması bana gurur verir ona her zaman kapımız açıktır. Hakan Şükür şu anki performansı ile değil Steua Bükreş'te Avrupa'da birçok takımda oynar. Ben her zaman çalıştığım takımda mutlaka bir Türk futbolcu oynatmak istemişimdir. Hakan Şükür'ü getiremezsek bile mutlaka bir iki türk futbolcusu alacağız bu konuda fazla detay vermek istemiyorum. Steua Bükreş'teki ilk Türk antrenör benim ve ilk türk futbolcularınıda bu takıma getirecegiz."

29.10.2008


 

8 haftada 5 teknik adam değişti

TÜRKCELL Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda, 18 kulüpten 5'i teknik direktörleriyle yollarını ayırdı.

Antalyaspor (2 kez), Konyaspor, Kocaelispor, Beşiktaş ve Ankaragücü, henüz sezonun 4'te biri tamamlanmadan teknik direktör değişikliğine gitti. Sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala sürpriz bir kararla Hikmet Karaman ile yollarını ayıran Antalyaspor, 2008-2009 sezonuna Çek Joseph Jarabinsky ile başladı. Jarabinsky de 8. haftaki Hacettepe beraberliği sonrası görevinden alınırken, kulüp yönetimi yola Çek hocanın yardımcısı Orhan Atik ile devam edeceklerini açıkladı.

İLK KURBAN RAŞİT ÇETİNER OLDU

Konyaspor, sezona Raşit Çetiner ile start verirken, 3. hafta sonunda görevden alınan Çetiner'in yerine, 5. hafta öncesi Giray Bulak iş başına getirildi. Kocaelispor 4. hafta sonunda Engin İpekoğlu ile yollarını ayırırken, takım, 6. hafta öncesi Yılmaz Vural'a emanet edildi. Beşiktaş'ta 6. hafta sonunda Ertuğrul Sağlam görevini bırakırken, siyah-beyazlılar 7. haftadan itibaren yoluna Mustafa Denizli ile devam ediyor. Ankaragücü'nde ise 7. hafta sonunda Hakan Kutlu'nun yerine Ünal Karaman göreve getirildi. Turkcell Süper Lig'de geçen sezon sadece 6 kulüp, başladığı teknik direktörle sezonu tamamlamıştı. Beşiktaş Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe Zico, Gençlerbirliği OFTAŞ Osman Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Abdullah Avcı, Kayserispor Tolunay Kafkas ve Sivasspor Bülent Uygun ile sezonu tamamlarken, diğer 12 takımda ise teknik direktör değişiklikleri yaşanmıştı.

29.10.2008


 

Küresel ekonomik kriz sponsorları da vuracak

ULUSLARARASI Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, küresel mali krizin spor sponsorluklarını olumsuz etkileneceğini ve özellikle uluslararası organizasyonlarını düzenlemek isteyen ülke sayısında da gerileme olacağını söyledi.

Küresel mali krizden özellikle uluslararası nitelikteki sponsorların etkilenebileceğini kaydeden Erdener, Türkiye'nin ekonomik krizlere alışkın olduğunu ve sponsorluğun da henüz yeterince gelişmediğini ifade etti. Erdener, "Birçok federasyonumuz için henüz sponsorluk çok geçerli değil. Bir kaç federasyonumuzun sponsor desteği var. Türkiye'deki sponsorluklu faaliyetlerin çok gerileyeceğini düşünmüyorum'' dedi.

29.10.2008


 

Hacettepe yabancı tercihini Arnavutlardan yana kullandı

HACETTEPE, yabancı transferde tercihini bu sezon Arnavut futbolculardan yana kullandı.

Transferlerde yaşanan uyum sorununu kısa sürede aşmayı hedefleyen morbeyazlılar, uzun yıllar aynı takımda forma giyen Arnavut futbolcular Xhevahir Sukaj, Admir Teli ve Gilman Lica'yı transfer etti. Arnavutluk Futbol Ligi'nde mücadele eden Vllaznia takımında 6 sezon beraber oynayan Sukaj, Teli ve Lica, bu yıl da Hacettepe'ye transfer olarak birlikteliklerini sürdürdüler.

29.10.2008


 

Milan Baros 27 yaşına bastı

GALATASARAY'IN başarılı futbolcusu Milan Baros, 27 yaşına bastı. Sarı-kırmızılı kulüp, resmi internet sitesinden Çek futbolcunun doğum gününü ''Mutlu Yıllar Milan Baros'' mesajıyla kutladı.

Mesajda, ''Profesyonel Futbol Takımı oyuncularımızdan Milan Baros'un 27 yaş gününü kutlar, kendisine sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz'' denildi.

29.10.2008


 

1. Ligde istikrar yok

Bank Asya 1. Lig’de takımların inişli çıkışlı grafiği akıllara, her takım her takımı mağlup eder düşüncesini getirmekte.

Nihayetinde Gaziantep kendi sahasında Orduspordan 4 gol birden yiyebiliyor. Malatyaspor Altay deplasmanından galip ayrılması gerekirken kaçırdığı net pozisyonlardan dolayı mağlup olup oluyor. Akabinde Sakaryaspor, lider Manisa önünde son dakikada beraberlik golünü buluyor, uzatma dakikalarında 3 puanı kaybediyor.Kayseri Erciyes gibi güçlü bir takım Karşıyaka'ya seyircisi önünde boyun eğiyor. Bu ligde liderle 14 .sıradaki takımın arasında sadece 7 puan olduğunu düşünecek olursak, kimin şampiyon kimin ligden düşeceğini kestirmek çok zor.

Gaziantep Belediye, Orduspor karşısında maça iyi motive olamadı. Aslında iyi bir ekip ve iyi bir yönetim var. Bunun yanında takımı tecrübeli Suat Kaya çalıştırıyor. .Malatyaspor'un yükselme grafiği ancak 3 hafta sürebildi. Ekonmik sıkıntılar yüzünden kadro kurmakta bile zorluk çekiyor. Bir an önce eski günlerine dönmesini bekliyoruz.

Sakaryaspor'da istikrarsızlık devam ediyor. Kaliteli ve güçlü bir kadrosu olmasına karşılık bir türlü başarılı sonuçlara imza atamıyor. Takımda Martinez, Hasan Yiğit, Burak, Ünsal, Özgürcan gibi futbolcular var. Sakaryaspor-Manisa maçında hakem Süleyman Abay’ın hataları bir hayli fazlaydı. Bir zsamanlar Süper Ligde fırtına gibi esen ve bu sezon şampiyonluk parolası ile lige giren Adanaspor taraftarlarını yine hüsrana uğrattı. Kayseri Erciyes'e ise diyecek söz bulamıyorum. Şehir futbolla yatıp, futbolla kalkıyor ama onlar bir türlü istedikleri sonuçları sahaya yansıtamamanın acısını çekiyorlar.

M. SAİD YALÇIN

29.10.2008


 

Forvet nerede?

Futbol dünyanın en basit ve aynı zamanda da en zor oyunudur.

Fizik gücünüz, tekniğiniz, takım olma haliniz sürekli değişse de futbol için olmazsa olmaz tek kural, disiplindir. Bu hayatta da böyle değil midir? On bir oyuncu sahaya çıkarken her ne olursa olsun, oyun disiplininden uzaklaşmayacaklarına dair hocalarına söz vermeliler.

Trabzonspor'un geride kalan sekiz haftada sadece bir maç kaybetti ve bana göre kötü gitmiyor. Oyuncu eksiklikleri de var ama bana göre tüm maçlardaki en büyük sorunu saha içi disiplin eksikliği. Ersun hocanın takımları gol yediğinde o disiplini unutuyordu. Bu durum hala devam ediyor. 1-0 geriye düştüğünde bütün her şeyi unutuyor oyuncular, acayip bir oyun oynuyorlar. Geçen hafta Galatasaray maçı 0-0'a kadar Trabzonspor'un hakimiyetinde geçti. Ne zaman golü yedi, o zaman ne oynadığı belli olmadı.

Gaziantepspor maçında da bunu gördük. Antep, normal oyununun altında bir oyun sergiledi. Tabata, Erman, Zurita, Betoo, Bekir, Mehmet Yozgatlı gibi üst düzey oyuncularına rağmen beklendiği gibi oyun oynayamadı. Ya Trabzonspor ne yaptı? Bana göre Ceyhun oyuna girene kadar, ne şiş yansın ne kebap, bugün 1 puan da iyidir havasında oynadı. Antep golü atmasa uyumaya devam edeceklerdi. Antep golü bulunca, Trabzonsporlu oyuncular uyandı ve kendine geldi.

Ersun hocanın yaptığı en iyi iki iş Ceyhun'u oyuna almak ve kaleyi de Sylva'ya vermek. Sylva'nın golde yapacağı bir şey yok. Topu oyuna sokmada çok başarılı ve seri bir kaleci. Ayrıca atletik de. Bence Tolga bu kaleciden çok şey öğrenebilir. Ceyhun Trabzonspor'un bu seneki en göze batmayan ama en faydalı oyuncusu olacak. Ceyhun oyuna girdikten sonra Selçuk daha rahat oynamaya başladı ve de defansı da rahatlattı. Ceyhun, ofansta ve defansta Hüseyin'den daha faydalı gözüktü.

Bu takımın hücum oyuncuları nerede bilmiyorum? Colman'a onuncu haftaya kadar süre verdim, onuncu haftadan sonra artık faydalı olması gerekiyor. Türkiye'nin en iyi iki forveti Trabzonspor'da, ikisi de formsuz. Umut'tan ümidi kesmek üzereyiz. Çok dağınık, çok verimsiz. Umut Türkiye'nin en iyi hücum pres yapan forveti ama o da yok. Umut'a nacizane önerim şu? Eksiklerin neler? Umut'un en büyük eksiği, gol vuruşu. Gökhan 1 gol attı, 3 gol kaçırdı. Ondan beklenti şu, 3 gol atıp 1 gol kaçırmak. Gökhan'ın formsuzluğuna dikkat çekmek istiyorum.

KADİR BIYIKLI

29.10.2008


 

FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

16.00 Gaziantepspor-Trabzonspor (Hüseyin Göçek)

14.00 Kayserispor-Altay (Mürvet Sezer)

14.00 Denizlispor-Manisaspor (Hüseyin Sabancı)

14.00 Sivasspor-Konyaspor (Koray Gençerler)

14.00 Eskişehirspor-Bursaspor (M. Kamil Abitoğlu)

20.00 Ankaragücü-Fenerbahçe (Hakan Özkan)

30 EKİM PERŞEMBE

16.00 Ankaraspor-Galatasaray (İlker Meral)

20.00 Beşiktaş-Antalyaspor (Özgüç Türkalp)

29.10.2008


 

Efes, deplasmanda Armani Milano karşısına çıkıyor

ULEB Avrupa Ligi'nde bugün deplasmanda Armani Jeans Milano ile karşılaşacak Efes Pilsen Basketbol Takımı, İtalyan temsilcisiyle tarihte 7. kez karşı karşıya gelecek.

Milano'da saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı SKY TV naklen yayınlayacak. İki takım arasında Avrupa kupalarında daha önce yapılan 6 maçtan 5'ini Efes Pilsen, 1'ni Armani Jeans Milano kazandı. Efes Pilsen, Milano temsilcisiyle Avrupa kupalarındaki ilk temaslarını 1995-1996 sezonunda tarihe geçen maçlarda yaptı.Avrupa Radivoj Koraç Kupası finalinde karşılaşan her iki ekip arasında gülen taraf Efes Pilsen oldu. Türk temsilcisi, o dönemdeki sponsoru Stefanel olan İtalyan takımını finalin ilk maçında İstanbul'da 76-68 yendi. Milano'daki rövanşı 77-70 kaybeden lacivert-beyazlılar, sadece 1 sayı averajla rakibini geçerek, kupayı müzesine götürdü.

29.10.2008


 

Potada F.Bahçe ve Beşiktaş bayanları galibiyet arıyor

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 3. hafta maçında bugün deplasmanda, son 2 yılın şampiyonu Rusya temsilcisi Spartak Moskova Region ile karşılaşacak.

Vidnoje kentindeki karşılaşma TSİ 15.00'de başlayacak. Grupta daha önce oynadığı 2'şer maçta birer galibiyet ve yenilgisi bulunan takımlardan Rus temsilcisi averajla 2., Fenerbahçe ise 4. sırada yer alıyor. Öte yandan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 3. hafta maçında bugün İstanbul'da İspanyol temsilcisi Halcon Avenida ile karşılaşacak. Akatlar'daki Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Daha önce oynadığı 2'şer maçta birer galibiyet ve yenilgisi bulunan iki takım, grupta averajla 4 ve 5. sıraları paylaşıyor.

29.10.2008


 

Kadir Has Kürek Yarışları bugün Haliç'te yapılacak

7. KADİR Has Üniversitesi Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları, bugün İstanbul'da yapılacak.

Kürek Federasyonu ile Kadir Has Üniversitesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışlar, Haliç parkurunda gerçekleştirilecek. Yarışlarda, 6 üniversite ve 11 kulübün çeşitli kategorilerde mücadele edecekleri belirtildi.

29.10.2008


 

Galatasaray mağazalarında Cumhuriyet Bayramı indirimi

Galatasaray Kulübü, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, store ve internet sitesinden yaptığı ürün satışlarının fiyatlarında indirim yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıldönümüne özel olarak Galatasaray Storelarda ve www.gsstore.org internet sitesinde ürünlere yüzde 29 oranında indirim uygulanacağı bildirildi.

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır