"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İzvestiya : Türkiye’yi keşfetmenin zamanı

RUS İzvestiya gazetesi Türkiye’nin sadece bir tatil bölgesi veya alışveriş yapılan bir “süpermarket” olmadığını belirterek, Türkiye’yi “siyasi ve ekonomik” müttefik olarak keşfetmenin zamanının geldiğini duyurdu.

İzvestiya, dünkü sayısında Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Başkanı ve Rus parlamentosunun alt kanadı Duma milletvekili Sergey Markov’un Türkiye ile ilgili detaylı analizine yer verdi. Rus turistlerin 15 yıl önce Türkiye’yi ana tatil merkezlerinden biri olarak keşfettiği ve 15 yıl içinde rekor sayıda Rus vatandaşının Türkiye’ye turist olarak gittiğini söyleyen Markov, “Bundan daha önce Rus bavul ticareti yapanlar Türkiye’yi bir büyük süpermarket olarak keşfetmişlerdi ve Rusya’yı Türk mallarıyla doldurmuşlardı” dedi. Türkiye’yi soğuk savaş yıllarında NATO’nun ve ABD’nin ortağı olarak gördüklerini kaydeden Markov, “Bugün artık Türkiye’yi siyasi ve ekonomik müttefik olarak keşfetmenin zamanı geldi. Biz bu ülkeyle tarihimizi Rus-Türk savaşlarının içinden bakarak görüyoruz. Ancak devir değişiyor ve Türkiye de başka bir ülke oldu” ifadesini kullandı. Markov, gelecek yıllarda Türkiye’yi büyük değişikliklerin beklediğini ve Türkiye’nin dünyada yeni bir yer aradığını belirterek, “Çünkü Türkiye dış politikasının öncelikli görevleri arasında olan AB üyeliği ve ABD ile stratejik ortaklık düşünceleri giderek sıfıra yaklaşıyor. Şimdi Türkiye’deki elit kesim, ‘Nereye gidelim’ sorusunu daha keskin bir şekilde soruyor” dedi.Türkiye’nin elbette ABD ve AB’den daha bağımsız hale gelmek zorunda kalacağını ve yeni ortaklar arayacağını savunan Markov, “Rusya Türkiye’ye stratejik ve ekonomik ortaklık teklif etmelidir.

30.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakİstan’da deprem

  Beşşar muhalefete göz açtırmıyor

  İsveç zorunlu askerliği kaldırıyor

  İran: Terörizmle mücadelede Türkiye ile ortağız

  Irak’ta milyonlarca insan tehlikede

  Irak soruşturma sonuçlarını Suriye ile paylaşacak

  İzvestiya : Türkiye’yi keşfetmenin zamanı

  Suriye’deki Amerikan elçiliği kapanabilir

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır