"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Venezuela’dan petrol üretimini kısma sinyali

VENEZUELA Devlet Başkanı Hugo Chavez, fiyatlar istikrar kazanana kadar OPEC’in yapacağı yeni üretim kesintilerine katılabileceklerini söyledi.

Chavez, Ekvator gezisi sırasında düzenlediği basın toplantısında, fiyatlar istikrar kazanana kadar yeni üretim kesintilerine katılabileceklerini belirterek, ‘’Günlük 1 milyon varillik bir kesinti daha olması, bizim için sorun oluşturmaz’’ dedi.Chavez ve Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa, petrol fiyatlarının gelecek yıl başında artacağı konusunda hem fikirde olurken, Chavez, ‘’Eğer petrol fiyatları 70-80 tabanında istikrara kavuşursa, yeter de artar’’ diye konuştu. Küresel mali kriz ve dünya ekonomisinin yavaşlayacağı endişelerinin büyümesi petrol fiyatlarını, OPEC’in geçen hafta aldığı günlük 1,5 milyon varillik üretim kesintisi kararına karşılık son 18 ayın en düşük seviyesine kadar çekmişti. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları son 17 ayın en düşük seviyesine düştükten sonra Asya ve Avrupa’daki borsaların yükselişine paralel olarak değer kazandı. ABD tipi hafif ham petrolün Aralık teslimi fiyatı 1,95 dolar artarak varili 64,68 dolardan işlem görüyor.

30.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  DÜNYA BORSALARI TOPARLANIYOR

  DÜNYA BANKASINDAN RAPOR

  IMF ile Dünya Bankasının gözü üzerimizde olacak

  Domates ihracatı sertifikayla artacak

  Venezuela’dan petrol üretimini kısma sinyali

  119 madenci resen emekli edilecek

  Yurt dışındaki para geri gelmez hayal kurmayalım

  İhracat hamlesi devam ediyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır