"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yorumcu Hakan Şükür

Hafta başında spor sayfalarında küçük bir haber yer aldı: "Hakan Şükür, TRT ile anlaşarak her hafta sonu Süper Lig maçlarını yorumlayacak."

Galatasaray'da bu sezon forma giymesine izin verilmeyen milli futbolcu, uzun bir süredir Dubai, Katar ve ABD'ye transfer olmak için menajerlerini devreye sokmuştu. Ancak olumlu gelişmeler olmayınca çareyi yorumculuk yapmakta buldu. TRT'den ne kadar ücret alacağı bilinmemekle birlikte, önümüzdeki günlerde bu konu spor sayfalarını meşgul edeceğini söyleyebilirim.

Türkiye'de futboldan kopan profesyonel futbolcular nedense antrenörlük ya da menajerlik yapmak yerine yazılı ve görüntülü medyada yorum yaparak yeni bir meslek türettiler. Artık her kanalın canlı yayınlarda futbol analizi yapan futbolcu yorumcuları var. Bunu gazetecilik mesleği açısından tehlikeli bir durum olarak görüyorum. Medyada yüzlerce işsiz gazeteci ev geçindirme sıkıntısı çekerken, patronların bu tip futbolculara hem de yüklü bir miktarda ücret vermesini anlamak mümkün değil.

Geçtiğimiz aylarda bir spor toplantısında bu konu gündeme geldi. Spor yazarı Osman Tamburacı, bugün Kocaelispor'un teknik direktörlüğünü yapan Yılmaz Vural'a, "Bir takımı bıraktıktan sonra ilk işiniz hemen bir TV kanalında yorumculuk yapmak oluyor. Gazetecilerin işini elinden alıyorsunuz" demişti. Yılmaz Vural da bu eleştiriye, "Demek ki biz gazetecilerden daha güzel futbol analizi yapıyoruz. Onun için bizi çağırıyorlar" şeklinde cevap vermişti. Vural, yorumculuk yaptığı kanallardan hiçbir ücret almadığını bu toplantıda özellikle kaydetmişti.

Avrupa'da futbol programlarına baktığımızda yorumcuların daha çok tecrübeli gazetecilerden seçildiğini görüyoruz. Tartışmalar bizdeki gibi gece yarısına kadar da sürmüyor. Bir maçın kritiği hakem kararları dahil 2-3 dakikayı geçmiyor. Akşam erken saatlerde bütün takımların maçları ekrana getirilip, özellikle okul çağındaki çocukların uykusuz kalmalarının önüne geçiliyor. Avrupa'da büyük derbilerde ya da milli maçlarda emekli olmuş yıldız futbolcular ile teknik adamlara yorum yaptırma geleneği bugün de devam ediyor. Onun dışında kamuoyu maçlarla ilgili gelişmeleri gazetecilerin yorumlarını okuyarak bilgili sahibi oluyor.

EROL DOYURAN

30.10.2008


 

İbrahim Kutluay İTÜ'de

YILDIZ basketbolcu İbrahim Kutluay, Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) (B) Grubu takımlarından İTÜ ile bugün sözleşme imzalayacak.

Deneyimli oyuncu için saat 12.00'de Kuruçeşme'deki Hotel Les Ottomans'ta imza töreni düzenlenecek. 35 yaşındaki İbrahim Kutluay, geçen sezona Fenerbahçe Ülker'de başlamış, askerlik problemi yüzünden daha sonra Yunanistan'ın PAOK takımına transfer olmuştu.

İTÜ genel menajeri Harun Erdenay, amaçlarının ikinci ligden birinci lige çıkmak olduğunu belirterek, "İbrahim gibi çok iyi oyuncu ve çok iyi arkadaşımın transferinden dolayı son derece mutluyum" dedi. Kariyerine 1992'de Fenerbahçe'de başlayan deneyimli yıldız, Efes Pilsen, AEK, Panathinaikos, Ülker, Seattle Supersonics, Fenerbahçe Ülker ve PAOK takımlarında oynadı.

İki kez Avrupa sayı kralı olan Kutluay, Panathinaikos ile Euroleague ve Fenerbahçe Ülker ile lig şampiyonluğu yaşadı, A milli takımın 2001 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olmasına büyük kilit rol oynadı. İTÜ'den yetişen Harun Erdenay ve Levent Topsakal gibi Türkiye'nin unutulmaz yıldızları, kariyerlerinin sonunda yine bu takımda forma giymişti.

30.10.2008


 

Lucescu F.Bahçe'ye imza atacak mı?

ROMANYA'NIN en çok satan spor gazetesi 'Prospor' Mirce Lucescu'nun İstanbul'a giderek Fenerbahce yetkilileri ile ön görüşme yaptığını yazdı.

Prosport Gazetesi'nin haberinde 'güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre Mircea Lucescu birkaç gün önce İstanbul'a giderek Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırm ile ön görüşme yaptığı' iddia edildi. Fenerbahçeli yetkililerin Lucescu'ya ocak ayında takımın yönetimini devr almasını önerdiğini yazan gazete, ancak Luis Aragones'i kontratındaki anlaşmasından dolayı gönderilemediği için sezon bitiminde anlaşmaya varacaklarını yazdı.

G.SARAY DA LUCESCU'YA TEKLİF GÖTÜRDÜ

Bu arada Alman Teknik Direktörü Michael Skibbe'den memnun olmayan Galatasaray yönetiminin de Lucescu'ya teklif götürdüğünü ancak Lucescu'nun 'Fenerbahçe'ye gidersem ve burada da şampiyonluk kazanırsam Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra üç büyüklerden biri olan Fenerbahçe'de de şampiyonluk yaşayarak Türk spor tarihine girmek istediğİni' yazan Prosport, Fenerbahçe'nin teklifini kabul edeceğini öne sürdü.

30.10.2008


 

Hamit Altıntop ameliyat sonrası koşulara başladı

ALMANYA'DA Bayer Münih'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, sağ ayağında geçirdiği ameliyattan sonra ilk kez antrenman sahasında hafif koşu yaptı.

Bayer Münih kulübünün resmi İnternet sitesinde yer alan haberde, Hamit'in 5 hafta önce sağ ayağında geçirdiği ameliyattan sonra yeniden antrenman sahasına çıktığı ve rehabilitasyon antrenörü Thomas Wilhelmi'yle neşeli bir şekilde koştuğu belirtildi. Bayer Münih'te, İtalyan oyuncu Luca Toni ve Alman milli takım oyuncusu Philipp Lahm da sakatlar arasında bulunuyor.

30.10.2008


 

KUPADA BUGÜN

FORTİS Türkiye Kupası (A) Grubu'nda yer alan Beşiktaş, ilk hafta maçında bugün İstanbul'da Antalyaspor ilekarşılaşacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Özgüç Türkalp yönetecek.Türkiye Kupası (B) Grubu'nda yer alan Galatasaray ise, ilk hafta maçında bugün deplasmanda Ankaraspor ile karşılaşacak. Yenikent ASAŞ Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak maçı hakem İlker Meral yönetecek. Sarıkırmızılı takımda kırmızı kart cezalısı Ayhan, bugünkü maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş-Antalyaspor

Ankaraspor-G.Saray

30.10.2008


 

F.Bahçe Ülker Alba Berlin'i konuk ediyor

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 2. hafta maçında bugün İstanbul'da, Almanya'nın ALBA Berlin takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak. Gruptaki ilk maçını deplasmanda İspanyol temsilcisi TAU Ceramica'ya karşı 8070 yitiren Fenerbahçe Ülker, averajla 5. sırada yer alırken, ilk hafta evinde İtalya'nın Lottomatica Roma takımını 6863 yenen ALBA Berlin ise averajla 3. sırada bulunuyor.

30.10.2008


 

G.Saray bayanları potada Fransız Mondeville önünde

GALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (G) Grubu 2. hafta maçında bugün İstanbul'da, Fransız temsilcisi USO Mondeville ile karşılaşacak.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Galatasaray gruptaki ilk maçında deplasmanda Karadağ'ın ZKK Buducnost takımını 89-53 yenmişti.

30.10.2008


 

Maradona Arjantin Millî Takımını başına geçiyor

DÜNYACA ünlü eski futbolcu Diego Armando Maradona'nın Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirileceği iddia edildi.

İspanyol haber ajanslarına göre, Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona ile toplantı yapan Maradona, basına yaptığı açıklamada Arjantin Milli Takımı'nın başına geçeceğini söyledi. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olan 48 yaşındaki Maradona, futbol kariyerindeki başarılarından dolayı Arjantin halkının sonsuz sevgisini kazanmış biri olarak biliniyor.

30.10.2008


 

Millî Forma Sergisi bugün Samsun'da açılacak

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF), Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirdiği ''Milli Gurur Milli Forma'' sergisinin 6. ayağı bugün Samsun'da açılacak.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Atal'ın katılımıyla saat 16.00'da başlayacak. 2 Kasım Pazar akşamına dek ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak.

30.10.2008


 

5. Dünya Gençler Kuraş Şampiyonası İstanbul'da

5. DÜNYA Gençler Kuraş Şampiyonası, 12-17 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Uluslararası Kuraş Birliği (IKA) Genel Sekreteri Umid Yakubov, 12-17 Kasım tarihlerinde, İstanbul'da 5. Dünya Gençler Kuraş Şampiyonası'nın yapılacağını açıklarken, bu çerçevede ayrıca IKA Kongresi ve İcra Kurulu toplantısının da düzenleneceğini kaydetti. Merkezi Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunan IKA'nın Genel Sekreteri Umid Yakubov, söz konusu şampiyonaya 60'ın üzerinde ülkeden 250 sporcunun katılacağını ifade ederken, bu şampiyonada ilk defa bu kadar yüksek bir katılımın beklendiğini belirtti.

30.10.2008


 

Voleybolda Vakıfbank Güneş Sigorta Eczacıbaşı ile oynuyor

ARAMO Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde şampiyonluk adaylarından Vakıfbank Güneş Sigorta ile Eczacıbaşı Zentiva, bugün karşı karşıya gelecek.

Haldun Alagaş Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.30'da başlayacak. Ligde geride kalan 3'er maç sonrası Eczacıbaşı Zentiva'nın 2 galibiyet, 1 yenilgisi, Vakıfbank Güneş Sigorta'nın ise 1 galibiyet, 2 yenilgisi bulunuyor.

30.10.2008


 

Dünyanın merakla beklediği NBA'de yeni sezon start aldı

BASKETBOLSEVERLERİN merakla beklediği ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) yeni sezon, dün yapılan 3 maçla başladı.

Los Angeles Lakers, sahasında konuk ettiği Portland Trail Blazers'ı 96-76 yenerken, Kobe Bryant, sahanın en skorer oyuncusu oldu. Braynt, 23 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistlik performansıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynarken, 15 sayı ve 7 ribauntla maçı tamamlayan Pau Gasol ile 11 sayıyla maçı tamamlayan Trevor Ariza takımlarına önemli katkı sağladılar. Portland Trail Blazers'da ise Travis Outlow'un 18 sayı, 4 ribauntluk performansı ile Rudy Fernandez'in 16 sayı, 4 asisti takımlarının yenilgisine engel olamadı. Gecenin diğer maçlarında ise Boston Celtics, sahasında Cleveland Cavaliers'ı 90-85, Chicago Bulls da yine sahasında Milwaukee Bucks'ı 108-95 yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptılar.

30.10.2008


 

Satranç seçmeli ders oldu

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile 2005'de yapılan işbirliği sayesinde satrancın seçmeli ders olarak öğrencilere sunulmaya başlanmasının ardından, 30 bin ilköğretim okulunda yaklaşık 1.7 milyon çocuğun satrancı seçmeli ders olarak benimsediği bildirildi.

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, satrancın Türkiye'de her geçen yıl daha da geliştiğini söyledi. 247 bin lisanslı sporcu sayılarıyla futbol da dahil olmak üzere 55 federasyondan daha fazla sporcuya sahip olduklarını belirten Yazıcı, satranca olan ilginin Milli Eğitim Bakanlığı ile 2005'de yaptıkları işbirliği sayesinde seçmeli ders olarak öğrencilere sunulmaya başlanmasının ardından arttığını ifade etti. Yazıcı, 30 bin ilköğretim okulunda halen yaklaşık 1,7 milyon öğrencinin seçmeli ders olarak benimsediğini belirterek, ''Ayrıca 41 bin öğretmenimize antrenörlük sertifikası verdik. 650 öğretmenevine satranç takımı armağan ettik'' dedi. Yazıcı, diğer ülkelerde gençlerin satranca eskisi kadar ilgi göstermediğini, bu spor dalında dünyada bir numara olarak gösterilen Rusya'daki 700 öğreticinin çalıştıracak öğrenci bulamadıklarını anlattı.

30.10.2008


 

HENTBOLDA MİLLİ MESAİ BAŞLIYOR

(A) Milli Erkek Hentbol Takımı, 2010 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için eleme grubu mücadelelerine bugün start veriyor.

Türkiye 1. Grup'ta, Romanya, İsveç, Polonya ve Karadağ ile mücadele edecek. Ayyıldızlılar, gruptaki ilk maçında bugün Antalya'da, saat 19.00'da Romanya ile karşılaşacak. Muratpaşa Belediyesi Spor Salonu'ndaki karşılaşma TRT-3'ten de naklen yayınlanacak. Ayyıldızlılar, Romanya karşılaşmasıyla yeni antrenörleri Macar Istvan Juhatsz yönetimindeki ilk resmi maçlarını da oynamış olacak. 7 ayrı eleme grubunda, 36 takımın katılımıyla oynanacak maçlarda gruplarında ilk sırayı alacak takımlar Avusturya'da düzenlenecek finallerde mücadele etme hakkını kazanacak.

30.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır