"Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Irak büyük bir hapishane

Iraklı muhalefet milletvekili Muhammed El Daini, Irak’ta hükümetin ve paramiliter grupların kontrolü altında, insanların yasal gerekçe olmadan tutulduğu 420 gayriresmî göz altı merkezi bulunduğunu söyledi.

Irak işkence merkezi gibi

IraklI bir muhalefet milletvekili, ülkesinde binlerce kişinin, resmi cezaevi sistemi dışındaki yüzlerce gözaltı merkezinde kötü muamele gördüğünü ileri sürdü. Sünnî milletvekili Muhammed El Daini, İsviçre’nin Cenevre şehrinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’ta hükümetin ve paramiliter grupların kontrolü altında, insanların yasal gerekçe olmadan tutulduğu 420 gayriresmî gözaltı merkezi bulunduğunu söyledi. El Daini, bu gizli merkezlerden 13’üne girmeyi başardığını ve gizli gözaltı ağının varlığını doğrulayan bir hükümet raporunu da ele geçirdiğini bildirdi. Bu merkezlerde tutulanların işkence gördüğünü belirten El Daini, bu konudaki delillerini BM insan hakları ve Uluslararası Kızılhaç yetkililerine delil sunacağını kaydetti. Irak hükümeti tarafından iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. BM’nin bir raporunda, Irak’ta geçen yıl sonunda ABD ve Irak hükümet güçleri tarafından göz altına alınların sayısının yaklaşık 51 bin olduğu kaydedilmişti. Raporda, göz altına alınanların, resmî göz altı tesislerine nakledilmeden önce tutuldukları, varlığı bilinmeyen yerlerde kötü muamele gördüğü ifade edilmişti.

01.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi getiremeden gidiyor!

  Irak büyük bir hapishane

  “Obama’da ümit ışığı var”

  Afganistan’dak en büyük sorun ‘kıtlık’

  Libya, Rus üslerine topraklarını açtı

  Amerikalı Müslümanlar siyasete ısınıyor

  Bosna’da hava gergin

  Pakistan’da kayıp artıyor

  Tayvan’ın 'domuz' duyarlılığı

  İsrail'den yeşil ışık

  Petraeus merkez komutanı oldu

  Olsa da olur, olmasa da

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır