"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

FARUK SAİM AKHAN

Başarılı temsilcimize ödül

Gazetemİzİn Ramazan ayı başında okuyucularına verilmek üzere düzenlediği “cüz cüz Kur’ân kampanyası”nda abone sayısını arttıran başarılı temsilcilerimize çeşitli ödüllerin verileceği daha önceden duyurulmuştu.

Başarılı çalışmalarıyla göz dolduran temsilcilerimizden birisi de İstanbul-Samandıra Bölge Temsilcisi Mehmet İnal. İstanbul’daki bir çok bölgeyi geride bıraktı.

Yeni Asya Gazetesi Abone ve Dağıtım Müdürü Saim Çelenli’yle birlikte ziyaretine gittiğimiz temsilcimiz Mehmet İnal’la başarı öyküsünü konuştuk:

Mehmet Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Antakya doğumluyum. 1978 yılı sonunda İstanbul’a geldim, muhtelif işlerde çalıştım. En son Arapça tercümanlığı yaptım. Körfez krizi sonrasında işlerimiz bozuldu. Bir süre köyde kaldım. Yıllar önce İstanbul’daki bu kooperatife kayıt olmuştum. İnşaat bitince evime taşındım. Gazete dağıtım işine de üç sene önce kaderin sevkiyle başladım.

Hangi gazeteleri dağıtıyordunuz?

Yeni Asya, Milli Gazete, Vakit ve Yeni Şafak.

Bölgemizde Yeni Asya okuyucuları diğerlerine göre azdı. Toplam 6 abonem vardı. Bu uzun süre devam etti, ama cüz kampanyasında abone sayımı 150’ye çıkarmayı başardım.

Peki, bu başarıyı nasıl yakaladınız?

Kampanyanın zamanlaması ve cüz cüz Kur’ân-ı Kerim vermek benim abone yapmamı ve çalışmamı ciddî mânâda kolaylaştırdı, gittiğim her on kişiden sekizi abone oldu. Ramazan olması ve bu ayda Kur’ân-ı Kerim’in çok okunuyor olması neticesinde gittiğim herkesi kolaylıkla abone yaptım. Şimdiki hedefim de en kısa zamanda bu sayısı 200’e çıkarmak.

Bu bölgedeki göreviniz nedir?

Satış ve dağıtım konusunda temsilciyim. Yeni Asya ile birlikte Akit, Milli Gazete ve Yeni Şafak gazetelerinin dağıtım temsilciliğini yapıyorum.

Peki, sizce bu kampanya sonucunda abone

olanların ne kadarı aboneliğini devam ettirebilir?

Şu anda ne söylesem doğru olmaz. Çünki yapmış olduğum abonelerin hepsi bu kampanya için abone oldular. Kampanya bitince umarım yüzde ellisi devam eder.

Peki bir araştırma yapma şansınız oldu mu?

Hayır işlerimiz yoğunluğu nedeni ile her hangi bir abonemizin gazete hakkındaki görüşlerini alamadım.

Ama cüz olduğu müddetcede ben abone bulmaya devam ederim.

Gazete hakkındaki genel izlenimler nasıl bu

bölgede?

Toplumun halini biliyorsunuz, spor gazetesine ayırdıkları zamanı fikrî ağırlık bir gazeteye ayırmak zor geliyor. Ne kadar fikrin önemi anlatmaya çalışsam da bu konuda başarılı olamıyorum. Hatta bazen ters tepebiliyor...

Dağıtım konusunda zorluk çekiyormusunuz?

Hayır, bizim işimiz bu. Zaten bu bölgeyi dağıtıyorduk, girdiğimiz mahallede ve sokaklarda mutlaka dağıttığım gazetelerden birisi var. Onun için zor değil şimdi de dağıtıyoruz. Tabiî ki bazı bölgedeki arkadaşlarımızın dağıtıcı sorunu zaman zaman çıkıyor. Ama ben kendi çocuklarımla dağıtıyorum. Benle birlikte dört kişiyiz. Büyük oğlum dağıtımı bitirip okula gidiyor.

Kampanya sonrası mevcut abonelerin muhafazası için ne yapmak lâzım?

Öncelik şekil, sonra muhteva... Halkın beklentisi ve talebi bu yönde, şeklen çekici gelmeyen gazeteyi almıyorlar. Ve bu taleplerine de yansıyor... Karşı çıksak da durum bu. Bununla birlikte bütün gazetelerde bir düşüş söz konusu. Buna karşı koymak zor oluyor.

Gazete abone servisiyle iletişimiz nasıl?

Kampanya öncesi ve sonrasında çok ciddî bir diyolog kurduk. Hiç bir problem yaşamadık diyebilirim. Allah razı olsun, biz talep ediyoruz, onlar hemen isteğimizi gönderiyorlar. Samandıra en başarılı bölge oldu Saim Bey, bu artışı nasıl değerlendiriyorsunuz? Saim Çelenli— Bir kere 6’dan 150’ye çıkış büyük bir başarı. Bu oranda bir başarı sağlayan temsilci İstanbul’da ilk oluyor. Anadolu’da Samsun Alaçam ve Nevşehir Ürgüp sıfırdan 50’lere ulaştılar ve kampanyamızda artış yapan diğer bölgelerin de hepsini tebrik ediyoruz. Ve ödüllerini verdik ve vereceğiz inşaallah. Sohbetimiz sonrasında dağıtım müdürümüz Saim Çelenli, vaad edilen cep telefonunu Mehmet İnal’a takdim etti.

Başarılı ve verimli bir kampanyanın ardından

Cüz Cüz Kur’ân kampanyası ile ilgili yaptıkları çalışmaları değerlendiren Kastamonu Yeni Asya Bürosu Temsilcisi İbrahim Vapur, kampanyanın kendileri için başarılı ve verimli geçtiğini söyledi.

Yapılan özverili çalışmalar sonucu kampanya öncesi 35 olan trajın 530’a çıktığını söyleyen İbrahim Vapur, hatim cüzlerinin okuyucular tarafından çok beğenildiğini belirtti. Okuyucuların yeni promosyon talebinde bulunduğunu kaydeden Vapur, müessesenin de takviyesiyle okuyuculara zaman zaman hediye kitaplar vermeye devam edeceklerini belirterek 1 Kasım’da başlayacak yeni dönem çalışmalarının başladığını söyledi.

HEDEF: VATAN SATHINI MEKTEP YAPMAK

Vapur, hedeflerinin yükselen çıtaya düşürmemek, mevcut tirajı korumak olduğunu söyledi.

Yurt sathını bir mektep yapma şiarıyla yola çıkan Yeni Asya’nın verdiği hediyelerin okuyucuları çok memnun ettiğini belirten Vapur, gazetemiz muhtevasının da beğenildiğini söyledi. Okuyucularının memnuniyetinin çalışmalarında kendilerine cesaret ve şek verdiğini anlatan Vapur, cüz kampanyasında sponsor olan kişi ve kuruluşlara da teşekkürlerini bildirdi.

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (22.10.2008) - Artık, internetsiz bir dünya yok

  (20.10.2008) - Ekonomide Bediüzzaman’ın tesbitlerini yaşıyoruz

  (17.10.2008) - HATALARIN ÜZERİ ÖRTÜLMEMELİ

  (13.10.2008) - REFORMLAR ZATEN DURDURULMUŞTU

  (09.10.2008) - OHAL ZATEN KÂGIT ÜZERİNDE KALKTI

  (05.10.2008) - Her sabah kalktığımda Müslüman olduğum için Allah’a şükrediyorum

  (29.09.2008) - ULUSALCILIK-KEMALİZM-MİLİTAN

  (24.09.2008) - MEDYA BİZDEN ÖNCE GÖRDÜ

  (22.09.2008) - 28 Şubat’ın Andıçcı askerlerine dâvâ açılsın

  (15.09.2008) - Bu çarpık düzen AB ile değişir

 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır