"Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Başörtü, kimliğimi tamamlıyor

Bosna’lI kadın yönetmen Aida Begic aylık yayınlanan Mostar Dergisi’ne verdiği demeçte, “Genel olarak tesettür bana kadının taşıdığı bir gizemle ilgiliymiş gibi geliyor.


Norveç’te başörtülü polis düzenlemesi

Norveç’te, Oslo Rogaland Polis Müdürlüğü, bayan polislerin çalışma saatleri içinde başörtüsü takmalarını sağlayacak düzenleme için düğmeye bastı.

Risâle-i Nurlar dijital ortamda okunacak

BEDİÜZZAMAN Said Nursî Hazretleri’nin zamana meydan okuyan eserleri olan Risâle-i Nur Külliyatları günümüze kadar yüz binlerce insanın kurtuluşuna ves


  Küresel ısınma okyanusları da vuruyor

Küresel ısınma, sadece karasal hayatı değil okyanustaki hayatı da tehlikeye atıyor. NASA kaynaklarından alınan bilgilere göre, havasında ve suyunda var olan karbonu milyonlarca yıl boyunca toprağın altında saklayan dünya, endüstri devrimi ile çok hızlı bir şekilde karbona boğulmaya başladı.


  Depremler trambolin etkisi yapıyor

Japonya’da yapılan bir araştırma, depremlerin yeri yalnızca iki yöne doğru sallamadığını, yer yüzeyini ‘’trambolin üzerindeymiş gibi’’ yukarı ve aşağı doğru ittiğini de ortaya koydu.


  Çin’de melamin skandalı ete de bulaştı

Çİn’de 6 bebeğin ölümüne, 60 bine yakın bebeğin hastalanmasına sebep olan melamin skandalının etlere de sıçradığı ileri sürüldü.


  Butan’da ilk özel gazete duâlarla basıldı

Eskİ kralın kararı ile “gönülsüzce” demokrasiye geçen Butan’da, ülkenin ilk günlük gazetesi de duâlar, davul ve çan sesleri eşliğinde baskıya verildi.


  Hubble yeniden çalışmaya başladı

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), uzaya gönderdiği teleskopların ilki olan Hubble’ın, 1 ay önce arızalanmasının ardından yeniden çalışmaya başlayarak kâinatın mükemmel görüntülerini göndermeyi sürdürdüğü bildirildi.


  Ay robotu yarışmasında bir Türk

Merkezİ Paris’te bulunan Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından düzenlenen uluslar arası ESA Ay Robotu yarışmasını kazanan Bremen Üniversitesi öğrencileri arasında Mehmet Yüksel adlı Türk genci de yer aldı.


  KRİZ BİZİ DE ETKİLEYECEK, HERKES TEDBİRİNİ ALSIN

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, “yakın dönemdeki döviz kuru hareketlerinin enflasyon beklentileri üzerinde geçici etkilerinin olabileceği” uyarısında bulundu. Yılmaz, daha önce yayınladıkları enflasyon raporlarındaki enflasyon hedefinin belirgin olarak aşılmasının beklendiğini belirtti. 2008 yılının 2. çeyreğinde özel tüketim ve yatırım harcamalarında belirgin bir yavaşlama olduğunun gözlendiğini belirten Yılmaz, ayrıca bu dönemde toplam kamu harcamalarının büyümeye katkısının negatif olduğunu kaydetti.


  Kemer sıkacağız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bu dönemde hiçbir üründe vergi indiriminin söz konusu olmadığını bildirerek, ‘’Bütçeyi sıkı tutmamız lâzım.


  EMEKLİLERE ENFLASYON ZAMMI

ASGARÎ ücret, yılın Ocak ve Temmuz aylarında ayrı ayrı yüzde 4 oranında artacak. Emekli aylıkları da, 6 aylık enflasyon tahminleri çerçevesinde Ocakta yüzde 4,89, Temmuzda ise yüzde 3,76 oranında zamlanacak.


  Metrobüs hattı uzatılıyor

İSTANBUL'UN ulaşımını rahatlatmak amacıyla Avcılar-Topkapı ve Topkapı-Zincirlikuyu güzergâhlarında faaliyete geçirilen ‘’metrobüs hattı’’nın, Avrupa yakasında Beylikdüzü, Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’ye uzatılması planlanıyor.


  Defin için 67 gündür vekâletname bekleniyor

KIRGIZİSTAN'DA geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen uçak kazasında vefat eden Türk vatandaşı Mehmet Şahin’in cenazesi, vekâletname gelmediğinden 67 gündür defnedilemiyor.


  Ergenekon dâvâsı olumlu bir gelişme

Londra King’s College Üniversitesi Savunma Araştırmaları Bölüm Başkanı Bill Park, sonucu ne olursa olsun Ergenekon dâvâsının Türkiye ve Türk adaleti için “olumlu bir gelişme” olduğunu söyledi.


  6. DURUŞMA YAPILDI

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında haklarında dâvâ açılan 46’sı tutuklu 86 sanıklı dâvânın 6. duruşmasına dün devam edildi.


  İfade özgürlüğü rehin alındı

İletişim özgürlüğünü kısıtlayan düzenlemelere, Terörle Mücadele Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Atatürk’ü Koruma Kanununun ardından 5651 Sayılı İnternet Suçları Kanunu da eklendi. youtube.com barındırdığı “Atatürk aleyhindeki videolar”ı dünya veri tabanından çıkarmadığı gerekçesiyle, Türkiye’de altı aydır yasaklı.


  Genekurmay’dan hükümete komando eğitimi gösterilecek

GENELKURMAY Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 219 Ekim 2008 tarihleri arasında icra edilen sınır ötesi hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla yapılan etkili atışlarla, Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensuplarının önemli ölçüde zayiat verdiği ve bu zayiatlarla bağlantılı 124 örgüt mensubunun firar ettiği bilgilerinin alındığını açıkladı.


  “İstanbul neronları” görev başında

İSTANBUL'UN 5 ayrı ilçesinde 14 araç ve bir market kundaklandı. Edinilen bilgiye göre Tuzla İçmeler Mahallesinde Cumhuriyet Caddesi’ndeki inşaatın yanında park halinde bulunan 34 MKS 86, 34 VM 819 ve 34 FKC 79 plâkalı otomobiller, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce yanıcı madde atılarak ateşe verildi.


  İLK KAFİLE HACCA UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları törenle kutsal topraklara uğurlandı.


  Sağlıkta paralı dönem başladı

Türk Sağlık-Sen 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası Kanunu sonrası hastalardan muayene başına alınan katılım payının vatandaşa yansıması ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre bir yılda vatandaşlar yaklaşık 1 milyar YTL katkı payı ödeyecekler. Raporda sağlık harcamalarındaki artışın faturasının katılım payı alınması ile birlikte vatandaşa kesildiğine de dikkat çekildi.


  YENİ ASYA NEŞRİYAT TÜYAP FUARI’NDA

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 27. İstanbul Kitap Fuarı bugün başlıyor.


  Binalarda yalıtım artık kurala bağlı yapılacak

Bİnalardakİ ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya yönelik usul ve esasları düzenleyen ‘’Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği’’ bugünden itibaren yürürlüğe girecek.


  Ege’de balıkların boyları küçüldü

Ege Denizi’nde aşırı avlanma sebebiyle son yıllarda avlanan balıkların boylarının küçüldüğü bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır