"Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Açılış duaları çeşitlenecek

İngiltere’de dua ile çalışmalarına başlayan İngiltere Avam ve Lordlar kamaralarında, her gün bir başka dinin duasının okunması planı üzerinde çalışmalar yapıldığı bildirildi. Değişiklik olursa, her iki kamarada da güne rotasyon usulü her gün bir başka dinin duaları okunarak başlanacağı belirtiliyor.

İngiltere Avam ve Lord Kamaraları duâlarla

açılacak

İngİltere’de duâ ile çalışmalarına başlayan İngiltere Avam ve Lordlar kamaralarında, her gün bir başka dinin duâsının okunması planı üzerinde çalışmalar yapıldığı bildirildi. Anglikan Kilisesi ve Protestanlığın, Avam ve Lordlar kamaraları üzerindeki baskınlığının sona erdirilmesi fikrine dayanan planın, BBC’nin Radyo 4 kanalındaki uygulama örnek alınarak yapıldığı ve Lordlar Kamarasının ilgili komitesinin konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Değişiklik olursa, her iki kamarada da güne rotasyon usulü her gün bir başka dinin duaları okunarak başlanacağı, BBC’nin Radyo 4 kanalında olduğu gibi, böylece bütün dinlerin seslerini duyurmalarına olanak sağlanmış olacağı belirtiliyor. Çalışmaları yürüten Tara Lordu Brabazon’un, önerinin ilk sahibi Sih Lord Rana ile diğer lordlardan gelen teklifleri değerlendirmekte olduğu, 16. yüzyılda başlayan her iki kamaranın da duâlarla açılması uygulamasında nasıl bir değişiklik yapılabileceğine, bu değerlendirmenin ardından karar verileceği ifade edildi. İngiltere’de Lordlar ve Avam kamaralarında okunan duaya katılım konusunda zorunluluk bulunmuyor. Ancak bu dua bölümü halka açılmıyor.

02.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Açılış duaları çeşitlenecek

  ABD Başkanı George Bush: Salı günü karar günü

  Lübnan’da Mossad hücresi çökertildi

  UNİFİL eski Sözcüsü Timur Göksel: ‘Türkiye Ortadoğu’ya model oldu’

  Sofya Belediye Başkanı Jivkov gibi

  Barzani: Türkiye ile basın üzerinden konuşmayacağız

  Libya’dan astronomik terör ödemesi

  Afganistan’daki İngiliz komutan istifa etti

  ABD, Afganistan bozgunundan korkuyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır