"Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Mahmud Ahmedinejad yeni dünya düzeni istedi

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “hâlihazırda dünyayı kontrol eden sistemin artık işlemediğini” söyledi. Ahmedinejad, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim’i kabulünde yaptığı konuşmada, ülkeler arasında yardımlaşma ve işbirliğini öngören her adımı desteklediklerini belirtti.

“Ekonomik ve kültürel sömürgeciliği, yoksulluğu ortadan kaldırmak ve barışı hakim kılmak için ülkelerin el ele vermesi gerekir” diyen Ahmedinejad, bu konuda hükümetlere önemli görevler düştüğünü kaydetti. Küresel mali krize işaret eden İran Cumhurbaşkanı, “Batmakta olan dünya düzeninin yerine yeni bir dünya düzeni kurulması için gereken adımlar atılmalı” dedi. Ahmedinejad, mevcut şartların güçlü, dinamik ve yapıcı ikili ve bölgesel işbirliğini zorunlu kıldığını söyledi. Ahmedinejad, Brezilya ve İran arasındaki karşılıklı ziyaretlerin iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmede önemli olduğunu sözlerine ekledi.

03.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Lieberman salvolarına devam ediyor

  Obama farkı koruyor

  Komedyenler Palin’i işletti

  Mahmud Ahmedinejad yeni dünya düzeni istedi

  Murdoch: Geleceğin dünyasını Çin-Hindistan şekillendirecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır