"Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Murdoch: Geleceğin dünyasını Çin-Hindistan şekillendirecek

BİRÇOK ülkede faaliyet gösteren medya kuruluşunun patronu olan Rupert Murdoch, gelecek birkaç on yıl içerisinde dünyayı Çin ve Hindistan’ın şekillendireceğini öne sürdü.

Avustralya’da bir dizi radyo konferansı verecek olan Murdoch, yayımlanan ilk konuşmasında, bu iki ülkenin tarihsel olarak dünyaya kapalı konumlarından ekonomik birer güce dönüşmekte olduklarını ve bu gelişmenin dünyayı yeniden şekillendireceğini söyledi.Komünizm ve kast sistemlerinden gelen bu iki toplumun yaratacağı orta sınıf insan sayısının gelecek 30 yıl içerisinde 3 milyara ulaşacağını belirten Murdoch, bunun küresel rekabette yeni bir durumu ortaya çıkarmakta olduğunu ifade etti. Murdoch, “Dünya bunun gibi bir gelişmeyle daha önce hiç karşılaşmadı. Bu iki ülkenin halkı, yokluğun ne olduğunu biliyor, yeteneklerini ve yaşam koşullarını geliştirmeyi amaçlıyor, tüm dünyaya neler yapabileceklerini göstermeyi istiyor” diye konuştu. Murdoch, yeni dünya düzeninde güvenlik sisteminin da yeniden yapılanması gerektiğini, NATO’nun coğrafi esasları değil ortak değerleri esas alacak bir yapılanmaya dönüştürülmesi gerektiğini savundu. Yeni düzende hâlâ açıkça ve acımasızca saldırganlık örneklerinin gözlendiğini belirten Murdoch, “Bu gerek İslamabad’da bir terörist saldırısı olabiliyor gerekse Rusya’nın Gürcistan’ı işgali biçiminde ortaya çıkabiliyor” görüşünü dile getirdi.

03.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Lieberman salvolarına devam ediyor

  Obama farkı koruyor

  Komedyenler Palin’i işletti

  Mahmud Ahmedinejad yeni dünya düzeni istedi

  Murdoch: Geleceğin dünyasını Çin-Hindistan şekillendirecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır