"Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Bu sizin değil, benim yenilgim

Başkanlık yarışını kaybeden McCain, seçmenlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu, sizin değil benim yenilgim. Sonucun böyle olmasını istemezdim. Amerikan halkı konuştu; hem de açık konuştu...” dedi.

TARİHî BİR SEÇİM OLDUĞUNU BİLİYORUM

John McCain, “Bunun tarihî bir seçim olduğunu biliyorum. Bunun Amerikalı siyahlar için ne anlama geldiğinin farkındayım. Bu akşam onlar bundan gurur duymalı” dedi.

ABD’de Başkanlık yarışında Demokrat aday Barack Obama’nın zaferinin açıklanmasıyla birlikte Obama’nın zafer konuşmasını yaptığı Chicago’nun yanı sıra birçok şehirde yer yerinden oynadı. Sokaklara dökülen insanlar sevinç gösterileriyle Obama’nın zaferini kutladı. Obama’yı telefonla kutlayan Başkan George Bush, mağlup Cumhuriyetçi aday McCain’i de arayarak teselli etti ve onunla gurur duyduğunu söyledi. Seçmenlerine hitap eden McCain ise “Bu, sizin değil benim yenilgim. Sonucun böyle olmasını istemezdim. Amerikan halkı konuştu; hem de açık konuştu...” dedi. Rakibinden yaşça hayli büyük olan McCain’in tecrübesi başkanlık koltuğuna oturmasına yetmedi. McCain, “Bunun tarihi bir seçim olduğunu biliyorum. Bunun Amerikalı siyahlar için ne anlama geldiğinin farkındayım. Bu akşam onlar bundan gurur duymalı” dedi.

EZİCİ ZAFER

Obama, 4 yıl önce demokrat aday John Kerry’nin kazandığı eyaletlerin yanısıra cumhuriyetçilerin kalesi sayılan Ohio ve Florida’yı da kazandı. 1964’ten bu yana demokratların kazanamadığı Virginia da Obama’ya gitti. Obama, New Mexico, Colorado ve Iowa gibi 2004’te Cumhuriyetçilerin kazandığı eyaletleri de aldı.

Washington

06.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Ezici zaferler’e yenisi eklendi

  Bu sizin değil, benim yenilgim

  Filistin için harekete geç

  Irak’taki Amerikan askerleri de ümitlendi

  ABD’de değişim zamanı

  KENYA’DAKİ AKRABALARI SEVİNDİ

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır