"Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İsrail, saldırılarını sürdürecek

İSRAİL Başbakanı Ehud Olmert, Gazze Şeridi’nden yönelen roket saldırılarını önlemek için operasyonlarını sürdüreceklerini söyledi.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze şehrinin doğusundaki Secaiye mahallesinde İsrail’e havan mermisi atmaya hazırlanan bir grup Filistinliye füze saldırısı düzenlemiş ve 4 Filistinli ölmüştü. Ölenlerin, Hamas’a yakın Halk Direniş Komiteleri’nin askerî kanadı Nasır Selahaddin Tugayları üyesi oldukları öğrenildi. Nasır Selahaddin Tugayları sözcüsü Ebu Ataya da, 4 üyelerinin “cihad görevindeyken, İsrail ateşi altında kaldıklarını” belirtti. Filistinli direnişciler, günün erken saatlerinde iki Kassam roketi saldırısı düzenlemişler, Gazze ile sınır yakınlarındaki toplumların yaşadığı bölgelere düşen roketler, herhangi bir zarar-ziyana sebep olmamıştı. İsrail ordusunun hesaplamalarına göre, 4 Kasımda, ordunun Gazze Şeridi içinde düzenlediği ve 7 Filistinlinin ölümüne sebep olan operasyonundan bugüne 170 roket ve havan mermisi saldırısı yapıldı. Bu süre içinde 15 dolayında Filistinli direnişçi öldü, 2 Filistinli direnişçi de önceki güh Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye’de nedeni henüz bilinmeyen bir patlamada öldü. Öte yandan, İsrail basını, Hamas’ın, ateşkesin aracılığını yürüten Mısır’a, “roket ve havan saldırılarını durduracağını” taahhüt ettiğini yazdı. Mısır, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli militan grupları, 19 Haziran tarihli ateşkese bağlı kalmaları uyarısında bulunmuştu. Öte yandan, İsrail sağ kanat partilerinden Evimiz İsrail (Yisrael Beiteniu) partisi lideri Avigdor Lieberman, güneyde şiddet olaylarının yeniden patlak vermesinden sonra İsrail Başbakanı Ehud Olmert’ten Savunma Bakanı Ehud Barak’ı görevinden almasını istedi.

Kudüs / aa

17.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerika, 3 yıl daha Irak’ta

  İsrail’in ünlü roman yazarı Amos Oz: İşçi Partisi miadını doldurdu

  Tasarruf zirvesinde israfın zirvesi

  Bossi’den, Berlusconi’ye veryansın: ‘Türkiye’yi alırsak batarız’

  Rusya, füze krizi için Obama’yı bekliyor

  İsrail, saldırılarını sürdürecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır