"Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Borsa’da rekor düşüş

İMKB bileşik endeksi dün yılın en düşük seviyesini gördü. Uzmanlar 23 bin seviyelerine gerileyen endeksin, önümüzdeki süreçte 21 binlere kadar düşebileceğini, doların da 1.7 YTL sınırını geçebileceğini öngörüyorlar.

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) bileşik endeksi yılın en düşük seviyesini gördü. Endeks saat 11.30 itibariyle dünkü kapanışa göre 913,52 puan gerileyerek 23.132,98 puana düştü. Endeksteki günlük değer kaybı yüzde 3,80 oldu. Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya, piyasalara ilişkin yaptığı açıklamada, İMKB’nin yurt dışı kaynaklı satış baskısı ve S&P’nin Türkiye’nin görünümü negatife çevirmesiyle yılın en düşük seviyesine gerilediğini söyledi. Şu anda endeksin bu seviyelerde kısa bir bekleyiş süresinde olduğunu ifade eden Kaya, ‘’Endekste direnç kırılırsa 21 binli rakamlar gündeme gelecektir’’ dedi. Endeksin dip yapmasıyla dolar kurunun da 1,7000 YTL seviyelerini görerek rekor düzeye çıkabileceğini ifade eden Kaya, avro için aynı durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Dünyada Amerikan otomotiv sektörünün sorunlarının öne çıktığını, Türkiye’de ise döviz likidite sorununun nasıl aşılacağı konusunun önem kazandığını anlatan Kaya, IMF ile yapılacak anlaşmanın piyasaları sakinleştireceğini, doların da yeniden 1,5000 YTL seviyelerine gerileyebileceğini bildirdi.

19.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Borsa’da rekor düşüş

  Faiz inadı sürecek mi?

  TÜDEF: Krizi atlatmak için tüketici güçlendirilmeli

  KOBİ’lere, 350 milyon YTL’lik kriz desteği

  İran’la, doğal gaz anlaşması tamam

  Kriz, kurban satışını bıçak gibi kesti

  Gayri menkulde umut 2009

  Talep fazlası mısır elde kaldı

  Ekonomik kriz, sebze fiyatlarını da düşürdü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır