"Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

2010 ELİMİZDEN GİDEBİLİR

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, ''2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı yapamazsak, bundan sonra birçok branşta hiçbir organizasyonu alamayız'' dedi.

Togay Bayatlı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin daha önce düzenleme hakkını kazandığı şampiyonanın yapılması için tesis sıkıntısının olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: ''Bugün İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu var. Bunun dışında BJK İnönü Stadı'nın arkasında bir salon yapılmak istendi. Fakat yetkililer tarafından bu kabul edilmedi. Dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'ndan istifade etmek istiyorlar. Sinan Erdem Spor Salonu'nun uzunluğu 110 metre, basketbol oynanan salonların uzunluğu ise 18 metre. Bu hacmin içinde basketbol oynamak çok zor olur. Ayrıca orası 22 bin seyirci alan bir yer. Perdelerle 10 bin kişiye indirilebilir. Ama, amacına uymayacak galiba. Antalya'daki tesisin ne olduğu belli değil. 'Başladı' dediler, sonra 'Durdu' diyorlar. Ankara'daki tesis daha başlamadı, 'İhaleye verildi' deniliyor. Bu kadar kısa zamanda bu tesisleri yapmak güç.''

BAŞBAKAN "BİTİRİN" TALİMATI VERDİ

Bayatlı, Ankara'da konuyla ilgili yapılan son toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Her türlü imkanı kullanarak bu tesisleri bitirin, bu şampiyonayı yapın'' dediğini ifade ederek, ''Bu şampiyonayı yapamazsak bundan sonra, yalnız basketbol değil birçok branşta hiçbir organizasyonu alamayız. Bu çok önemli. Bunun yapılması gerekiyor. Bu konuda çok ciddi çalışmaların yapılması lazım'' diye konuştu. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yapılan çalışmaların yetersizliği konusunda daha öncede açıklamalar yaptığını dile getiren Bayatlı, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

FIBA YETKİLİLERİ ENDİŞE EDİYOR

''Çalışmaların yapılmadığından ve organizasyonun tehlikeye girdiğinden söz etmiştim. Bir ay evvel buraya Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Başkanı ve genel sekteri geldi. Daha evvel onlarla Çin'in başkenti Pekin'de de konuştum. Onların bütün endişesi bu tesislerin yapılamamış olması. Biz organizasyonları alıyoruz, ondan sonra duruyoruz. Yani organizasyonu aldıktan sonra, istediği gereksinimleri yerine getirmek lazım.''

19.11.2008


 

Fatih Terim'in 82. millî maç heyecanı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Avusturya ile bugün deplasmanda yapacağı özel maçla birlikte 82. milli sınavına çıkacak. (A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran ve sözleşmesi geçen ay 2012 yılı sonuna dek uzatılan Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 81 maçta, 38 galibiyet, 24 beraberlik, 19 yenilgi alırken, 118 gol atıp, kalesinde 89 gol gördü. Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 26'sı resmi, 21'i de özel toplam 47 maçtan 21'ini kazandı, 16'sında berabere kaldı, 10'unu ise yitirdi.

19.11.2008


 

Basketbolda F.Bahçe-Efes derbisi bugün oynanıyor

BEKO Basketbol Ligi'nin 6. haftasında şampiyonluk adaylarından Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, bugün karşı karşıya gelecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma, saat 20.30'da başlayacak. Ligde geride kalan 5 hafta sonrası bütün maçlarını kazanan son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker, averajla liderlik koltuğunda oturuyor. 5 maçta 4 galibiyet ve 1 yenilgisi bulunan, geride kalan haftalarda Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown'u yenen Efes Pilsen ise averajla üçüncü sırada yer alıyor.

19.11.2008


 

F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray bayanları Avrupa sınavında

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 6. maçında bugündeplasmanda Litvanya temsilcisi TEO Vilnius ile karşılaşacak. Başkent Vilnius'taki Siemens Arena'da oynanacak karşılaşma 19.45'de başlayacak. Beşiktaş Cola Bayan Basketbol Takımı ise, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 6. maçında bugün İstanbul'da Fransız temsilcisi Bourges Basket ile karşılaşacak. Beşiktaş Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Öte yandan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (G) Grubu'ndaki 5. maçında yarın deplasmanda Fransız temsilcisi USO Mondeville ile karşılaşacak. Mondeville kentindeki Pierre Beregovoy Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak.

19.11.2008


 

2 çocuk annesi 37 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

ÜNİVERSİTE öğrencisi, tekvando öğretmeni, 2 çocuk annesi 37 yaşındaki milli sporcu Zeliha Doğrugüneş, Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda bayanlar ağır sıklette, altın madalya kazanarak, azmin her şeyin üstesinden geleceğini ispatladı.

Doğrugüneş, lise yıllarında 3 yıl süreyle voleybol ve tekvando takımında yer aldığını, daha sonra ise boksa olan özel ilgisi nedeniyle bu spora devam ettiğini kaydetti.

19.11.2008


 

VİYANA'DA İSPANYA PROVASI

2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri grup karşılaşmalarına verilen arayı değerlendiren (A) Milli Futbol Takımı, bugün deplasmanda Avusturya ile özel maç yapacak.

Başkent Viyana'daki Ernst-Happel Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak maçı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek. (A) Milli Takım kafilesi, 20 Kasım Perşembe günü yerel saatle 10.50'de özel bir uçakla Viyana'dan İstanbul'a dönecek.

Türkiye ile Avusturya (A) milli futbol takımları, 12. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) milli takımları arasında 6'sı Türkiye, 5'i de Avusturya sınırları içinde yapılan geride kalan 11 maçta Avusturya 7, Türkiye 4 galibiyet alırken, bugüne dek hiçbir maç berabere sonuçlanmadı. 8'i resmi, 3'ü özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye'nin toplam 14 golüne, Avusturya 13 golle cevap verdi. (A) Milli Futbol Takımı, genel toplamda galibiyet sayısı bakımından geride bulunduğu Avusturya ile yaptığı son 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

İki ülke (A) milli takımları en son 2002 Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemeleri baraj maçlarında karşı karşıya geldi. Türkiye, Viyana'daki maçı 1-0, İstanbul'dakini de 5-0 kazanarak, üçüncü olarak bitirdiği 2002 Dünya Kupası'na katılma hakkını kazandı.Bu arada, bugünkü maçın yapılacağı Avusturya'nın başkenti Viyana'da daha önce 5 kez karşılaşan iki ülke milli takımlarından ev sahibi Avusturya 4, Türkiye ise 1 galibiyet aldı. Öte yandan, geride kalan 11 maçtan ilk 6'sında Türkiye, son 3'ünde ise Avusturya gol atamadı.

19.11.2008


 

Altın değerinde 3 puan

Hani derler ya, altın değerinde üç puan diye. Gerçekten Trabzonspor, Ankara'dan çok önemli üç puanla döndü. Maç öncesinde herkesin kafasında bazı çekinceler vardı. Bunlardan biri son Beşiktaş maçındaki güzel oyunla gelen yenildi. Bir de ligde istediği gibi oynayamayan ve ancak kazanan Trabzonspor. Ankara'da da böyle oldu. Trabzonspor yine üst düzey futbol oynamadan kazandı. Gençlerbirliği maçında önceki lig maçlarına göre daha iyiydi diyebiliriz. Çok fazla pozisyon vermedi ama pozisyona da giremedi. Her iki takım oyunu orta alana sıkıştırdı. Defans arkalarında kolay boşluklar bırakılmadı.

Trabzonspor'un iyi görünmesinin birkaç nedeni var. Bunların başında orta alandaki Ceyhun'un performansı. Maçı dikkatle izleyenler görmüştür; Trabzonspor adına takımına en fazla katkıyı sağlayan Ceyhun'du. Ceyhun, hem defansın hem de ofansın bir numaralı yardımcısıydı. Golde onun payı çok. Colman'ın yapması gereken işleri de yaptı. Paslar dağıttı. Şutlar vurdu. Daha ne yapsın der gibisiniz? Ceyhun gibi Egemen_Song ikilisi yine formdaydı. Bu ikili olmasa Trabzonspor'un hali ne olurdu merak ediyorum.

Trabzonspor bu forvetlerle ne yapacak? 11 hafta geride kaldı, takımın en golcü ismi Gökhan ama sadece 5 golü var. Umut gol atmasına rağmen varlığını hissettiremedi. Umut'un gol sayısı Gökhan'dan bile az. Forvetler ya az pozisyona giriyor ya da pozisyona girmeden maç bitiyor. Hem Gökhan hem de Umut girdikleri her pozisyonu atacak oyuncular değil. Çok pozisyona girmeleri lazım ki en az birini ya da ikisini atsınlar. Bu da olmuyor.

Colman'ın artık daha fazla sorumluluk alması lazım. Yattara ise git gide kendini buluyor. Daha istekli daha yararlı. Ceza sahası çevresinden ceza alanına etkili ortalar yaptı. Ersun Yanal'ın onu dışarı almasını doğru bulmadım. Beşiktaş maçında da aynısı oldu. Yattara çıktıktan sonra Beşiktaş dirildi ve maçı aldı gitti. 1_0 önde olduğunuzda Yattara kendini daha kolay gösterir. Daha fazla boş alan bulur ve bu da Trabzonspor'un lehine olur.

11 hafta sonunda lider Trabzonspor. Bunun keyfini çıkartmak lazım. Artık tesadüfen kazanıyor diyenler, bu maçların tesadüfen kazanılmadığını anlamıştır. Pozisyon sayınız ve golünüz az olsa da Trabzonspor direnci yüksek bir takım. Oyunun sonuna kadar ayakta kalıyorlar. Biraz daha göze hitap eden pas alışverişleri ve rakibi kendi yarı sahasına hapseden oyun oynasalar ortada sorun kalmayacak.

KADİR BIYIKLI / kadir@fonex

19.11.2008


 

Kavgada öldürülen K.Yaka taraftarı toprağa verildi

BEKO Basketbol Ligi'nde BanvitPınar Karşıyaka maçını izlemek için Bandırma'ya giderken, Balıkesir'deki bir akaryakıt istasyonunda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu'nun cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka'daki Kemalpaşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine babası Sabri, annesi Sevim ve kız kardeşi Özlem Soylu, yakınları, Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka Kulübü Başkanı Akif Ersezgin, çeşitli kulüplerin yöneticileri, Karşıyaka'nın futbol ve basketbol takımı oyuncuları, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, Sakaryaspor, Bursaspor gibi çok sayıda spor kulübünün taraftar dernekleri katıldı.

19.11.2008


 

Kayserispor ligin en az gol yiyen takımı oldu

KAYSERİSPOR, Turkcell Süper Lig'de geride kalan 11 haftada 6 golle en az gol yiyen takım unvanını taşıyor.

Ligin başarılı ekiplerinden Kayserispor, 11 haftada rakip fileleri 11 kez havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü. 11 haftada 18 puan toplayan sarı-kırmızılı ekip, 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Kayserispor'un bu unvanı almasında, kaleci Souleymanou ile defans oyuncuları etkin rol oynadı. Daha önce Çaykur Rizespor ve Denizlispor'da oynayan tecrübeli kaleci, Türkiye'de Süper Lig'de 178, Türkiye Kupası'nda 15 ve Süper Kupa'da 1 maçta forma giydi. Sezon başında Kayserispor'a transfer olan Souleymanou, bu sezon ligde Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü ve Denizlispor'dan 1'er, Ankaraspor'dan 2 gol yedi.

19.11.2008


 

Trabzon-Sivas maçı bilet fiyatları açıklandı

TRABZONSPOR ile Sivasspor arasında Pazar günü yapılacak maçın bilet fiyatları belli oldu. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Maraton Tribün 15 YTL, Kapalı Tribün (kenar) 35 YTL, Kapalı Tribün (orta) 50 YTL, VIP Tribünü 100 YTL olarak belirlendi. Karşılaşmayı izlemek isteyen taraftarların Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle www.biletix.com.tr adresinden maç biletlerini alabilecekleri kaydedildi. Biletlerin perşembe günü satışa çıkacağı belirtildi.

19.11.2008


 

Bayanlar 1. Futbol Ligi bu hafta start alıyor

BAYANLAR Birinci Futbol Ligi'nde 2008-2009 sezonu, 23 Kasım Pazar günü yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

10 takımın katılımıyla çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalar sonunda iki takım ligden düşecek. Bayanlar Birinci Ligi'nde ilk hafta maçlarının programı şöyle: 23 Kasım Pazar: 12.30 Zeytinburnuspor-İzmir Konak Belediyespor (Ümraniye Hekimbaşı), 13.00 İzmir Bucaspor-Mersingücü Cengiz Topelspor (Buca), 13.00 Ankara Gazi Üniversitesi-Kartalspor (Gölbaşı), 13.00 Mersin Camspor-Trabzonspor (Yenişehir), 14.00 İstanbul Maltepe Yalıspor-Sakarya Yenikent Güneşspor (Tekel).

19.11.2008


 

Süper Ligde en genç Hacettepe, en yaşlı Kocaeli

TÜRKCEL Süper Lig'de 2008-2009 sezonunda mücadele eden 18 takım arasında en genci Hacettepe olurken en yaşlı takım da Kocaelispor oldu. Yapılan araştırmaya göre, 496 futbolcunun oynadığı 18 takım arasında 23.3 yaş ortalamasıyla Hacettepe en genç takım olurken, bu takımı 24.3 ile Kayserispor izliyor. Trabzonspor ile Gençlerbirliği ise 24.6'lık yaş ortalamalarıyla 3. sırada yer alıyor. Turkcell Süper Lig'in en yaşlı takımı ise lige bu sezon yükselen Kocaelispor oldu. 27.8'lik yaş ortalamasıyla ligin en yaşlı takımı Kocaelispor'u, 26.8'lik ortalamasıyla Fenerbahçe izliyor.

19.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır