"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Güney Osetyalı çocuklar Türkiye'de

GÜRCİSTAN ile Güney Osetya arasındaki çatışmalarda aileleri ölen savaş mağduru Güney Osetyalı 16 çocuk Türkiye’ye geldi. Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Rostov’dan İstanbul’a 3 eğitmen ve bir doktor eşliğinde gelen yaşları 8-16 arasında değişen 16 çocuk, Atatürk Havalimanı’nda Rusya Federasyonu ile Türkiye İş ve Dostluk Derneği (RUTİD) yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

RUTİD Kültür Komisyonu Başkanı Rüstem Çapkın yaptığı açıklamada, Gürcistan’ın Güney Osetya’ya ilk müdahalesi sırasında ailelerini kaybeden çocukların, bugün Antalya’ya geçerek 5-6 gün kaldıktan sonra İstanbul’a döneceklerini, burada 3 gün kaldıktan sonra da ülkelerine döneceklerini bildirdi.

Çapkın, çatışmalarda çocuklardan birinin annesini, diğer çocukların büyük çoğunluğunun ise babaları ve yakınlarının öldüğünü, evlerinin çoğunlukla oturulamaz durumda olduğunu kaydetti.

Rüstem Çapkın, bu organizasyonu Rusya Çalışma ve İçişleri Bakanlığı ile dernek olarak organize ettiklerini belirterek, ‘’Savaş mağduru çocuklara Türkiye’yi tanıtmak ve onların yaşadığı acıları bir nebze de olsa unutturmak için, rehabilitasyon amacıyla böyle bir geziyi gerçekleştirdik’’ dedi.

Grup Başkanı ve eğitimci Lana Sanakova da, çocuklar adına bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, ‘’Bu gezi bizi çok mutlu etti. Çocukların yaşadıklarını unutması ve morallerinin düzelmesi açısından bu gezi çok önemli’’ diye konuştu.

Güney Osetya’da şu anda hayat şartlarının oldukça zor olduğunu anlatan Sanakova, savaştan zarar gören yerlerdeki evlerin onarımlarının sürdürüldüğünü, bahar aylarında çocukların yeni evlerine taşınabileceğini söyledi.

Güney Osetyalı çocuklar ve eğitimcileri daha sonra THY uçağıyla Antalya’ya gitti.

23.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Belediye bursları bakanlıkta

  Liderler enerji için buluşuyor

  ŞİDDETLİ FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ, ÇATILARI UÇURDU

  Vize engeli âdil değil

  Melek: Yerel medya demokrasi için önemli

  Uyuşturucu Komisyonu, ‘sıkı takipte’

  Mahkemeden sözleşmeli hekime askerlik izni

  BOTAŞ petrol hattında yangın

  Eroğlu, Brezilya'ya gitti

  174 kaçak yakalandı

  Yazıcı: İktidarın görevi vatandaşı ısıtmak

  Fırtına geçit vermiyor

  Lodos hızını kesmedi

  Güney Osetyalı çocuklar Türkiye'de

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır