"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Liderler enerji için buluşuyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in üçlü bir zirve için bir araya geleceği bildirildi.

Üç liderin bu ayın sonunda Türkmenistan’ın Türkmenbaşı şehrinde bir araya gelmesi bekleniyor. Üçlü zirvede, ağırlıklı olarak enerji konusu ele alınacak.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında Türkmenbaşı şehrinde yapılacak üçlü zirve gündeme getirildi. Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan liderlerinin üçlü bir zirve için bir araya geleceğini ve bu konuda hazırlıkların son aşamaya geldiğini kaydetti. Bakan Meredov, üçlü görüşmenin tarihi konusunda bilgi vermezken, bu ayın sonunda gerçekleşeceğini dile getirdi. Resmî olmayan kaynaklara göre üçlü zirve 29 Kasım’da gerçekleşecek. Üç liderin zirvede, ağırlıklı olarak enerji konusu ele alınacağı belirtildi.

Resmî olmayan açıklamalara göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Kasım’da akşam saatlerinde Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehrine gelecek.

BERDİMUHAMEDOV’UN

AVRUPA ZİYARETİ

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 13-19 Kasım tarihlerini kapsayan Avrupa Birliği gezisine çıkmıştı. Türkmen lider, önce Almanya arkasından Avusturya gibi AB’nin önemli ülkelerine resmî temaslarda bulundu. Avrupa Birliği’nin, enerji konusunda sıkça gündeme gelen ve Nabucco Projesi’nin öncülüğünü yapan başşehirlerinden Berlin ve Viyana’da, her ne kadar ikili ilişkiler ön plana çıksa da daha çok enerji konusunun ele alındığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl Rusya Başbakanı dönemin Devlet Başkanı Vladimir Putin’in öncülüğünde Rusya-Kazakistan-Türkmenistan arasında enerji zirvesi yapılmıştı. Türkmenbaşı şehrinde yapılan üçlü zirvede başta petrol ve doğal gaz boru hatları projesi olmak üzere önemli kararlar alınmıştı. Nabucco Projesi’ne alternatif boru hatlarının inşası için üç ülke bir dizi anlaşmaya imza atmıştı. Aşkabat / cihan

23.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Belediye bursları bakanlıkta

  Liderler enerji için buluşuyor

  ŞİDDETLİ FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ, ÇATILARI UÇURDU

  Vize engeli âdil değil

  Melek: Yerel medya demokrasi için önemli

  Uyuşturucu Komisyonu, ‘sıkı takipte’

  Mahkemeden sözleşmeli hekime askerlik izni

  BOTAŞ petrol hattında yangın

  Eroğlu, Brezilya'ya gitti

  174 kaçak yakalandı

  Yazıcı: İktidarın görevi vatandaşı ısıtmak

  Fırtına geçit vermiyor

  Lodos hızını kesmedi

  Güney Osetyalı çocuklar Türkiye'de

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır