"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ŞİDDETLİ FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ, ÇATILARI UÇURDU

İSTANBUL'DAKİ şiddetli lodos fırtınası sebebiyle hasar görerek yan yatan Karaköy İskelesi tamamen battı.

Dengeyi sağlayan 16 su tankından birinin hasar görmesi sonucu yan yatan yüzer iskelenin diğer tanklarında da hasar meydana geldi. İskeleyi karaya bağlayan çelik halatların da kopması sonucu Karaköy İskelesi ters dönerek sulara gömüldü.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, iskelenin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi.

Karaköy’deki, Kadıköy ve Üsküdar seferlerinin yapıldığı yüzer iskelenin batmasına ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Paksoy, İstanbul’un yaklaşık bir gündür ciddî lodosun etkisinde bulunduğunu hatırlattı.

İDO seferlerinin de bu lodostan ciddî mânâda etkilendiğini kaydeden Genel Müdür Paksoy, saat 20.30 sıralarında, yüzen bir cisim olan Karaköy dubasının ön tarafında hafif meyil oluştuğunu belirtti.

Bu haberi alır almaz, ilgili ekiplerin derhal olay yerine intikal ettiğini vurgulayan Paksoy, ‘’O an itibariyle Karaköy İskelemizde yolcu hareketi durduruldu. Her türlü yolcu güvenliği için seferler iptal edildi’’ dedi.

Olayın, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne, valiliğe, itfaiyeye, Gemi Kurtarma’ya, deniz hizmetlerine, çevre koruma dahil olmak üzere ilgili bütün birimlere bildirildiğini anlatan Paksoy, saat 20.30 itibariyle de olaya müdahale edildiğini kaydetti.

Paksoy, öndeki tanklardan su tahliyesine başlandığını, fakat su tahliyesi işlemine, 4 saat süren bir mücadele sonucunda, çalışan ekiplerin güvenliği düşünülerek son verildiğini ifade etti. Hiçbir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili kriz masasının çalışmaya devam ettiğine işaret eden Paksoy, Şehir Hatları’nın devr alınmasının ardından, batan bu dubanın su altı bölümlerinin her türlü bakımlarının yapıldığını bildirdi. Paksoy, şöyle konuştu: ‘’Bütün iskelelerimizde, gemilerimizde olduğu gibi, her türlü bakım ve onarım teknik mânâda gerçekleştirilmişti. Tabiî bu çok yüksek lodostan dolayı meydana gelen olayla ilgili bir çalışma yaptıktan sonra detaylı bilgi vereceğiz.

Karaköy önemli bir iskelemiz. En azından seferleri aksatmamak adına yüzen yeni bir duba yapıp, buraya koymak için bütün ekibimiz seferber olmuş durumda. Yüzen duba konulup seferler yapılacak.’’ Böyle birşey nasıl olur? DÜN sabah vapura binmek için Kadıköy iskelesine gelen vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı. İskeleyi görebilmek için dikkatlice bakan vatandaşlar, bir adacığı andıran iskelenin tabanını görebildiler. Vatandaşlar, yetkililere ne olduğunu sordu. İskelenin battığını öğrenen yolcular, hayretler içerisinde Eminönü İskelesi’ne doğru yürüdü. Bazı vatandaşlar tekrar tekrar dönüp iskeleye doğru baktı. Her gün işlerine gitmek için vapuru kullandığını belirten vatandaşlar, “Büyük şaşkınlık yaşadık. Böyle bir şey nasıl olur. İskele daha yakın zamanda yenilenmişti. Şimdi işe geç kaldık. Bakalım nasıl gideceğiz” şeklinde konuştu. Bu arada, sulara gömülen iskelenin kıyıdan uzaklaşmaması için dev bir halatla karaya bağlandığı görüldü. İstanbul / aa / cihan

23.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Belediye bursları bakanlıkta

  Liderler enerji için buluşuyor

  ŞİDDETLİ FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ, ÇATILARI UÇURDU

  Vize engeli âdil değil

  Melek: Yerel medya demokrasi için önemli

  Uyuşturucu Komisyonu, ‘sıkı takipte’

  Mahkemeden sözleşmeli hekime askerlik izni

  BOTAŞ petrol hattında yangın

  Eroğlu, Brezilya'ya gitti

  174 kaçak yakalandı

  Yazıcı: İktidarın görevi vatandaşı ısıtmak

  Fırtına geçit vermiyor

  Lodos hızını kesmedi

  Güney Osetyalı çocuklar Türkiye'de

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır