"Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Türkiye, Gazze’ye yardım eli uzattı

İSRAİL AMBARGOSU ALTINDA ZOR GÜNLER YAŞAYAN GAZZE'YE TÜRKİYE’DEN ACİL GIDA YARDIMI YAPILDI.

İHH ekipleri 500 aileye içinde pirinç, un, çay, helva, sıvı yağ, salça, nohut, mercimek, fasulye ve et bulunan gıda paketlerini dağıttı. İHH İnsanî Yardım Vakfı, kapıların tamamen kapanmasıyla büyük bir insanî dramın yaşandığı Gazze’ye acil gıda yardımında bulundu.

İHH ekipleri 500 aileye içinde pirinç, un, çay, helva, sıvı yağ, salça, nohut, mercimek, fasulye ve et bulunan gıda paketlerini dağıttı.

Yardım ile birlikte zor durumdaki ailelerin bir süreliğine gıda ihtiyaçları karşılanmış oldu. İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kurban Bayramı’nda da Gazze’ye yönelik yardımlarına devam edeceklerini söyledi. Gazze’de 27 Ekim 2008 tarihinde yeniden başlatılan ambargo sebebiyle halk zor günler yaşıyor. Ambargo ile birlikte bölgede meydana gelen sel afeti yaşanan sıkıntıları iki katına çıkardı. Kapıları kapatan İsrail, en temel insanî yardım malzemelerine girişine bile izin vermedi. İsrail, dünya kamuoyundan gelen tepkiler üzerine son birkaç gündür ambargoyu hafifletse de 1.5 milyon Gazzeli yokluğun pençesinde.

İşsizliğin yüzde 50’lerde olduğu Gazze’de, halkın yüzde 80’i yapılan yardımlarla ayakta duruyor. Çocukların yüzde 70’den fazlası beslenme yetersizliği ile karşı karşıya.

İstanbul/ Yeni Asya ÇOCUKLAR, İLÂÇSIZLIKTAN ÖLÜMLE BURUN BURUNA Yeterlİ yakıt, ilâç ve gıda malzemesinin olmadığı bölgede elektriklerin de sürekli kesintiye uğraması özellikle hastaneleri zor durumda bırakıyor. Halk yaklaşmakta olan kış için odun toplamaya başlarken, hastanelerde tıbbî malzeme ve ilâç sıkıntısı çeken çocuklar, ölüme terk edilmiş durumda. Filistin Sağlık Bakanlığı yüzlerce hastanın, özellikle de çocukların tıbbî malzeme eksikliğinden dolayı ölümle pençeleştiğini duyurdu. Bakanlık, şu anda ölümle pençeleşen çocukların sayısını 460 olarak açıkladı. Çoğu sun'î teneffüsle hayatını idame ettirmek zorunda olan toplam 460 çocuk, Gazze’de elektrik kesintisi ve biten ilâçlar yüzünden ciddî solumun problemleri yaşıyor.

28.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör fitnesi Hindistan’da

  Türkiye, Gazze’ye yardım eli uzattı

  Zimbabve’de insanlık dramı

  İran'da ‘kısasa kısas’ kararı

  Taro Aso'dan Hitlervari gaf

  Asker kışlada oturacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır