"Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Babacan: Kriz sürpriz değil

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, küresel krizin dalga dalga dünyanın dört bir tarafına yayıldığına işaret ederek, bunun sürpriz bir gelişme olmadığını söyledi. Babacan, dünyayı etkileyen krizin boyutlarının hâlâ ölçülemediğine, ne kadar daha süreceğinin belli olmadığına işaret etti.

DIŞİŞLERİ Bakanı Ali Babacan, küresel krizin dalga dalga dünyanın dört bir tarafına yayıldığına işaret ederek, bunun sürpriz bir gelişme olmadığını söyledi.

Resmî ziyaret için Kırgızistan’ın başşehri Bişkek’te bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu ülkede faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla kahvaltıda buluştu. Babacan, burada yaptığı konuşmada, dış ziyaretlerinde iş adamlarıyla görüşmelere büyük önem verdiğini söyledi. Babacan, küresel krizin dalga dalga dünyanın dört bir tarafına yayıldığına işaret ederek, bunun sürpriz bir gelişme olmadığını söyledi. Dünya ekonomisinde 2002 yılından bu yana sürekli gelişmelerin olduğunu ve dengesizliklerin oluştuğunu belirten Babacan, ekonomide oluşan dengesizliklerin bir noktadan sonra dengeye kavuşması için hareketlenmeler başladığını, ancak bunların ani veya peyderpey olacağını kimsenin kestiremediğini kaydetti. Babacan, dünyayı etkileyen krizin boyutlarının hala ölçülemediğine, ne kadar daha süreceğinin belli olmadığına işaret etti. Bu çerçevede iş adamlarını bu dönemde çok dikkatli olmaları yönünde uyaran Babacan, risk değerlendirmelerinde en kötü sonuçlara karşı herkesin hazırlıklı olması gereğini dile getirdi. Babacan, ekonomik krizin beraberinde farklı iş sahalarını da oluşturabileceğini belirterek, iş adamlarına farklı sektörlere yönelmeleri ve “fırsat pencerelerine bakmaları” tavsiyesinde bulundu.

Konuşmasında enerjinin önemine de değinen Babacan, enerjinin güvenilir bir şekilde en uygun maliyette üretilmesi, iletilmesi ve tedarik edilmesi gerektiğini belirtti. Babacan, Türkiye’de dönem dönem elektrik kesintilerinin yaşandığını, enerji sektörüne ciddî yatırımların yapılmasından sonra bu tür sorunların aşıldığını anımsattı. Babacan, önümüzdeki yıllarda enerji konusunun Türkiye için önemli olacağını kaydederken, bugün gerekli adımlar atılmadığı takdirde dünyadaki enerji sorununun Türkiye’de de görülebileceğine dikkati çekti. Enerji sektörüne mutlaka özel sektörün girmesi gerektiğini ifade eden Babacan, “Her ülkenin enerji piyasasının, mutlaka rekabete dayalı, rekabet ortamının verdiği verimliliği daha uygun maliyetli bir yapıya doğru ilerlemesi lâzım. Ancak gelişen ülkelerde bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Özel sektör o cesareti bulup, o güven ortamını oluşturup, bu yatırımları yapmayabilir. O zaman işte devlet yatırımları da ön plan çıkıyor” dedi. Bişkek / aa

29.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençler, umutsuz olmayın

  SON YAĞIŞLAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

  Babacan: Kriz sürpriz değil

  İşçiden kriz mitingi

  Ergenekon şeması savcılıkta

  Ardahan’da provokasyon: 6 yaralı

  Deprem sigortasına karşı duyarsızız

  Atalay: Her şehit, birliğimizi pekiştiriyor

  Akdağ: Taşıma sendromu tam gün yasasıyla çözülecek

  Ardahan’da provokasyon: 6 yaralı

  Ergenekon şeması savcılıkta

  THY İstanbul-Elazığ uçağı Malatya’ya indi

  Öğrenciler, bulundukları illerde oy kullansın

  Erdoğan’ın değişimi kaygı verici

  “AKP, İNANDIRICILIĞINI KAYBETTİ”

  AB, Ersoy’un dâvâsını yakından takip ediyor

  Türkiye’de hanehalkı borcu yüzde 24 arttı

  Sav’ın dokunulmazlığının kaldırılması istendi

  Uçak kazasının 1. yılında acılar hâlâ taze

  Meteoroloji: Yağışlar mevsim normallerinde

  Yozgat ve Sivas’a mevsimin ilk karı yağdı

  Bolu Dağı’na kar yağıyor

  KURBANLIKLAR SATIŞTA

  Trafikte bayram uyarısı

  ‘Huzur’a katkıda bulunun

  SOHBETLERİ KİTAP HALİNE GETİRİLDİ

  SiZ DE HUZUREViNDE BiR ODAYA iSMiNiZi VERMEK iSTEMEZ MiSiNiZ?

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır