"Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İhracatı komşularımız kurtaracak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yaşanan global kriz ortamında ihracatçılarla beraber, iki kat fazla çalışacaklarını söyledi. Tüzmen, kriz sebebiyle ihracatta daralmalar yaşanmasına rağmen komşu ülkelerle ihracat artışının sürdüğünü belirtti.


BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK GETİRSİN

Cumhurbaşkanı Gül bayram mesajında farklılıklarımızın zenginlik olduğunu vurgularken, TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Kurban Bayramının, çatışma kültürü

Türkiye, AB’nin insan kaynağı

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Joel Hasse Ferreira, çok yetkin bir insan kaynağı oluşturan Türk çalışanların serbest dolaşımının kısıtlan


  Edirne’deki, Yabancılar Barınmaevinde yangın

EDİRNE'DE, Tunca Yabancılar Barınmaevinde çıkan yangında, dumandan etkilenen 12 kişi hastaneye kaldırıldı.


  Diyarbakır’da ulaşıma sis engeli

DİYARBAKIR'DA, yoğun sis sebebiyle 5 gündür hava ulaşımında aksamalar yaşanıyor.


  Anayasa’da orman affı yok

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, yerel seçimler sebebiyle af olabilir beklentisi içinde olan vatandaşları orman alanlarına tecavüz etmemeleri konusunda uyararak, affın mümkün olmadığını belirtti.


  Şırnak’ta 2 terörist etkisiz hâle getirildi

ŞIRNAK'tA 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak’ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde önceki gün çıkan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirildi.


  Erdoğan, ekonomiden sorumlu bakanlarla görüştü

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden sorumlu bakanlarla Dolmabahçe’deki ofisinde biraraya geldi.


  Bayrama işsiz girecekler

Ekonomik kriz ve enerjiye yapılan zamlarla maliyetlerin arttığı gerekçesiyle son dönemde yaşanan işten çıkarmalar yüzünden, Türk-İş’e bağlı sendikalara üye 27 bini aşkın işçi, bayrama işsiz girdi. Konfederasyona üye yaklaşık 10 bin işçi de bayramı ücretsiz izinde karşılıyor.


  Eczacılar zorda

Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, eczanelerin 4 yıldır ayakta kalma mücadelesi verdiğini, üçte birinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.


  Kurulan şirket sayısında yüzde 10 azalma var

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Türkiye’de, 2007’ye oranla bu yıl yeni kurulan şirket sayısında yüzde 10 azalma vardır’’ dedi.


  37 ilin nüfusu arttı, 44 ilin nüfusu azaldı

Türkİye’de yapılan son iki nüfus sayımının sonuçları karşılaştırıldığında nüfusu azalan illerin artan illerden fazla olduğu ortaya çıktı.


  Üretim kısılarak, borç ödenmez

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Ender Yorgancılar ‘’Sanayicinin şu anda üretimini kısarak mevcut borcunun ve riskini kapayamayacağı çok açıktır’’ dedi.


  POS makinaları, yazar kasa olacak

Gelİr İdaresi Başkanlığı, alış-verişlerin POS makinaları aracılığıyla yapılması ve bankacılık sistemi üzerinden takibi için ön çalışma başlattı.


  Konutlardan memnunlar, ulaşımdan şikâyetçi

ANKARA’DA Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) konut alanlar, en fazla ulaşım ve belediye hizmetleri ile çevredeki mağaza fiyatlarından şikâyetçi.


  MAHŞER PROVASI GİBİ

Mukaddes topraklarda bulunan 3 milyondan fazla hacı adayı, vakfe için dün Arafat’ta toplandı. Vakfe sırasında mahşeri andıran görüntüler meydana geldi. Mekke’nin yaklaşık 25 kilometre güney doğusunda bulunan geniş alan olarak bilinen Arafat’ta vakfe yapan hacı adayları, haccın rükünlerinden biri olan ‘vakfe’yi yerine getirmiş oldular. Arafat vakfesinin ardından geceyi Müzdelife’de vakfe yaparak geçiren hacı adayları, daha sonra Mina’ya yürüyerek ‘şeytan’ taşlayacaklar. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilecek şeytan taşlama (akabe cemresi) ve kurban kesiminin ardından tıraş olup ihramdan çıkacak olan mü’minler, hacı olmuş olacaklar.


  Kurban derisi millî servet

DÜNYA deri sektörünün lider ülkeleri arasında yer alan Türkiye’nin, dikkatsizlik ve yanlış uygulamalardan dolayı Kurban Bayramlarında her yıl milyonlarca dolar zarara uğradığı ifade ediliyor.


  Yabancı öğrencilere bayram harçlığı

HER yıl olduğu gibi bu yılda Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı Türki Cumhuriyetlerden ve diğer Müslüman ülkelerden gelerek Eskişehirde bulunan Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde okuyan 450 Öğrenciye Valilik binasında bayram harçlığı dağıttı.


  ARAFAT’TA TEK BAŞINA 2 MİLYON KİŞİYE KUMANYA DAĞITIMI

ARAFAT'TA hacı adaylarına yardım amaçlı yemek dağıtımı için Suudi Arabistanlı iş adamı Mahmut El Amudi’nin bu yıl yapımını bitirdiği ve 2 milyon kişiye kumanya dağıtılabilen aşevi de faaliyete geçti.


  KRİZLER BAYRAM RUHU İLE AŞILIR

İzmİr Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kurban Bayramı’nın, toplumdaki birlik-beraberlik ve dayanışma duygusunu pekiştirmesi dileğinde bulundu.


  Vatandaşlık için gün sayıyor

Fransa’da yaşarken 32 yıl önce Müslüman olup bir yıl önce Sakarya’nın Sapanca ilçesine yerleşen Fransız kadın hat sanatçısı Hakikat Feller, Türk vatandaşlığına geçmek için gün sayıyor.


  Geçim sıkıntısı hediyeleri küçülttü

AydIn Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, Kurban Bayramı öncesi altın satışlarının düştüğünü söyledi.


  Artık “unutmak” yok

Teknolojİk gelişmeler sayesinde genç yaşlı herkesin ortak sorunu olan ‘’unutmak’’ tarihe karışacak.


  11 ayda 82 kilo verdi

İzmİr’de 180 kilo ağırlığındaki Teoman Yamalı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yapılan operasyondan sonra 11 ayda 98 kiloya düştü.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır