"Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK GETİRSİN

Cumhurbaşkanı Gül bayram mesajında farklılıklarımızın zenginlik olduğunu vurgularken, TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Kurban Bayramının, çatışma kültürünün hakim olduğu dünyamızda evrensel barışa, esenliğe ve huzura vesile olması ortak dileğimizdir’’ dedi. Başbakan Erdoğan da mesajında, toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

DAYANIŞMA RUHU BUGÜNLERDE HAYAT BULUR

DP Genel Başkanı Soylu da bayram mesajında, kurbanın mânâsının Allah'a yakınlaşmak olduğunu vurgularken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise bayramların kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesi dileğinde bulundu. Hak-İş Genel Başkanı Uslu da, bayramların dayanışmayı hatırlatan günler olduğunu belirterek, ‘’diyalog, uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçi-rilmesinin tam zamanıdır’’ dedi.

GÜL: FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin geldiği seviyeyi milletin itinayla koruduğu kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin bir eseri olarak gördüğünü belirtti. Türkiye’nin farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisi olduğuna işaret eden Gül, Türkiye’de yaşayan herkesin, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortak olduğunu vurguladı. Gül, “Türkiye’nin geleceği için ön yargılardan kurtularak, toplumumuzu birleştiren unsurların, müşterek noktalarımızın öne çıkarılması gerekmektedir” dedi.

TOPTAN: BAYRAM HUZURA VESİLE OLSUN

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise mesajında, ‘’Millet olarak Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevinci ve huzurunu hep birlikte yaşıyoruz’’ diyerek, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün ifadesi olan bayramların, umutları canlandıran, toplumsal barışı güçlendiren, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı. Köksal Toptan, Kurban Bayramı’nın da anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diledi. Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelemeyeceği sorun olmdığnı belirten Toptan, şunları kaydetti: “Yeter ki umutlarımızı diri tutalım, hep yaşatalım. Umut, yetişen genç nüfusumuzda, zengin potansiyelimizdedir. Bu güzel ülkede farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyor, barış, hoşgörü ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Sayısız güzelliklerin yaşandığı Kurban Bayramı’nı böylesine bir anlayışın pekişmesi için fırsat olarak görmeliyiz.”

ERDOĞAN: BAYRAM YAKINLAŞTIRIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında bayramın, Türk milleti, İslâm âlemi ve insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi. Erdoğan şunları söyledi: ‘’Toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumak, daha da güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Şüphesiz, aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve yardımlaşmayı muhafaza ettiğimiz sürece toplumsal dokumuz bozulmadan dimdik ayakta kalacaktır yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunlar acil çözüm bekliyor. Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var.’’

BAYKAL: GELİN CANLAR BİR OLALIM

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise toprak bütünlüğünün, ulusal birliğin ve laik cumhuriyetin tehdit altında olmadığı bayramlar umut ettiğini bildirdi. Baykal, mesajında “Bir umudum var, herkesin aş, iş sahibi olduğu, din istismarcılarının tuzağına düşmeden yardımlaştığı, kimliğini şeref gibi taşıdığı, kardeşçe kucaklaştığı bayramlarda buluşacağız. O nedenle Kurban Bayramınızı kutlarken diyorum ki gelin canlar bir olalım, el ele verelim, dargınlıkları kırgınlıkları bir kenara koyarak barış, dostluk, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla kucaklaşalım”

BAHÇELİ: MANEVÎ DÜZENLEYİCİ SİSTEM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mesajınde, Türkiye’nin var olmasının maddî gerekleri olduğu kadar, manevî taraflarının da olduğunu belirtti. Bahçeli, “Bayramlarımızın ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm Türk vatandaşlarımızın aynı his ve davranışlarla kutsal bir ibadeti aynı zamanda yapmasına neden olan manevi düzenleyici bir sistemdir’’ dedi.

TÜRK: BAYRAMLAR ÖZEL GÜNLERDİR

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk ise, bayramların, ‘’kadim geleneklerimizde barış ve kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın, hoşgörü ve kapsayıcılığın ön plana çıktığı özel günler olduğunu’’ bildirdi.

SOYLU: BAYRAM HUZUR GETİRSİN

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu ise meajında,”Sosyal ve yardımlaşmanın öne çıktığı fakr-u zaruret içinde olanların öncelendiği, ekonominin canlandığı, Kurban ibadetinden ikram etmek için kimsenin dininin, renginin, dilinin sorgulanmadığı günlerin milletimize, İslâm âlemine ve insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ederim” dedi.

BARDAKOĞLU: EN BÜYÜK SERMAYE SEVGİMİZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ‘’Kurban Bayramı bizlere elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın, dindarlık bilinç ve duyarlılığımızın Allah’a ulaşacağını öğretir. Bu bayramda, birey olarak Allah’a karşı olan sorumlulukları yerine getirirken, diğer insanların üzerimizde haklarının olduğunu da fark ederiz. Toplum halinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, bekamız için aile bağlarımızın ne kadar önemli olduğunu derinden hissederiz bayram günlerinde.’’

USLU: HOŞGÖRÜ ZAMANI

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, bayramların dayanışmayı hatırlatan günler olduğunu belirterek, ‘’Bu açıdan millî ve dinî hassasiyetlerin doruğa ulaştığı gün ve dönemlerde diyalog, uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçirilmesinin tam zamanıdır’’ dedi.

08.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İhracatı komşularımız kurtaracak

  BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK GETİRSİN

  Türkiye, AB’nin insan kaynağı

  Dışişleri Bakanı Babacan Meksika’ya gidecek

  Edirne’deki, Yabancılar Barınmaevinde yangın

  Diyarbakır’da ulaşıma sis engeli

  Anayasa’da orman affı yok

  Şırnak’ta 2 terörist etkisiz hâle getirildi

  Erdoğan, ekonomiden sorumlu bakanlarla görüştü

  Bayrama işsiz girecekler

  Eczacılar zorda

  Kurulan şirket sayısında yüzde 10 azalma var

  37 ilin nüfusu arttı, 44 ilin nüfusu azaldı

  Üretim kısılarak, borç ödenmez

  POS makinaları, yazar kasa olacak

  Konutlardan memnunlar, ulaşımdan şikâyetçi

  MAHŞER PROVASI GİBİ

  Kurban derisi millî servet

  Yabancı öğrencilere bayram harçlığı

  ARAFAT’TA TEK BAŞINA 2 MİLYON KİŞİYE KUMANYA DAĞITIMI

  KRİZLER BAYRAM RUHU İLE AŞILIR

  Vatandaşlık için gün sayıyor

  Geçim sıkıntısı hediyeleri küçülttü

  Artık “unutmak” yok

  11 ayda 82 kilo verdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır