"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İnsanımız geleceğinden endişeli

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de halen adaletin geciken bir kurum olduğunu, eğitimin kötü hale getirildiğini ve gençlerin gelecek kaygılarının bulunduğunu belirterek, insanların geleceklerine güvenle bakamadıklarını söyledi.


AÇILALI 6 AY OLDU, AMA EKSİĞİ PEK ÇOK

Ömrünü İslâm Bilimleri Tarihi’ne adayan Prof. Dr. Sezgin, 6 ay önce açılan İstanbul İslâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin bina onarımını üstlenen

Partiler bayramlaştı

KURBAN Bayramı dolayısıyla siyasî partiler arasındaki bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirildi.


  Çarşaf Anadolu halkının giyeceği

CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, CHP yönetiminin çarşaf konusundaki açılımını savunarak, “Türkiye’nin bir gerçeği var. Doğu’da, Güneydoğu’da insanların büyük bir kısmı bu elbiseyi giyiyor, bu örtüyü örtüyor. Biz altı oka çarşaf giydirmedik. Çarşafa altı oku takıyoruz’’ dedi.


  Reform çabası ikiye katlanmalı

AB dışişleri bakanları, Türkiye’nin vakit geçirmeden Siyasî Partiler Yasasını değiştirmesini istedi.


  Hacılar dönüş yolunda

HAC için Mekke’de bulunan 3 milyondan fazla Müslüman, şeytan taşlamayı bitirdikten sonra dönüş hazırlığına başlayacak.


  Makbule Günenç Hakk'a kavuştu

ÜLKEMİZİN meşhur İslâm âlimlerinden Haseki Eğitim Merkezi öğretim üyelerinden Halil Günenç Hocaefendi'nin eşi Makbule Günenç, yakalandığı akciğer rahatsızlığı sebebiyle 1 aydır tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu.


  2 aile yok oldu

ISPARTA'NIN Keçiborlu ile Tokat’ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen trafik kazalarında 2 aileden 10 kişi vefat etti.


  Sivas uçağı Kayseri’ye indi

İSTANBUL-SİVAS seferini yapan THY’ye ait uçağın, Sivas’taki olumsuz hava şartları sebebiyle Kayseri Havaalanı’na yönlendirildiği bildirildi.


  Ülkenin beşte biri devletin malı

Hazine adına kayıtlı 152 bin 576 km2’lik taşınmazlarla ülke yüzölçümünün yaklaşık beşte birini elinde bulunduran devletin, toplam gayrimenkul sayısı 2 milyon 821 bin’e ulaşıyor.


  Krize tedbir almakta gecikmeyin

Dünya Bankası Türkiye eski Direktörü Andrew Vorkink, küresel ekonomik kriz ile ilgili Türkiye’nin, önleyici ve cesur adımları şimdi atmasının piyasalarda çok olumlu bir hava estireceğini, gecikmiş tedbirlerin daha az etkili olacağını söyledi.


  Kötü çalışma şartları akla zarar veriyor

Uzun çalışma saatleri, kısa zamanda aşırı iş, ayrımcılık, düşük iş tatmini, düşük ücret, kötü çalışma atmosferi ve iş güvencesinden mahrumiyetin ruh sağlığını bozduğu bildirildi.


  BİR AYDA 300 BİN NUMARA TAŞINDI

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurulu 2. Başkanı Galip Zerey, cep telefonlarında numara taşınabilirliği uygulamasının başladığı 9 Kasımdan bu yana geçen bir aylık sürede 330 bin abonenin numarasının taşındığını bildirdi.


  TOKİ, gurbetçilere de ev yapacak

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), gurbetçilere ev yapacak. Edinilen bilgiye göre, İdare, yurt dışında yaşayan vatandaşlara, kurumun adı kullanılarak Türkiye’de konut satılmak istenmesi üzerine devreye girdi.


  Banka kârları geriledi, krediler arttı

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören bankaların Ocak-Eylül 2008 döneminde kârları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 geriledi.


  Kriz, “Sanayinin başkenti”ni de vurdu

KOCAELİ Sanayi Odası’nın (KSO) yaptığı ankete göre, küresel finansal kriz sebebiyle Ekim ayı sonu itibariyle Kocaeli’deki firmaların yüzde 39’u toplam 2 bin 252 kişinin istihdam edileceği 250 milyon dolarlık yatırımı erteledi.


  Tüzmen: 2009’da ihracatta ve ithalatta daralma yaşanacak

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, ‘’küresel krizin etkisiyle 2009 yılında ihracatta yüzde 15-17, ithalatta ise yüzde 25-27 bir daralma yaşanacağını’’ bildirdi.


  Sanal ortama KDV indirimi

MALİYE Bakanlığı, sanal ortamda yapılan satışlara yönelik özel bir katma değer vergisi düzenlemesine gidiyor.


  Açlık ve yoksulluk sınırı arttı

MEMUR-SEN tarafından yapılan araştırmaya göre, Kasımda 4 kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı bir önceki aya göre yükseldi.


  ALLAH SEVGİSİ KANSERDEN KORUR

PROF. Dr. Erkan Topuz, 2020 yılında dünyada 25 milyon insanın kanser hastası olacağının tahmin edildiğini belirterek, ‘’Kanser olmamak için bugünden tedbir alın’’ dedi.


  Kemeri çok sıkmak reflü yapar

YEMEK borusuna kaçağı önleyen mide kapağının bozulması sonucu, asit ve enzim yönünden zengin mide suyunun yemek borusuna kaçması sonucu ortaya çıkan reflü rahatsızlığının birçok sebebi bulunuyor.


  iPod Touch telefon da olabilecek

APPLE firmasının müzik ve video çaları iPod Touch ücretsiz indirilen bir uygulama sayesinde sanal bir cep telefonuna dönüşebiliyor.


  Köpeklerde bile adalet ve kıskançlık var

AVUSTURYALI bilim adamları, köpeklerde kıskançlık ve adalet duygusunun bulunduğunu tesbit etti.


  Gazetecilik internete kayıyor

ABD’NİN prestijli gazetecilik ödülü Pulitzer, bundan böyle yalnızca internet üzerinden yayın yapan basın kuruluşlarına verilecek.


  ‘Fare’ 40 yaşına bastı

BİLGİSAYAR faresi 40. doğum gününü kutladı.


  Çocuğu tv’ye mahkûm etmeyin

Özellikle annelerin kolaycılığa kaçarak çocuklarının zamanının büyük bir bölümünü televizyon başında geçirmeleri, aile bağlarını zayıflatıyor, çocuğun zekâ düzeyini düşürüyor.


  Burs sayesinde sokaktan kurtuldular

DİYARBAKIR’DA mendil satan, boyacılık yapan 50 çocuk, sağlanan burs sayesinde sokakta çalışmaktan kurtarıldı.


  Bayramlar çocukların sosyalleşmesi için fırsat

SELÇUK Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre, bayramların çocukların sosyal gelişimi için fırsat olduğunu belirterek, ‘’Kültürel değerleri içselleştiren çocuk, bayramları toplumdan izole edilmiş şekilde geçiren çocuklara göre gelecekteki hayatında daha başarılı olacaktır’’ dedi.


  Sınırsız bayramlaşmaya devam

TÜRKİYE-Suriye arasında imzalanan protokol kapsamında, Suriye’den 48 saat yatılı bayramlaşmaya gelen konuklar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki akrabalarıyla hasret gideriyor.


  Cezaevlerinde açık görüş başladı

CEZA infaz kurumlarında Kurban Bayramı sebebiyle açık görüş başladı. 9-15 Aralık arasında yapılacak açık görüşten hükümlü ve tutuklular anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek.


  Hacı olamadılar ama Eyüp Sultan’a geldiler

TACİKİSTAN’DAN büyük bir heyecanla yola çıkan 80 kişinin hac hayali hüzne dönüştü. Hacı olma umuduyla yola çıkan Tacik hacı adayları pasaportlarında Kırgızistan vizesi bulunduğu için Suudi Arabistan tarafından sınır dışı edildi.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır