"Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Aragones ‘Devler Ligi’nde sınıfta kaldı

İspanyol teknik adam Luis Aragones yönetimindeki Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son yılların en kötü performansını sergiledi.

İspanya Milli Takımı'nın başında Avrupa şampiyonluğu yaşayan Aragones, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe'nin başında ise tam anlamıyla düş kırıklığı yaşattı. (G) Grubu'nda yaptığı 6 maçta 2 beraberlik, 4 yenilgi sonrası sadece 2 puan toplayabilen sarı-lacivertli ekip, Türk takımları içinde Şampiyonlar Ligi'nde 2001-02 sezonunda Mustafa Denizli ile 6 maçta ''sıfır'' çeken Fenerbahçe'nin ardından en başarısız dönemi yaşattı. 1993-94 sezonundan itibaren Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Türk takımları, ilk sezonunda Galatasaray'ın başındaki Rainer Hollmann ile yine 6 maçta 2 berberlik ve 4 yenilgiyle 2 puan toplamıştı. Aragonesli Fenerbahçe, Mustafa Denizli'nin ''sıfır'' çektiği sezonun ardından, Hollmann ile birlikte, Türk takımlarının başında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en kötü performansı sergileyen takımın teknik direktörü oldu.

12.12.2008


 

“Fenerbahçe UEFA’ya bile kalamadı”

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi ''G'' Grubu'nda dün akşam oynadığı maçta deplasmanda Dinamo Kiev'e 1-0 yenilen Fenerbahçe için, ''Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan Fenerbahçe, bu sezon UEFA'ya bile kalamadı'' yorumunda bulundu.

Marca gazetesi, ''Başarısızlığa uğruyor ve UEFA'nın bile dışında kalıyor'' başlığını atarken, Aragones'in takımının finalin kendi stadında oynanacağı UEFA Kupası dahil, Avrupa'daki tüm kupaların dışında kaldığını yazdı. Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'den daha düşük bir takım olmadığını kaydeden Marca, ancak sarı-lacivertlilerden Güiza, Deivid, Josico ve Roberto Carlos'un yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediğini savundu. AS gazetesi de, ''Luis Aragones'den UEFA'ya güle güle'' ifadesini başlığına çıkararak, ''Avrupa'da oynamak için çok tutkulu olmadığını gösteren Fenerbahçe'yi durdurmak için her zamanki gibi Eremekon'un bir golü yeterli oldu'' değerlendirmesini yaptı.

12.12.2008


 

“Üç büyükler” masada terleyecek

Türk sporunun ''Üç Büyükler''i olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da kulüp yöneticileri, sezon sonunda sözleşmeleri bitecek futbolcuları için masada ter dökecek.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da toplam 19 futbolcunun bu sezon bitiminde sözleşmeleri sona erecek. Fenerbahçe 10, Beşiktaş 6, Galatasaray ise 3 futbolcusuyla masaya oturacak. Fenerbahçe Alex, Roberto Carlos, Deivid, Lugano, Volkan Demirel ve Selçuk, Beşiktaş Nobre, Cisse ve Gökhan Zan, Galatasaray ise Ayhan gibi yıldız isimlerini kadrolarında tutmak için çaba harcayacak.

FENERBAHÇE'DE YILDIZLAR TERLETECEK

''Üç Büyükler'' içinde sezon sonundaki transfer döneminde en çok terleyecek olanı Fenerbahçe olarak göze çarpıyor.

Sarı-lacivertli kulüpte tam 10 futbolcunun sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona erecek.

Başta takım kaptanı Alex De Souza olmak üzere, Deivid De Souza, Roberto Carlos Da Silva Rocha, Diego Alfredo Lugano Moreno, Diego Claudio Andres Del Transito Maldonado Rivera, Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Tümer Metin, Can Arat ve bu sezon da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da kiralık oynayan Kerim Zengin'in mukaveleleri son bulacak.

BEŞİKTAŞ NOBRE İLE GÖRÜŞÜYOR

Sezon sonunda 6 futbolcusunun sözleşmesi bitecek olan Beşiktaş ise, öncelikle golcüsü Mert Nobre'yi ikna etmeye çalışıyor.

Brezilya asıllı futbolcuyla menajeri aracılığıyla görüşmeler sürerken, son gelen bilgiler, Nobre'nin, yeni yılın ilk günlerinde sözleşmesini uzatacağı yönünde.

Siyah-beyazlı kulüpte ayrıca, Edouard Leopold Cisse, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan ile bu sezon Altay'da kiralık oynayan Mehmet Seyfettin Sedef'in sezon sonu sözleşmeleri bitiyor.

GALATASARAY'DA AYHAN

Galatasaray'da ise performansıyla teknik heyetin vazgeçilmezi olan Ayhan Akman'ın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor.

Sarı-kırmızılı kulüpte ayrıca Emre Aşık ve Serkan Çalık'ın da bu sezon sonunda mukaveleleri son bulacak. Öte yandan ''Cim Bom''da, İtalyan kaleci Morgan De Sanctis de kiralık olarak forma giyiyor.

12.12.2008


 

Galatasaray ile Gençlerbirliği’nin 75. mücadelesi

Galatasaray ile Gençlerbirliği, lig tarihinde bugün 75. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında şimdiye dek yapılan 74 maçta, sarı-kırmızılılar 39, kırmızı-siyahlılar ise 19 galibiyet elde etti. Taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadı.

Lig maçlarında Galatasaray'ın toplam 125 golüne, Gençlerbirliği 79 golle yanıt verdi. Geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, İstanbul'da 3-2, Ankara'da da 1-0'lık skorlarla kazandı.

12.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır