"Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Terör örgütüyle mücadelede 2008 bilançosu

Terörle mücadele kapsamında yurt içinde yılbaşından 10 Aralık'a kadar gerçekleştirilen operasyonlarda, 670 terörist ölü, 214 terörist sağ ele geçirildi, 165 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu. Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 120 örgüt üyesi de “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlandırıldı.


Obama’dan İslâm atağı

ABD başkanlığına seçilen Barack Obama, ülkesinin İslâm dünyasında bozuk olan imajını düzeltmek için bazı girişimlere hazırlanıyor. Kampanyası sırasınd

Yerli uçak ‘Hürkuş’ geliyor

F-16 Savaş uçakları üretimi ile adını dünya savunma sanayiinin dev şirketleri arasına yazdırmayı başaran TAI-Tusaş Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin,


  Çiftçi buğdaya yöneldi

TÜRKİYE'NİN mısır ve pamuk ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Çukurova’da, çiftçilerin maliyetinin altında satış yapmasının, buğday ekim alanlarını artırdığı bildirildi.


  Yangınlarını söndürmek için 20 helikopter alınacak

ORMAN yangınlarıyla mücadele kapsamında hava filosunu güçlendirmek amacıyla 20 helikopter alımı için talepte bulunulduğu bildirildi.


  Muhtarlar teknolojiye ayak uyduruyor

BİLGİSAYAR yazılım firmalarının geliştirdiği programlar sayesinde muhtarlara sadece imza atmak ve mühür basmak kalıyor.


  Manisa’da petrol sevinci

MERKEZİ Ankara’da bulunan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ tarafından, Manisa’nın Alaşehir ilçesine 3 kilometre mesafedeki, “Sarıkız-2” kuyusunda petrol bulunduğu bildirildi.


  Gönül, Bahreyn’e gidiyor

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Manama Diyaloğu Beşinci Bölgesel Güvenlik Zirve Toplantısı’na katılmak üzere Bahreyn’e gidecek.


  21 yasadışı göçmen yakalandı

YURT içinde ve sınırlarda dün gerçekleştirilen operasyonlarda, 21 kaçak yakalandı.


  Hacılar dönmeye başladı

Hac farizasını yerine getirmek için mukaddes topraklara giden ilk hac kafilesi Türkiye’ye döndü. İstanbul'da havalimanına inen hacıları yakınları karşıladı. Karşılama sırasında duygulu anlar yaşandı.


  Evde yüksek lisans imkânı

GAZİ Üniversitesi, bu eğitim döneminde Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diplomasını internet ortamında uzaktan eğitimi ile verecek.


  Okul müdürleri drama eğitimi alacak

ANKARA Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara’daki okul müdürlerinin drama eğitimi alacağını bildirerek, ‘’Eğitime katılanlar, kimi zaman veli, öğrenci, kimi zaman da öğretmen olarak okulda karşılaştıkları tavırları dramatize edecekler’’ dedi.


  Kurak alanlara okaliptüs ağacı

TÜRKİYE'DE bulunan türleri sulak alanları kuruttuğu gerekçesiyle yok edilen okaliptüs ağaçlarının, İsrail’deki türlerinin tarıma elverişsiz alanlarda erozyonun önlenmesi, meraların oluşturulması ve arıcılığın geliştirilmesi için kullanıldığı, bu durumu Türkiye’nin de model alabileceği bildirildi.


  Doğu Anadolu kar altında

KAR yağışı ve tipi sebebiyle Van, Bitlis ve Hakkari’de 204 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 170 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.


  Yumurtada tüm besinler var

YUMURTANIN kalp hastalıklarına yol açtığı bilgisinin yanlış olduğu yönündek görüşlerin gündeme gelmesi, en çok yumurta üreticilerini sevindirdi.


  Minarenin eğikliği uydudan gözlenecek

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü’nün ata yadigarı eserleri korumak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Sivas Merkez Ulu Camisi’nin minaresinin eğikliği uydudan gözlenecek.


  3 bin çocuk ailesine kavuştu

SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından başlatılan “Aileye dönüş ve aile yanında destek projesi” kapsamında yaklaşık 3 bin çocuk ailesinin yanına döndü.


  Dut ağacı Aralık ayında meyve verdi

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde meyve veren dut ağacı görenleri şaşırtıyor.


  Anaokulda problem dikkat eksikliği

ATATÜRK Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından yapılan araştırmada, ana okulu ğrencilerinde görülen sorunlar ele alındı.


  Çöple insan iç içe olamaz

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Türkiye’de evlerde biriken çöplerin, cadde ve sokaklardaki konteynerlerde depolandığını ve daha sonra çöp kamyonlarıyla buralardan taşındığını belirtti.


  ‘ÇÖPLER HAFTADA BİR GÜN TOPLANMALI’

Çöplerin her gün toplanmasını da eleştiren Öztürk, evsel atıkların apartman görevlilerince hijyenik şartlarda biriktirilmesi ve haftada bir gün toplanması gerektiğini savundu.


  Kediye estetik müdahale

ABD’nİn Boston kentinde, veterinerler yüzünün yarısı yırtılan ve kopmak üzere olan kediyi estetik cerrahi ile iyileştirmeyi başardılar.


  Plânsız yeme, obeziteyi tetikliyor

Bursa Özel Bahar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Okur, kilo almak istemeyenlerin, ne yiyeceğini plânlaması gerektiğini söyledi.


  Gıdalarda ‘melamin’ hilesi

Ercİyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yetim, melaminin gıda katkı maddesi değil, hile olduğunu belirterek, ‘’Herhangi bir zararlı etki ihtimaline karşı özellikle ithal süt tozlarını ve süt tozlarından yapılan ürünlerin en az 6 ay kullanılmamasını tavsiye ediyorum’’dedi.


  Bir protein “ALS”alar kurtulacaklar

Amyotrofİk lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalananların hayat süresinin, bir protein sayesinde uzayabileceği bildirildi.


  Nobeller sahiplerini buldu

2008 Nobel edebiyat, fizik, tıp, kimya ve ekonomi ödülleri, İsveç’in başkenti Stockholm’da düzenlenen törende sahiplerine teslim edildi.


  Karaman’ı gezmeden dönmeyin

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ili daha etkin bir şekilde tanıtabilmek amacıyla resmi internet sitelerinde ‘’Türk dilinin başkenti, tarih, sanayi, kültür şehri Karaman’a gelip de’’ başlıklı özel bir bölüm hazırladı.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır