"Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

İNDİRİMLER YETMEDİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramında çarşı ve pazar esnafının istediği satışı yapamadığını belirterek, “Esnafımız umudunu bağladığı Kurban Bayramı satışlarında da umduğunu bulamadı. Vitrinlerde yazan yüzde 70’lik indirimler sadece seyirlik oldu” dedi.

BORÇLA KURBAN KESİLDİ

Palandöken, ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların temkinli davrandığını ve para harcamak istemediğini, bu sebeple de esnafın heyecanla beklediği satışların Kurban Bayramı öncesinde de gerçekleşemediğini kaydetti. Palandöken, çoğu vatandaşın kredi kartı ile ve bankalardan aldığı kredi ile kurban kesmeye çalıştığını söyledi.

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramında çarşı ve pazar esnafının istediği satışı yapamadığını belirterek, ‘’Esnafımız umudunu bağladığı Kurban Bayramı satışlarında da umduğunu bulamadı. Vitrinlerde yazan yüzde 70’lik indirimler sadece seyirlik oldu’’ dedi. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik kriz sebebiyle vatandaşların temkinli davrandığını ve para harcamak istemediğini, bu nedenle de esnafın heyecanla beklediği satışların Kurban Bayramı öncesinde de gerçekleşemediğini kaydetti.

Vitrinlerde yüzde 70’lik indirimler olmasına rağmen halkın bunları seyrettiğini ifade eden Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Kurban Bayramı nedeniyle çoğu vatandaş kredi kartı ile ve bankalardan aldığı kredi ile kurban kesmeye çalıştı. Piyasalarda yaşanan nakit darlığı halkın alım gücünü her geçen gün daha aşağılara çekiyor. Aslına bakılırsa ekonomik mali kriz bahane. Son iki yıldır sürekli daralan piyasalar ve halkın alım gücünün iyice zayıflaması asıl sorunumuzdur. En önemlisi bayram nedeniyle erken ödenen maaşlar bayram sonrasında işçi, memur ve emeklileri sıkıntıya sokmaması için acil tedbir alınmalıdır.’’

13.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Krize karşı tasarruf

  İNDİRİMLER YETMEDİ

  Özelleştirmeden 6,3 milyar dolar

  Rüzgâr türbinleri Türkiye'de üretilecek

  İnşaat sektöründe 27 bin kişi işini kaybetti

  AB’ye otomotiv ihracatı yarı yarıya düştü

  Rusya’daki şantiyeler de etkilendi

  Bütün sektörler yüzde 30 küçülecek

  Kuveyt Türk, yastık altı altını çekecek

  BANKALARIN LİKİDİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

  Karadeniz’de palamut bereketi

  İş kazası ve meslek hastalıkları arttı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır