"Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kuveyt Türk, yastık altı altını çekecek

KUVEYT Türk, Türkiye’de 6-7 bin ton olduğu tahmin edilen yastık altı altını, ekonomiye kazandırmak amacıyla çalışmalar yapıyor.

Altın depo hesabı bulunan, müşterilerine kaydi bazda gram altın alım satım imkanı sunan, çeyrek altına alternatif olan AltınÇek ürününü geliştiren, gram bazında gümüş ve platin alma hizmeti veren banka, altın katılım hesabı açma çalışmalarında da son aşamaya geldi. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, İAB’a kayıtlı “ilk” katılım bankası olduklarını belirterek, 10 bine yakın müşterinin Kuveyt Türk’te altın hesabı bulunduğunu, 2008’de 9 tonluk bir ciro yaptıklarını ve altın bankacılığında yüzde 13 pazar payları olduğunu anlattı. Uyan, altın depo hesaplarında bir gelir elde edilemediğine işaret ederek, “Altın katılım hesabı olan ilk katılım bankası olmak arzusundayız. Altın karşılığı ve altına endeksli olacak altın katılım hesabı açma çalışmasının sonuna geldik” diye konuştu. Altından kâr elde etmek isteyen kişinin yastık altında tuttuğu kaynağı Kuveyt Türk’e getirdiğinde onlara bir cazibe sunacaklarını ifade eden Uyan, “Müşteri hem altının fiyat hareketinden yararlanacak hem de kâr sağlayacak” dedi. Dünyada toplam altın talebinin yüzde 15-20’sinin yatırım amaçlı olduğunu kaydeden Uyan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu Türkiye’ye uyguladığımızda ulaşılacak bin ton bir altın potansiyeli ortaya çıkıyor. O da bugünkü rakamlarla 25 milyar dolar yapıyor. Türkiye’de ise bankacılık sektöründe dönen rakam sadece 250 milyon dolar mertebesinde. Çok fazla potansiyel var. Bunun için çalışmak lazım. Altına yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık.” Uyan, Türkiye’de 6-7 bin ton arasında yastık altı altın bulunduğunun tahmin edildiğini belirterek, bunun ekonomiye kazandırılması amacıyla müşterilerine altın katılım hesabını sunacaklarını bildirdi.

13.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Krize karşı tasarruf

  İNDİRİMLER YETMEDİ

  Özelleştirmeden 6,3 milyar dolar

  Rüzgâr türbinleri Türkiye'de üretilecek

  İnşaat sektöründe 27 bin kişi işini kaybetti

  AB’ye otomotiv ihracatı yarı yarıya düştü

  Rusya’daki şantiyeler de etkilendi

  Bütün sektörler yüzde 30 küçülecek

  Kuveyt Türk, yastık altı altını çekecek

  BANKALARIN LİKİDİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

  Karadeniz’de palamut bereketi

  İş kazası ve meslek hastalıkları arttı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır