"Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BOP çöktü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Bush yönetiminin “Büyük Ortadoğu Projesi”nin çöktüğünü belirterek, bölgesel sorunların çözümü için tüm oyuncuların kendisini sürecin bir parçası hissedeceği “kapsayıcı” bir yaklaşım gerektiğini vurguladı.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Bush Yönetiminin “Büyük Ortadoğu Projesi”nin çöktüğünü belirterek bölgesel sorunların çözümü için tüm oyuncuların sürecin bir parçası hissedeceği “kapsayıcı” bir yaklaşım gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede “Şer Ekseni” yerine “İstikrar Ekseni” ilan edilmesini, konfederasyondan kaçınmasını isteyen Davutoğlu, Hamas ve Taliban ile görüşmeler yapılmasından yana olduğunu söyledi. Ahmet Davutoğlu, Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ile yaptığı söyleşide İran’a yaptırım uygulanmasının, durumu daha da kötüleştireceği uyarısını yaparken, Bush Yönetiminin “Büyük Ortadoğu Projesi”nin çöktüğünü de belirterek bölgesel sorunların çözümü için yeni bir yaklaşım gerektiğini söyledi. ABD’nin yeni başkanı seçilen Barack Obama’nın, çok taraflı yeni bir yaklaşım sözünü verdiğini kaydeden Davutoğlu, “Tüm bölgesel oyuncuların sürecin bir parçası olduğunu hissedeceği kapsayıcı bir yaklaşım” gereğini vurguladı. Ahmet Davutoğlu ,“‘Şer Ekseni’ ilan etmek yerine, ‘İstikrar Ekseni’ ilan edilmeli ve çatışma söyleminden kaçınmalı. Başta Filistinliler olmak üzere eğer oyuncular, izole edilir veya dışlanırsa, bu gerginliğin tırmanması demektir” diye konuştu. “Bu Hamas ile görüşmek anlamına gelir mi?” sorusuna “Hamas ve diğerler ile” karşılığını veren Davutoğlu, başka bir soru üzerine de Irak’ta olduğu gibi Afganistan’da da “kapsayıcı bir süreç”e ihtiyacın bulunduğunu vurguladı. Irak’ta “El Kaide’yi Amerikalılar, yenmedi. Onu Sünni gruplar yendi” ifadesini kullanan Davutoğlu, Amerikalıların “pragmatik” davranarak bu grupları organize ettiğini belirtti. Davutoğlu, “Afganistan’da Karzai veya Batı karşıtı olan tüm Afganlıların El Kaide üyesi olduğuna inanılmamalı. Taliban, El Kaide gibi değil” dedi. Davutoğlu, Taliban ile görüşmelerden yana Hamit Karzai ve Suudilerin yaklaşımının, doğru yaklaşım olduğunu belirtirken de “Türkiye, katkıda bulunabilir çünkü Afganistan’daki tüm etnik gruplarla çok iyi ilişkilerimiz var” şeklinde konuştu.

20.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  YARDIMA İZİN VERİLMİYOR

  BOP çöktü

  Şehirden köye dönüş

  Ayakkabı atma planlanmış

  BM’den dinlere saygı kararı

  Asyayla ilk meyvesini vermeye hazırlanıyor

  SİGARA YASAĞI İŞE YARADI

  KARA KIT’ANIN ‘KARA BAHTLI’ MÜSLÜMANLARI

  İki fasıl daha müzakerelere açıldı

  THY: Erivan’a sefer gündemimizde yok

  Mahkeme, Danıştay için delil topluyor

  Tek bir damla petrol harcamadan dünyayı dolaştı

  Palandöken’e sun'î kar yağdırılıyor

  Bebeğiniz için elinizi yıkayın

  Deniz suyuna rüzgârla arıtma

  Suçluya kitap okuma cezası

  Orta Asyalı hacılar havalimanında perişan oldu

  Su kullanımına göre orta gelirli ülkeyiz

  Donan Murat Nehri yol oldu

  Cami yangınlarına polis koruması

  Emeklilere dolandırıcılık uyarısı

  Ali Babacan: Üyelikte kararlıyız

  Beklentiler karşılanmadı

  TÜRKİYE HEYECANSIZ BİR YIL GEÇİRDİ

  GENELKURMAY: ÖZÜR DİLEMEK ZARAR VERİR

  Toptan da özür dilemeye karşı

  AKP’yi bırakan Durak, MHP ile görüşüyor

  Elkatmış: JİTEM’in varlığı tartışılsın

  Elkatmış: JİTEM’in varlığı tartışılsın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır