"Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Elkatmış: JİTEM’in varlığı tartışılsın

SUSURLUK Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, bugün Ergenekon dâvâsından yargılanan bazı üst düzey komutanlarının JİTEM ile bağlantılı olmasının tesadüf olmadığına söyledi.

Türkiye’deki çoğu faili meçhul cinayetlerin ve bazı terör olaylarının arkasında JİTEM’in olduğunun altını çizen Elkatmış, “Varlığı resmî olmayan, ama eylemleri olan JİTEM’in araştırılmasını istediklerini kaydetti.

3 Kasım 1996 günü meydana gelen Susurluk kazasının ardından ortaya çıkan derin bağlantıları ortaya çıkarmak üzere TBMM’de kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun başkanlığını yapan Elkatmış, Ergenekon operasyonu dâvâsında ortaya çıkan bağlantılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Susurluk olayını araştırırken, karşılarına çıkan şahıs, kurum ve bağlantıların hemen aynısının Ergenekon terör örgütü yapılanmasında da görüldüğünü kaydeden Elkatmış, “Aslında bugün ortaya çıkan yapıyı Susurluk’ta gördük. En azından bunun mantığını çözdük. Meselâ, birçok olayın faili ve bu yapının kurucusu olarak gösterilen Veli Küçük, Sami Hoştan Susurluk’ta da vardı. Yine Cem Ersever, Tarık Ümit ve Eşref Bitlis olayı da bunlarla bağlantılıydı. Aynı şekilde JİTEM’cilerin karıştığını tesbit ettiğimiz olayların aynısı bugün de karşımıza çıkmış bulunuyor” dedi.

HER TAŞIN ALTINDAN JİTEM ÇIKIYORDU

Susurluk olayını araştırırken birçok illegal yapının yanı sıra bazı derin bağlantılara da ulaştıklarını belirten Elkatmış, bunların en önemlisinin ise JİTEM’cilerin karıştığı cinayetlerle terör örgütlerinin derin devlet ile olan bağlantılarının olduğunu söyledi. Elkatmış, Türkiye’de son 30 yılda meydana gelen olayların çoğunun altında JİTEM’in parmağının olduğunu ileri sürdü. Bunun Ergenekon dâvâsının delilleri arasında da olduğuna dikkat çeken Elkatmış, Ergenekon’un tam olarak aydınlatılması için bu kurumun çok iyi araştırılması gerektiğinin altını çizgi. Elkatmış, şöyle konuştu:

“JİTEM’in mutlaka çok detaylı bir şekilde ele alınması lâzım. Çünkü birçok olayın içinde bu teşkilât var. Meselâ Güneydoğu’daki olaylardan yüzde 90’nın arkasında JİTEM var. Failî meçhullerin çoğu onların bölgesinde yaşandı, yaşanıyor. Bunun için de özellikle Güneydoğu’daki olayların çok iyi bir araştırma konusu yapılması lâzım.”

EŞREF BİTLİS’İ JİTEM Mİ ÖLDÜRDÜ?

TÜRKİYE'DE JİTEM’in varlığının yıllarca tartışıldığını belirten Elkatmış, başından geçen bir olayı şöyle anlatıyor: “Bunu Jandarma Genel Komutanlığı’ndan istedik. Dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Teoman Koman’dan bir yazı geldi. ‘JİTEM diye bir kurum yok’ diye. Ama icraatlarıyla böyle bir kurum var. Cem Ersever, Veli Küçük bunların başında. Biz de onu şöyle formüle ettik: ‘Varlığı resmî olmayan, ama eylemleri olan JİTEM araştırılmalıdır’ dedik.” Ersever ve Eşref Bitlis Paşanın öldürülmesinin de JİTEM’in işi olduğu konusunda ciddî şüphelerinin olduğunu iddia eden Elkatmış, Sapanca-Düzce ve Sakarya üçgenindeki olaylarda da JİTEM’in parmağının olduğunu düşünüyor. Ankara / cihan

20.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  YARDIMA İZİN VERİLMİYOR

  BOP çöktü

  Şehirden köye dönüş

  Ayakkabı atma planlanmış

  BM’den dinlere saygı kararı

  Asyayla ilk meyvesini vermeye hazırlanıyor

  SİGARA YASAĞI İŞE YARADI

  KARA KIT’ANIN ‘KARA BAHTLI’ MÜSLÜMANLARI

  İki fasıl daha müzakerelere açıldı

  THY: Erivan’a sefer gündemimizde yok

  Mahkeme, Danıştay için delil topluyor

  Tek bir damla petrol harcamadan dünyayı dolaştı

  Palandöken’e sun'î kar yağdırılıyor

  Bebeğiniz için elinizi yıkayın

  Deniz suyuna rüzgârla arıtma

  Suçluya kitap okuma cezası

  Orta Asyalı hacılar havalimanında perişan oldu

  Su kullanımına göre orta gelirli ülkeyiz

  Donan Murat Nehri yol oldu

  Cami yangınlarına polis koruması

  Emeklilere dolandırıcılık uyarısı

  Ali Babacan: Üyelikte kararlıyız

  Beklentiler karşılanmadı

  TÜRKİYE HEYECANSIZ BİR YIL GEÇİRDİ

  GENELKURMAY: ÖZÜR DİLEMEK ZARAR VERİR

  Toptan da özür dilemeye karşı

  AKP’yi bırakan Durak, MHP ile görüşüyor

  Elkatmış: JİTEM’in varlığı tartışılsın

  Elkatmış: JİTEM’in varlığı tartışılsın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır